Gasztropress

Még mindig az encsi Anyukám Mondta a legjobb vidéki étterem

Régi ismerős az első helyen.

A Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz bemutatja az ország legjobb vidéki éttermeit is.

A magyar gasztrorajongók számára bizonyosan ismerős már az Anyukám Mondta, mely a Dining Guide Az Év Vidéki Étterme címet is kiérdemelte. Hosszas utazásra kell azonban felkészülnünk, ha szeretnénk végigjárni az ország legjobb tíz vidéki éttermét. Encsen kívül többek között az Őrségbe, Győrbe, a Balaton-partra és Debrecenbe is el kell látogatnunk. Magyarország legjobb vidéki éttermei remekül ötvözik környezetük adottságait a magas fokú vendéglátással, akár helyi termelőkkel együttműködve, akár messzi tájak alapanyagait felhasználva.
Izgalmas utazásnak ígérkezik ez, kiváló ízekkel, különleges helyszínekkel és szívélyes vendéglátással.

Top10 vidéki étterem a Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauza szerint:
Anyukám Mondta
Platán
Kistücsök Étterem
Sauska 48
Pajta – Fenntarthatósági díj
Bistro Sparhelt
Macok Bisztró
Tannin Resto
Lamareda
Ikon – Debrecen

„Öt évvel ezelőtt teljesen újrafogalmaztuk a Dining Guide étteremértékelő rendszerét, amelyben az elfogultságmentes szakmai szempontok alapján kialakított vizsgálati rendszer fontosságát tartottuk elsődlegesnek. Egy kalauz megbízhatóságának két legfontosabb záloga a függetlenség és a szakértelem. 390 hely került idén a látómezőnk fókuszába, a TOP100 kiadvány 240 éttermet mutat be, 60 alternatív étkezési lehetőséget és 25 cukrászdát.”
Herczeg Zoltán,
a Dining Guide felelős kiadója