Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Magyar innováció segít megtartani a borok minőségét

Posted on 2021-07-122021-07-12 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

Nitrogéngenerátor nyerte a közönségdíjat a Magyar Ipari Célgép Nagydíjon


A Press Air Kft. prémium sűrített levegő és nitrogén szolgáltató központ nyerte el a közönségdíjat a 2021-es Magyar Ipari Célgép Nagydíjon, melynek eredményhirdetését múlt héten tartották a városligeti Millenium Házában. A cég díjnyertes nitrogéngenerátorának köszönhetően a csavaros zárt dugóval ellátott borok esetében kizárt az oxidáció, így az átlagosnál hosszabb ideig őrzik meg a minőségüket. A magyar szakértők által kifejlesztett termék ráadásul könnyen szállítható és üzembe helyezhető.

Fotók >>>

Június 28-án hétfőn a városligeti Millenium Házában rendezték meg a Magyar Ipari Célgép Nagydíj 2021 díjátadó szakmai napját, a Gépész Szalont. Az ország legnagyobb ipari célgép versenyére 74 pályázat érkezett, az erőműmosó célgéptől a túródesszert-gyártósorig számos hazai fejlesztésű innovatív mérnöki munka mérette meg magát az idei kiírásban.
A közönségdíjat és a Chemplex felajánlásából a vele járó egymillió forint értékű hajtástechnikai eszközbeszerzési keretet a Press Air Kft. prémium sűrített levegő és nitrogén szolgáltató központ érdemelte ki speciális nitrogéngenerátorával.

A cég számára azért is volt remek lehetőség a versenyen való részvétel, mert szerették volna megmérettetni magukat, azt pedig külön örömként könyvelték el, hogy a Chemplextől vehették át a díjat, hiszen hajtóműveiket és villanymotorjaikat egyaránt jól tudják hasznosítani.

Nem tud a bor oxidálódni

Deseő László, a cég ügyvezetője elmondta, nem először készítettek testreszabott összeállítást, ahol a megfelelően méretezett kompresszor, a hozzátartozó levegőkezelő berendezések, az összes szerelvény, a vezérlés és az elektromos táplálás egy rendszerben van összeszerelve az ügyfél igényei szerint.

„Minden egység szállítható, ide-oda helyezhető, mindössze annyi a teendő vele, hogy elektromos hálózatra kell csatlakoztatni majd elindítani a berendezést. A megoldás azért is népszerű, mert ha valaki külön-külön műszaki berendezéseket vásárol, akkor azt próbajáratni és összehangolni szükséges, ami sok esetben nem olyan könnyen oldható meg. A komplett egység könnyen szállítható, rugalmasan telepíthető, mindössze annyi a teendő vele, hogy elektromos- sűrített levegő- és N2 hálózatra kell csatlakoztatni majd elindítani. A megoldás azért is népszerű, mert ha valaki külön-külön berendezéseket vásárol, akkor a szükséges rendszereket ki kell építeni és összehangolni, ami sok esetben nem olyan könnyen oldható meg” – magyarázta a szakértő.
Mint mondta, a borászatok számára azért is ideális a Plug & Work rendszer, mert bemutatásra, próbaüzemre könnyűszerrel el lehet vinni, akár kölcsönözni is lehetne. Kérdésre válaszolva közölte, a nitrogénhasználat a borászatban relatíve újdonság, csupán 5-6 éve alkalmazzák azt szélesebb körben.

„A csavaros zárt dugó egyre inkább szorítja ki a parafa dugót a piacról, előbbihez pedig viszonylag könnyedén tartozékul lehet illeszteni a nitrogénszolgáltató berendezéseket. Előbb a bort kell a tárolóba helyezni, majd a tetejére néhány köbcenti nitrogént, és ezt követően kerül rá a kupak. A nitrogénre azért van szükség, hogy a borhoz ne férjen hozzá a levegő és ne tudjon oxidálódni, hiszen az minőségromlással jár. Ezzel a módszerrel hosszú időre meg lehet őrizni a borok aromáját. A rendszer biztosítja továbbá a felhasználó berendezések minőségi sűrített levegővel történő ellátását és nem utolsó sorban az energiahatékony üzemeltetést” – mutatott rá. Deseő László szót ejtett arról is, mostanáig az volt a bevett szokás, hogy a hordókat azonnal utántöltötték annak érdekében, hogy kerüljön be oxigén. Szintén elterjedt megoldás volt eddig, hogy úszó fedelet helyeztek a nem hordó alakú tárolókba. A magyar innovációval viszont mostantól jóval egyszerűbb dolga lesz majd a borászoknak.

Szeretnék a magyar fejlesztőket megismertetni a nagyközönséggel

A cég portfóliójába tartozik a sűrítettlevegős-rendszerek távfelügyelete is. Deseő László közölte, majdnem minden gyár használ ilyet, a technológiai soraikat ezzel üzemeltetik, de egy-egy rendszernek a meghibásodása, ideiglenes leállása is nagyon súlyos károkat tud okozni főként az autóiparban, ahol a vállalatok óránként beszállításokra is szerződnek.

