Az emelkedő élelmiszerárakért a kormányfő felelős

     Az emelkedő élelmiszerárakért a kormányfőt tartja felelősnek a Demokratikus Koalíció (DK), szerintük nem külső hatások okozták a drágulást.

    Barkóczi Balázs, az ellenzéki párt szóvivője szombati online sajtótájékoztatóján azt mondta, erre bizonyíték az Eurostat legfrissebb, az európai élelmiszerárakat vizsgáló felmérése, amely szerint 242 termékcsoport közül 48 esetében a magyar árak emelkedtek a leginkább.


    “Ez azt jelenti, hogy a magyar inflációnak és az élelmiszer drágulásának nem globális oka van, ahogy a kormány állítja, épp ellenkezőleg, lokális oka van, és ezt az okot Orbán Viktornak hívják” – fogalmazott az országgyűlési képviselő.  


    Barkóczi Balázs úgy folytatta: a DK szerint nyilvánvaló, hogy a miniszterelnök miatt van válság Magyarországon, és ezt bizonyítja, hogy nálunk volt a legnagyobb az élelmiszerár-emelkedés az egész EU-ban.


    “Orbán tette tönkre a forintot, Orbán emelte a hétszeresére a gázárat és Orbán vetett ki megszorító intézkedéseket az országra, amivel a lopás miatt felfüggesztett uniós pénzeket akarja pótolni” – fogalmazott a politikus.


    Hozzátette, hogy az egész EU-ban itt drágult a “legdurvábban” a kenyér, a rizs, a tésztafélék, a csirkehús, a füstölt és főtt hústermékek, a sajt, a margarin, a cukrásztermékek, a tea, a kakaó vagy akár az ásványvíz.