Orbán a felelős a rekordmagas inflációért és az élelmiszerek drágulásáért

   A Demokratikus Koalíció (DK) Orbán Viktor miniszterelnököt teszi felelőssé a rekordmagas inflációért és az élelmiszerek drágulásáért.

     Varju László, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtöki online sajtótájékoztatóján az Eurostat adatait idézte, és kiemelte: Európában Magyarországon drágultak a legjobban az élelmiszerek.


    Nincs még egy olyan európai ország, ahol 21 százalékos lenne az átlagos élelmiszer-infláció, s ez feketén-fehéren bizonyítja, hogy nem külső hatások, hanem a kormány politikája a drágulás oka. A folyamatos, 12 éven át folytatott forintgyengítés, a felelőtlen gazdaságpolitika és az uniós pénzek felfüggesztéséhez vezető “lopás” okozza a forint “haláltusáját”, amit a magyar emberek fizetnek meg a boltokban.


    A nemzetközi összehasonlítás bizonyítja, hogy “Orbán miatt van szakadékban a forint, Orbán miatt van az egekben az infláció és Orbán miatt van aranyáron az élelmiszer” – mondta.


    A DK szerint amíg Orbán Viktor marad, marad a válság is, és minden egyes nappal, amíg ő a miniszterelnök, “egyre rosszabbul és rosszabbul fogunk élni”, ez a válság ugyanis az Orbán-rendszer egyenes következménye.  


    “Orbán nem a megoldás, hanem maga a probléma” – fogalmazott az ellenzéki politikus.