A Press Air Kft. elektronikus adatátvitel útján messziről figyeli ezeket a berendezéseket, nem tud ugyanis minden gyár specialistát alkalmazni. A cég tehát távirányításban monitorozza a szenzorokat és más mérőeszközöket, meghibásodás esetén pedig azonnal javítják a keletkezett hibát.

Az ügyvezető azzal zárta szavait, a jövőben szeretnék minél szélesebb körben megismerteti munkáikat a laikusokkal. Mint fogalmazott, a világ abba az irányba megy, hogy rendkívül fejlett szolgáltatásokhoz olcsón és könnyen hozzá lehet jutni, de a legtöbben nem tudják, ki fejlesztette ki azokat, milyen életpálya áll a szakemberek mögött.

Deseő László ugyanakkor pozitívumként értékeli, hogy a legjelentősebb állásbörzéken a fiatalok már nem főként a multikra kíváncsiak, hanem az iránt érdeklődnek, hol tudnának kiteljesedni, hol tudnák az elképzeléseiket megvalósítani.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:Chemplex, Magyar Ipari Célgép Nagydíj, Press Air Kft.

Bejegyzés navigáció

Previous Post: A hazai bor a gazdaságot erősíti, Magyarországnak teremt jövőt
Next Post: Széll Tamás, Veres István és Molnár Bence hazai paradicsommal “főz”

Kapcsolódó anyagaink

  • Kucsmagomba napokat rendeznek a Természettudományi Múzeumban Gasztropress
  • Gyógynövényekben lehet a megoldás a poszt-covid tünetek ellen Gasztropress
  • Az EKO Konzervipari Kft. szecsuáni csípős mártásokat hívott vissza Gasztropress
  • Tavaly több mint 8 százalékkal nőtt a húságazat teljesítménye Gasztropress
  • Forralt bor, disznóvágás és pezsgőkészítés is lesz a hétvégi Etyeki Pikniken Gasztropress
  • Pohner Ádám: “Mindent meg tudtunk csinálni úgy, ahogyan akartuk” Gasztropress
2023. március
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
« febr    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
  • Tisztábbá, biztonságosabbá teszik Budapestet
  • Az Audi AG rekordbevétellel és rekord működési eredménnyel zárta a tavalyi évet
  • Az új Toyota Agya Indonéziában debütál
  • A WAE Technologies az EEMS2023 – Net Zero Motorsport Conference névadó támogatója
  • Navracsicska szerint a metrófejlesztés nem csak a budapestieké
  • Még nem látni a globális gazdasági válság végét
  • Rég nem látott kristályokat fedezett fel egy nemzetközi kutatócsoport egy fiatal csillag korongjában
  • Hétfőn 22 óra 24 perckor kezdődik a csillagászati tavasz
  • Telefonos applikáció segíti a gólyák megfigyelését
  • Mumford & Sons, Lorde, Macklemore is ott lesz a Szigeten
  • Neves társaságba került Alonso a századik dobogós helyezésével
  • Van képünk hozzá (23.03.20.) – Can-Am Outlander
  • Alonso visszakapta harmadik helyét
  • Alonsót elmeszelték, csak negyedik lett
  • Pérez behúzta, Verstappen felhozta a másodikra
  • Tesztelj chat-et!
  • A Tesla Model Y jól teljeített az IIHS törésteszten
  • Az MG4 hatótávja több nemzetközi szakújságírók által végzett teszten is bizonyított
  • Az Óbudai Egyetemen tesztel a Yettel
  • Európa legnagyobb lakóautós magazinja lelkesedik a teszteket követően
  • Gondoltad volna, milyen nehézségekkel/veszélyekkel kell megküzdenie egy látássérült embernek a mindennapi közlekedésben?!
  • ASA…
  • Az Evolveo Z5 Strongphone-t is “megleste” Sanyi (Videóval!)
  • Az e-Power után röviden az e-Pedálról is
  • BEGURULVA EXKLUZÍV! A születése óta vak Karvai Sanyi “így nézte meg” a Nissan Townstart
  • Túl a háromszázezren
  • Nagyon röviden a dízel Astráról (is)
  • Röviden a Nissan Townstarról
  • Videóval “megspékelt” podcast érkezett a Nissan e-Power hajtásról
  • Az új Citroen C4 X és e-C4 X bemutatóról hoztam
  • Túrós csusza alagút Gasztropress
  • Április 30-ig további folyamatos és jelentős élelmiszer áremelkedésre kell számítanunk! Gasztropress
  • Az ünnepek alatt is figyelni kell a táplálkozásra Gasztropress
  • Itt kapható Budapest legnagyobb gyrosa Gasztropress
  • Csúcstechnológiás grill, ami kis helyen is elfér Gasztropress
  • Körített túró Gasztropress
  • Tudjuk, mit eszel idén a fánkfesztiválon Gasztropress
  • Olívakrémmel töltött pulykamellrolád Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.