Narancskrémes brownie torta – gluténmentesen

Hozzávalók egy 24 cm-es tortához:

Brownie alap:

  • 6 db M-es méretű tojás
  • 150 g cukor
  • 250 g gluténmentes étcsokoládé
  • 4 lapos evőkanál mandulaliszt vagy darált mandula

Narancsos krém:

  • 3 dl frissen facsart narancslé, vagy 100%-os rostos narancslé
  • 1 csomag gluténmentes vaníliás pudinpor
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml tejszín
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 csomag dr Oetker expressz zselatin fix

Tetejére:

  • Ízlés szerint gluténmentes reszelt, illetve olvasztott csokoládé
  • narancs vagy mandarin

Elkészítés:

Elkészítési idő: 60 perc

  • A sütőt melegítsük elő 180 fokra, egy 24 cm átmérőjű tortaforma aljába tegyünk méretre vágott sütőpapírt.
  • A csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, a tojások sárgáját a cukorral verjük habosra, majd keverjük őket össze.
  • A tojásfehérjéket verjük kemény habbá.
  • A mandulalisztet keverjük a csokis masszához és óvatos mozdulatokkal lazítsuk fel a tojáshabbal.
  • Simítsuk a tésztát a tortaformába és 180 fokon süssük 30-35 perc alatt készre, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Amíg megsül a brownie alap, készítsük el a krémet.
  • A frissen facsart narancslét keverjük csomómentesre a pudingporral és főzzük meg, majd hűtsük le.
  • A mascarponét keverjük habosra a porcukorral, adjuk hozzá a narancsos pudingot. Jól habosítsuk. Öntsük hozzá a tejszínt és verjük fel alaposan, miközben a zselatin fixet adagoljuk hozzá.
  • A kihűlt browniet vágjuk félbe, kenjük meg a krém 2/3-ad részével. A torta tetejére simítsuk a maradék krémet és ízlés szerint díszítsük mandarinnal, reszelt és olvasztott csokival.
  • Miután alaposan lehűtöttük a tortát, már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat hozzá!

Allergének: tojás; tej

Tipp: a mascarponét, tejszínt cseréljük nyugodtan növényire, így tejmentes diéta esetén is fogyasztható