Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Magyar és francia minőség, olaszosan tálalva

Posted on 2019-03-072020-07-04 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

A francia és magyar konyha ismételten egymásra talált a festői környezetet biztosító Károlyi – Kastély falai között. Fehérvárcsurgón az Accent Hotels közreműködésével immár harmadjára rendezték a Károlyi Gasztro Akadémiát, amelynek idén Gianni Annoni és Angelica Károlyi grófnő voltak házigazdái.

A lélegzetelállító környezet, illetve a Herendi Porcelánmanufaktúra és a Magyar Vendéglátóipari Múzeum kiállításai mellett az idelátogatók számos, a francia és magyar konyhaművészetet és a kiváló minőségű kézműves alapanyagokat bemutató program közül válogathattak. A két napos akadémia a nyitónapot a fiataloknak szentelte, ahol a szakma diákjaié volt a főszerep. Az interaktív főzőműsorok során neves séfektől tanulhatták el a szakma rejtelmeit, miközben megismerkedhettek a legújabb innovatív konyhatechnológiákkal, illetve betekintést nyerhettek a hazai, kiemelkedő minőségű alapanyagok világába.

Az akadémia második, szabadon látogatható napja ünnepi megnyitóval indult, ahol az akadémia egyik házigazdája, Gianni Annoni a következő szavakkal köszöntötte a résztvevőket:
„Bár a konyha nyelve francia, azért mi olaszok is hozzátettük a magunkét. De ne feledjük, hogy minden a hölgyektől indul!” – utalva ezzel Medici Katalin gasztrotörténeti jelentőségére. Gianni jó hangulatú nyitóbeszédében röviden ismertette a kastély történetét, amely egészen a 19. század közepéig nyúlik vissza.

A 6000 m2-es teljesen felújított neoklasszicista kastély, amelyet egy 50 hektáros védett parkerdő ölel körül, számos kiállításnak ad otthont, amelyeken keresztül megismerhető a Károlyi család és a kastély múltja, de az állandó kiállítások mellett időszakosan a kultúrához, gasztronómiához köthető programok egész évben várják az érdeklődőket. Február 21. és március 25. között a pompás Herendi porcelán kiállítás kerül bemutatásra a díszebédlőben, melyet az akadémia résztvevői is megcsodálhattak.


A főzőshow az Art Hotel Szeged Sanzon éttermének konyhafőnökével, Goda Gáborral indult, aki a szegedi halászlé rejtelmeibe vezette be az érdeklődőket. Őt követte Pauer Péter, a Gotthard Hotel Executive Chef-je, végezetül pedig Csécsényi Zoltán, a Bonvital Hévíz Executive Chef-je zárta a gasztro barangolást. Az akadémia megálmodója és szakmai házigazdája Varga Gergely, a Károlyi – Kastély Hotel & Restaurant executive Chef-je immár harmadik éve tökéletesíti és színesíti a rendezvényt. Ezt követően a székesfehérvári Primavera Kórus jótékonysági koncertje következett, melynek bevételeit az Önkéntes Központ Alapítvány „Idősek Barátai” programjának finanszírozására ajánlották fel.

Számos hazai, kézműves alapanyagokat, italokat, ételeket bemutató stand emelte tovább a nap színvonalát. Bárki megízlelhette a Bridor de France kiváló pékáruit, a Csurgódombi Sajtkonyha kézműves sajtjait, szarvasgombáit, de a pezsgők (Kreinbacher Birtok) és sörök (Kapucinus Microbrewery) szerelmeseinek sem lehetett oka panaszra.

