Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Széll Tamás, Veres István és Molnár Bence hazai paradicsommal “főz”

Posted on 2021-07-132021-07-12 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

A Veresi Paradicsom a Bocuse d’Or hazai paradicsombeszállítója

A magyar csapat a szeptemberi lyoni döntőn is a prémium paradicsomkülönlegességekkel fog dolgozni

A Bocuse d’Or Grand Final szervezői frappánsan reagáltak a vendéglátást is térdre kényszerítő pandémiára, hiszen a – koronavírus-járvány miatt januárról szeptemberre csúsztatott – döntőben a csapatoknak dobozos, elviteles ételeket kell alkotniuk, a Lyonban megrendezendő világverseny legdominánsabb alapanyaga pedig a paradicsom lesz. 

Mivel a tavalyi Európa-döntőn a magyar csapat kilencedik helyezést ért el, Veres István séf és Molnár Bence commis már lázasan készülnek a csúcsgasztronómia legnagyobb presztízsértékkel bíró megmérettetésére, a Lyonig vezető úton pedig Széll Tamás, a Bocuse d’Or történetének eddigi legsikeresebb magyar séfje van segítségükre coachként. 

A kétnapos döntőn 24 ország versenyez majd a Bocuse d’Or trófeáért. A 24 neves séfből álló zsűri számos szempontot figyelembe vesz a pontozásnál, a pontszám kétharmadát például a felszolgált ételek minősége határozza meg, így a magyar csapat különösen fontosnak tartja a legjobb alapanyagok kiválasztását. Miután hivatalosság vált, hogy a lyoni döntőn a paradicsomé lesz a főszerep, Veres István, Molnár Bence és Széll Tamás a Veresi Paradicsom mellett tette le a voksát.

„Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy a magyar csapat a Veresi Paradicsom terményeivel kíván dolgozni izgalmas paradicsomfajtákat választottunk a versenyzéshez a világ talán legrangosabb főzőversenyén – mondta el Márkus Zsolt, a Veresi Paradicsom Kft. ügyvezetője. – Nagyon drukkolunk nekik, és száz százalékig biztosak vagyunk a sikerükben.”

A prémium paradicsomkülönlegességeket eddig is szívesen látták konyháikban a magyar Michelin-csillagos éttermek séfjei, hiszen a Veresi Paradicsom terményeit rendkívül vonzóvá teszi azok beltartalmi értéke – ásványianyag-, vitamin- és antioxidánstartalmuk és természetesen az íze. A paradicsomok minden szempontból kimagasló minősége a kitűnő vetőmag használatán túl annak is köszönhető, hogy a téli üvegházban mesterséges megvilágítással segítik a fényszegény időszak átvészelését, sötétedéskor pedig ernyők takarják el az üvegfalakat, ezáltal az őszi és téli időszakban is ugyanolyan ízletes, magas minőségű és magas tápanyagtartalmú paradicsomokhoz juthatunk, mint az ideálisnak számító nyári hónapokban. A termesztést holland szakértő és hazai biológus is segíti, így évi kétezer tonnával vannak jelen a hazai piacon, amelynek jelentős részével a téli import paradicsomot váltották ki.

“Kimondottan sikeresnek tartom az együttműködésünket a Veresi Paradicsommal, mert azt gondolom, hogy a Magyar Bocuse d’Or Akadémia értékteremtéséhez az is hozzátartozik, hogy lehetőség szerint olyan prémium hazai alapanyagokat használjunk a versenyfelkészülés során, amikkel nemzetközi viszonylatban – egy világversenyen is büszkén képviselhetjük az országunkat” – nyilatkozta Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia és a Magyar Csapat Elnöke.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:Bocuse d’Or, Molnár Bence, paradicsom, Széll Tamás, Veres István, Veresi Paradicsom

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Magyar innováció segít megtartani a borok minőségét
Next Post: Csomagoljunk műanyagmentesen, de mibe?

Kapcsolódó anyagaink

  • Az üvegházakban már szedik a zöldségeket, lassan kezdődik a korai szabadföldi kultúrák vetése is Gasztropress
  • “A miskolci gyökereink nekünk csak előnyt jelentenek” Gasztropress
  • Táplálkozás és szépség. Tökéletes egyensúlyban – nőknek Gasztropress
  • Kenyér – Reggelire, ebédre, vacsorára Gasztropress
  • Jelölési és minőségi hibákat talált a túrórudaknál a Nébih Gasztropress
  • 50 éves a Gyermelyi Gasztropress
2023. március
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
« febr    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
  • Tisztábbá, biztonságosabbá teszik Budapestet
  • Az Audi AG rekordbevétellel és rekord működési eredménnyel zárta a tavalyi évet
  • Az új Toyota Agya Indonéziában debütál
  • A WAE Technologies az EEMS2023 – Net Zero Motorsport Conference névadó támogatója
  • Navracsicska szerint a metrófejlesztés nem csak a budapestieké
  • Még nem látni a globális gazdasági válság végét
  • Rég nem látott kristályokat fedezett fel egy nemzetközi kutatócsoport egy fiatal csillag korongjában
  • Hétfőn 22 óra 24 perckor kezdődik a csillagászati tavasz
  • Telefonos applikáció segíti a gólyák megfigyelését
  • Mumford & Sons, Lorde, Macklemore is ott lesz a Szigeten
  • Neves társaságba került Alonso a századik dobogós helyezésével
  • Van képünk hozzá (23.03.20.) – Can-Am Outlander
  • Alonso visszakapta harmadik helyét
  • Alonsót elmeszelték, csak negyedik lett
  • Pérez behúzta, Verstappen felhozta a másodikra
  • Tesztelj chat-et!
  • A Tesla Model Y jól teljeített az IIHS törésteszten
  • Az MG4 hatótávja több nemzetközi szakújságírók által végzett teszten is bizonyított
  • Az Óbudai Egyetemen tesztel a Yettel
  • Európa legnagyobb lakóautós magazinja lelkesedik a teszteket követően
  • Gondoltad volna, milyen nehézségekkel/veszélyekkel kell megküzdenie egy látássérült embernek a mindennapi közlekedésben?!
  • ASA…
  • Az Evolveo Z5 Strongphone-t is “megleste” Sanyi (Videóval!)
  • Az e-Power után röviden az e-Pedálról is
  • BEGURULVA EXKLUZÍV! A születése óta vak Karvai Sanyi “így nézte meg” a Nissan Townstart
  • Túl a háromszázezren
  • Nagyon röviden a dízel Astráról (is)
  • Röviden a Nissan Townstarról
  • Videóval “megspékelt” podcast érkezett a Nissan e-Power hajtásról
  • Az új Citroen C4 X és e-C4 X bemutatóról hoztam
  • Az éttermek 82%-a kínálja más nemzetek ételeit Gasztropress
  • podGasTroll – Laktató ebédet, gyorsan Gasztropress
  • Több kárt okozhat hosszú távon a környezetnek a laboratóriumi hús, mint a marhatenyésztés Gasztropress
  • Íme a 2022-es Audi-Dining Guide Év Étterme Gála díjazottjai Gasztropress
  • Körített túró Gasztropress
  • A legkedveltebb „túrórudak” Gasztropress
  • Az elmúlt hét gasztroposztja – is lehetett volna… Kinekeszelma
  • Tudjuk, mit eszel idén a fánkfesztiválon Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.