Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Nőtt a belföldi csirkefeldolgozás idén az Agrárközgazdasági Intézet szerint

Posted on 2021-07-172021-07-16 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

    Nőtt a belföldi csirkefeldolgozás az idén, de közben a csirkehús termelői ára is emelkedett – derül ki az Agrárközgazdasági Intézet csütörtökön közzétett piaci jelentéséből.

    Adataik szerint 2021 első 5 hónapjában élősúlyban mérve csaknem 290 ezer tonna baromfit vágtak le belföldön, 4 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában. A csirke ebből 194 tonnával részesedett, ami 2 százalékos emelkedés éves összevetésben.


    Magyarországon  az egész csirke 3 százalékkal drágult az első fél évben, az EU-átlag ennél kétszer nagyobb. A csirkemell feldolgozói ára 5 százalékkal, a csirkecombé 4 százalékkal nőtt – tették hozzá.


    Az összefoglaló az Európai Bizottság és a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján kiemelte, hogy az uniós baromfihús-kivitel 2021 első négy hónapjában 9,8 százalékkal 487,7 ezer tonnára csökkent, miközben Magyarországé 17 százalékkal 82,9 ezer tonnára nőtt. Az uniós exportot a behozatal sem ellensúlyozta, a közösségi import 19 százalékkal esett vissza az év első harmadában. Magyarországra 23 százalékkal kevesebb, vagyis 21,4 ezer tonna baromfihús érkezett – tették hozzá.


    Az Agrárközgazdasági Intézet becslése szerint 2030-ig uniós szinten lassan, de egyenletesen nőhet a baromfihús-fogyasztás. A piac bővülésével együtt mind a kivitel, mind a behozatal emelkedhet – írták.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:Agrárközgazdasági Intézet, csirke, csirkefeldolgozás, csirkefogyasztás

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Vedd fel és fuss!
Next Post: Több élelmiszert és ételízesítőt is vissza kell hívni a forgalomból

Kapcsolódó anyagaink

  • 3 százalékkal kevesebb sör fogyhat az idén Gasztropress
  • Bővíti nyírbátori üzemét az Unilever Gasztropress
  • Születésnapi nyílt napot tart a Hoptop sörfőzde Gasztropress
  • Már lehet nevezni a gyulai Kézműves Sörfesztivál sörversenyére Gasztropress
  • Több mint hárommilliárd forintos élelmiszeripari beruházás valósul meg Szekszárdon Gasztropress
  • Lendvai Levente Gasztropress
2023. június
hKscpsv
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
« máj    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Kevesen akarják, hogy csak a haveroké legyen a Lánchíd – Egy héttel meghosszabbítják a Budapesti Lakógyűlés szavazásának határidejét
  • Újpest-városkaput is megtisztította partnereivel a BKK
  • A hétvégén csak a Batthyány tér és Békásmegyer között jár a H5-ös HÉV
  • „Zöld pokol” küldetés
  • Rövidített útvonalon jár a hétvégén a 4-es, a 6-os és a 17-es villamos
  • A digitalizáció a magyar gazdaság kitörési pontja
  • A LEGO Group és Samira Wiley színész a Pieces of Me-t építi
  • Rekordsebességre gyorsult a globális felmelegedés
  • Romy érzelemdús klubslágerrel vezeti fel első szólólemezét
  • A vízparti üdülőhelyeket népszerűsíti az MTÜ
  • Dugót és légszennyezést okozva demonstráltak a 2011 Környezet- és Értékvédő Egyesület bohócai
  • Van képünk hozzá (23.06.09.) –  Toyota Tacoma TRD Sport
  • Van képünk hozzá (23.06.08.) –  Toyota Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition
  • Kibővített kapacitás és minőségi szolgáltatások a nyári szezonban
  • Van képünk hozzá (23.06.07.) –  Megújul a Toyota Yaris
  • Pozitív doppingteszt miatt két török súlyemelőt felfüggesztettek
  • Egy zacskó bomlott le teljesen 45 nap alatt a Greenpeace és a Humusz Szövetség tesztjében
  • A dokkban végzett tesztek után folytatódik a kínai szállodahajó építése
  • Dróntaxikat teszteltek Izraelben
  • Irodát nyitott Budapesten az Amazon Web Services – tesztelhetnek az ügyfelek
  • A Honda CMX1100T Rebelre is felpattant Anita és Sanyi
  • Anita és Sanyi a Hypermotion RUNKIE 16” (“klasszikus”) rollerrel támad
  • A Ssangyong Rextonnal is megismerkedtek
  • Nincs megálás! Anita és Sanyi is kipróbálta az OKAI Neon elektromos rollereket
  • Rexton tesztnek indult, OKAI Neon e-scooter próba lett belőle
  • E-Tech Renault Captur
  • Rextonról röviden
  • Honda CMX1100T Rebel
  • Röviden a Honda CB650R-ről
  • Ismerkedés az OKAI Neon elektromos rollerrel
  • podGasTroll – Laktató ebédet, gyorsan Gasztropress
  • Cukorszünet Gasztropress
  • Jön a Táplálkozás és Hidratáció Hete Gasztropress
  • A világ legerősebb chilije az egyik legkeresettebb karácsonyi ajándék Gasztropress
  • Második lett a magyar csapat a budapesti Bocuse d’Or kontinensdöntőn Gasztropress
  • Megkezdődött a táplálkozás és hidratáció nemzetközi hete Gasztropress
  • Mautner Zsófi főzelékeit ízlelgette a világhírű séf Gasztropress
  • Az élelmiszerjelölés evolúciója Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.