Az elmúlt évek sikereit látva, a Károlyi grófi család és az Accent Hotels által létrehozott Károlyi Gasztro Akadémia töretlen lelkesedéssel halad célja megvalósítása felé: egy olyan oktatási központ létrehozása felé, amely korosztályi megkötés nélkül minden érdeklődőt szívesen fogad és megismertet többek között a gasztronómia tudományával, és annak innovatív megoldásaival. A magyar és a francia konyhaművészet összehozásán felül természetesen az akadémia szívügye a fiatalok motiválása, inspirálása a vendéglátó szakma iránt – melyek együttesen előmozdíthatják a magyar gasztronómia továbbfejlődését és nemzetközi sikereit. Az akadémiát színes programjai, neves meghívott vendégei, baráti légköre és lenyűgöző elhelyezkedése egyedülállóvá teszi az országban. Továbbra is bátran ajánljuk a gasztronómia és a kultúra szerelmeseinek.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:Károlyi Gasztro Akadémia

Bejegyzés navigáció

Previous Post: 15 éves a Regnum Húsüzem és Oktatóközpont
Next Post: Jön a Táplálkozás és Hidratáció Hete

Kapcsolódó anyagaink

  • Felkészült a vásárlási “rohamra” a hortobágyi halgazdaság Gasztropress
  • Komoly gondban a hithű vegák és vegánok! Az állati fehérjére is szükség van Gasztropress
  • Közösen fejleszti a pálinkaszektort a MATE és a Pálinka Nemzeti Tanács Gasztropress
  • Elég a műanyagból! Üveges szódavízkészítő gép a SodaStreamtől Gasztropress
  • A magyar ivóvíz kiválóan megfelel az uniós jogszabályoknak Gasztropress
  • Harcsát főzni se veszélyes Gasztropress
2023. március
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
« febr    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
  • Újabb szakaszokon épülhet a #KariGerikerékpársugárút
  • Két napig újra #KariGeri a rakpart
  • Így jár az M3-as metró hétvégén
  • Beindult a szezon, újra a közutakon a mezőgazdasági gépek!
  • Ismét viharos szélre és porviharokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
  • Kukucs könyvek – Merre vagy, mama?
  • Az európai fogyasztók elsősorban az utazásról, az éttermekről és az új ruhákról mondanak le az infláció hatására
  • Az utóbbi években jelentősen javult a mielóma multiplexben szenvedő betegek kezelése
  • Így segítsük kertünket a tavaszi ébredésben
  • Összefogásra szólított föl a Mohosz elnöke a halállomány védelmében
  • Van képünk hozzá (23.03.24.) – Lexus GX
  • Amikor, nem az utasok szavaznak… Az év légitársaságának választották a Wizz Airt
  • Van képünk hozzá (23.03.23.) – Alpine A110 S
  • Van képünk hozzá (23.03.22.) – MG4
  • Petőfi Sándor kutyája éve még BKV-zni is megtanult
  • A kutyák és az emberek agya hasonlóan dolgozza fel a környezet hangjait – a tesztek alapján
  • A Honda Pilot gyengén teljesítette az IIHS töréstesztet
  • A hétvégén tesztelik a biztonsági rendszereket
  • A teszteredmények után az ADAC veszélyesnek tart hét nyári abroncsot
  • A Toyota Highlander így teljesítette az IIHS töréstesztet
  • A Grandlandot is megtapogatták
  • Megérkezett hazánkba is a frissített DS 3 és DS 7
  • Gondoltad volna, milyen nehézségekkel/veszélyekkel kell megküzdenie egy látássérült embernek a mindennapi közlekedésben?!
  • ASA…
  • Az Evolveo Z5 Strongphone-t is “megleste” Sanyi (Videóval!)
  • Alpine A110 S
  • A frissített DS 7-essel is gurultunk
  • DS 3 bemutatón jártunk
  • Túl a háromszázezren
  • Nagyon röviden a dízel Astráról (is)
  • Mautner Zsófi főzelékeit ízlelgette a világhírű séf Gasztropress
  • Az elmúlt hét gasztroposztja – is lehetett volna… Kinekeszelma
  • podGasTroll – Laktató ebédet, gyorsan Gasztropress
  • Valentin-napi pikáns koktélok, amelyek biztos, levesznek a lábadról Gasztropress
  • Az Eucharisztikus Kongresszus süteményének szaloncukor verziója nyerte el Az év szaloncukra 2021 díjat Gasztropress
  • Csirkerolád savanyított vajretekkel Gasztropress
  • Mennyi a napi vitamin- és ásványianyag-beviteled? Gasztropress
  • Hahó, divatvegák, divatvegánok és divatpaleók! WC álarcos vegetáriánus sertés és sült glutén kapható Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.