Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Online tartalmakat kínál húsvétra a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum

Posted on 2020-04-092020-04-10 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

    Megújult honlapján folyamatosan frissülő tartalmakkal, hasznos tanácsokkal, tojásfestéshez kapcsolódó mintákkal és segédanyagokkal igyekszik kiszolgálni a közönséget a koronavírus-járvány miatt zárva tartó zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum.

    Nienhaus Rózsa, a múzeum vezetője az MTI-vel közölte, hogy a Baranya megyei faluban található, idén létrehozásának huszadik évfordulóját ünneplő múzeum tavaszra megújította kiállítási anyagát, amely interaktív elemekkel is gazdagodott, az újdonságokat azonban terveikkel ellentétben a kijárási korlátozás miatt most húsvétkor élőben nem, csak online tudják a látogatók elé tárni.


    A múzeum és az ott őrzött értékek bemutatása mellett a húsvéti készülődést is segítik a www.tojasmuzeum.hu honlapon és az intézmény Facebook-oldalán. Így például nemcsak a képgalérián keresztül inspirálódhatnak az érdeklődők, hanem hímestojás-mintalapokat is letölthetnek, amelyek lépésről lépésre segítik a kezdőket is a tojásírásban. Emellett a közismert sudoku alapjain nyugvó, Hímestojás Négyzet nevű játék is megtalálható a honlapon – jelezte az intézmény vezetője.


    Kitért arra, hogy a hagyományos ifjúsági tojásfestő versenyükön kívül idén jubileumi rajz- és irodalmi pályázatot is hirdettek gyerekeknek. A szintén a honlapon részletezett pályázattal az a céljuk, hogy a bezártságban lévő felső tagozatos gyerekeket alkotásra ösztönözzék.     Nienhaus Rózsa felidézte, hogy a múzeum megújulása tavaly kezdődött a kiállítás átrendezésével: négyezer tárgyat tisztítottak meg és helyeztek így vissza a vitrinekbe és tárolófiókokba, de gazdagodott a tárlat egy érintőképernyős kijelzővel is, valamint Krisztus keresztútjának kézi karcolással, libatojásokon megjelenített stációi is láthatók lesznek a múzeumban a járványt követően.


    A Míves Tojás Múzeumot 2000-ben a zengővárkonyi tájház pajtájában nyitották meg, az egyedülálló gyűjtemény mintegy 2400 kiállított és további 2100, tárlókban őrzött darabot tartalmaz.


    Az intézmény anyagának különleges darabjai közé tartoznak úgynevezett utaveszett, hucul mintás, karcolt, bőcsi írott, viaszlevonatos, temperával festett, patkolt, mag- és szalmarátétes, valamint dróttal díszített tojások is.

    A múzeum rendkívül népszerű, évente átlagosan több mint 11 ezren keresik fel, és Magyarország mellett számos európai országból, valamint Ausztráliából, Afrikából, Kanadából, Japánból, Kínából, Oroszországból és az Egyesült Államokból is volt már látogatója.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:Húsvét, Míves Tojás Múzeum, omline, online tartalom

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Az ITM szerint senki sem maradhat hoppon az idei csokinyuszik miatt
Next Post: 1,5 milliárd forint értékű élelmiszert osztott ki az Élelmiszerbank az elmúlt 3 hónapban

Kapcsolódó anyagaink

  • Több mint 26 ezer ajándékcsomag készült az Adni Öröm! akcióban Gasztropress
  • Étkezési búzaliszttel kevert tönkölybúza liszteket vont ki a forgalomból a Nébih Gasztropress
  • A tudatos táplálkozás dominálja az online bevásárlói kosarakat Gasztropress
  • És, ez, nem vicc!!! Miseborral segíti Magyarország az ukrajnai hívő közösségeket Gasztropress
  • Idén öt százalékkal több ásványvíz gyártását tervezi a Coca-Cola HBC Magyarország Gasztropress
  • Hat hazai civilszervezetet támogat az Auchan Alapítvány Gasztropress
2023. március
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
« febr    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
  • Halálos motorosbaleset Dányban
  • A biztonsági öv használata mellett kampányol a rendőrség
  • Sűrűbben jár a 105-ös busz és a 178-as busz is segíti az átjutást a Lánchídon
  • Fölényes kettős győzelmet aratott a Toyota a Sebring 1000 mérföldesen
  • Folytatódik a kerékpárút-építés Lentiben
  • Stílusos technológia – avagy mitől lesz divatos az okoseszközünk?
  • A magyarok több mint háromnegyede nyitott a használt termékek online vásárlására
  • Ismét nyelvi tudatosságot fejlesztő pályázatot hirdetnek diákoknak
  • A mai fiatalok sem az anyatejjel szívják magukba a digitális tudást
  • FISH!: “Maradunk a nem létező középen”
  • Petőfi Sándor kutyája éve még BKV-zni is megtanult
  • Van képünk hozzá (23.03.21.) – Bronco
  • Neves társaságba került Alonso a századik dobogós helyezésével
  • Van képünk hozzá (23.03.20.) – Can-Am Outlander
  • Alonso visszakapta harmadik helyét
  • Online IQ-próbatesztet is kitölthetnek a szellemi kalandra vágyók
  • Jeep Wrangler IIHS törésteszt
  • Tesztelj chat-et!
  • A Tesla Model Y jól teljeített az IIHS törésteszten
  • Az MG4 hatótávja több nemzetközi szakújságírók által végzett teszten is bizonyított
  • Megérkezett hazánkba is a frissített DS 3 és DS 7
  • Gondoltad volna, milyen nehézségekkel/veszélyekkel kell megküzdenie egy látássérült embernek a mindennapi közlekedésben?!
  • ASA…
  • Az Evolveo Z5 Strongphone-t is “megleste” Sanyi (Videóval!)
  • Az e-Power után röviden az e-Pedálról is
  • DS 3 bemutatón jártunk
  • Túl a háromszázezren
  • Nagyon röviden a dízel Astráról (is)
  • Röviden a Nissan Townstarról
  • Videóval “megspékelt” podcast érkezett a Nissan e-Power hajtásról
  • Családom és egyéb receptfajták – #krausztronomia Gasztropress
  • Negyven százalékkal több üvegházhatású gázkibocsátást okoz a férfiak étrendje, mint a nőké Gasztropress
  • Az elmúlt hét gasztroposztja – is lehetett volna… Kinekeszelma
  • Mostantól már Tatán és Esztergomban is ehetünk méregdrágán tányérdíszítést Gasztropress
  • Eszel Te rendesen? Kinekeszelma
  • Jön a Táplálkozás és Hidratáció Hete Gasztropress
  • A BiOrganik Kft. visszahívta Naturmind fekete szezámmagját Kinekeszelma
  • Hagyományos ételek kerüljenek karácsonykor az ünnepi asztalra Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.