Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Magyar és francia minőség, olaszosan tálalva

Posted on 2019-03-072020-07-04 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

A francia és magyar konyha ismételten egymásra talált a festői környezetet biztosító Károlyi – Kastély falai között. Fehérvárcsurgón az Accent Hotels közreműködésével immár harmadjára rendezték a Károlyi Gasztro Akadémiát, amelynek idén Gianni Annoni és Angelica Károlyi grófnő voltak házigazdái.

A lélegzetelállító környezet, illetve a Herendi Porcelánmanufaktúra és a Magyar Vendéglátóipari Múzeum kiállításai mellett az idelátogatók számos, a francia és magyar konyhaművészetet és a kiváló minőségű kézműves alapanyagokat bemutató program közül válogathattak. A két napos akadémia a nyitónapot a fiataloknak szentelte, ahol a szakma diákjaié volt a főszerep. Az interaktív főzőműsorok során neves séfektől tanulhatták el a szakma rejtelmeit, miközben megismerkedhettek a legújabb innovatív konyhatechnológiákkal, illetve betekintést nyerhettek a hazai, kiemelkedő minőségű alapanyagok világába.

Az akadémia második, szabadon látogatható napja ünnepi megnyitóval indult, ahol az akadémia egyik házigazdája, Gianni Annoni a következő szavakkal köszöntötte a résztvevőket:
„Bár a konyha nyelve francia, azért mi olaszok is hozzátettük a magunkét. De ne feledjük, hogy minden a hölgyektől indul!” – utalva ezzel Medici Katalin gasztrotörténeti jelentőségére. Gianni jó hangulatú nyitóbeszédében röviden ismertette a kastély történetét, amely egészen a 19. század közepéig nyúlik vissza.

A 6000 m2-es teljesen felújított neoklasszicista kastély, amelyet egy 50 hektáros védett parkerdő ölel körül, számos kiállításnak ad otthont, amelyeken keresztül megismerhető a Károlyi család és a kastély múltja, de az állandó kiállítások mellett időszakosan a kultúrához, gasztronómiához köthető programok egész évben várják az érdeklődőket. Február 21. és március 25. között a pompás Herendi porcelán kiállítás kerül bemutatásra a díszebédlőben, melyet az akadémia résztvevői is megcsodálhattak.


A főzőshow az Art Hotel Szeged Sanzon éttermének konyhafőnökével, Goda Gáborral indult, aki a szegedi halászlé rejtelmeibe vezette be az érdeklődőket. Őt követte Pauer Péter, a Gotthard Hotel Executive Chef-je, végezetül pedig Csécsényi Zoltán, a Bonvital Hévíz Executive Chef-je zárta a gasztro barangolást. Az akadémia megálmodója és szakmai házigazdája Varga Gergely, a Károlyi – Kastély Hotel & Restaurant executive Chef-je immár harmadik éve tökéletesíti és színesíti a rendezvényt. Ezt követően a székesfehérvári Primavera Kórus jótékonysági koncertje következett, melynek bevételeit az Önkéntes Központ Alapítvány „Idősek Barátai” programjának finanszírozására ajánlották fel.

Számos hazai, kézműves alapanyagokat, italokat, ételeket bemutató stand emelte tovább a nap színvonalát. Bárki megízlelhette a Bridor de France kiváló pékáruit, a Csurgódombi Sajtkonyha kézműves sajtjait, szarvasgombáit, de a pezsgők (Kreinbacher Birtok) és sörök (Kapucinus Microbrewery) szerelmeseinek sem lehetett oka panaszra.

Az elmúlt évek sikereit látva, a Károlyi grófi család és az Accent Hotels által létrehozott Károlyi Gasztro Akadémia töretlen lelkesedéssel halad célja megvalósítása felé: egy olyan oktatási központ létrehozása felé, amely korosztályi megkötés nélkül minden érdeklődőt szívesen fogad és megismertet többek között a gasztronómia tudományával, és annak innovatív megoldásaival. A magyar és a francia konyhaművészet összehozásán felül természetesen az akadémia szívügye a fiatalok motiválása, inspirálása a vendéglátó szakma iránt – melyek együttesen előmozdíthatják a magyar gasztronómia továbbfejlődését és nemzetközi sikereit. Az akadémiát színes programjai, neves meghívott vendégei, baráti légköre és lenyűgöző elhelyezkedése egyedülállóvá teszi az országban. Továbbra is bátran ajánljuk a gasztronómia és a kultúra szerelmeseinek.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:Károlyi Gasztro Akadémia

Bejegyzés navigáció

Previous Post: 15 éves a Regnum Húsüzem és Oktatóközpont
Next Post: Jön a Táplálkozás és Hidratáció Hete

Kapcsolódó anyagaink

  • Nyolcvan borászat, 45 koncert az idei Debreceni Bor- és Jazznapokon Gasztropress
  • Borsodban megnyílt a Fekete Bárány étterem és szálláshely Gasztropress
  • Duplaannyi tortát sütünk otthon a pandémia óta Gasztropress
  • 34 milliárd forint támogatást kapott eddig a húsfeldolgozó ágazat Gasztropress
  • 10 éves a Kürtőskalács Fesztivál Gasztropress
  • Nőtt a budapesti élelmiszeripari kiállítás látogatóinak száma Gasztropress
A honlap a Médiabirodalom lapcsoport tagja.
2023. október
hKscpsv
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
« szept    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Médiabirodalom lapcsoport tagja.
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Az új Honda CRF1100L Africa Twin és Africa Twin Adventure Sports még szebb, még erősebb és még praktikusabb
  • Citroen 2CV 1950
  • Wirtmann új motorral indul a bajnoki döntőn
  • Luxusautót faragtak a legnagyobb melós Toyotából
  • Elektromos Honda N-Van e: Japánban debütál 130 mérföldes hatótávval
  • Robosztus kiberbiztonság kisvállalkozásoknak
  • Hasznos appok az Őszhöz
  • Egyre több magyar munkavállaló próbál szerencsét külföldön
  • Csütörtöktől mozikban A 999-es szoba
  • Újabb rekordot döntött a Budapest Park
  • Van képünk hozzá (23.10.04.) –   Subaru Crosstrek
  • Van képünk hozzá (23.10.03.) –   Nissan Concept 20-23
  • A McLaren Speedtail által inspirált gitár a tökéletes múzsa
  • Van képünk hozzá (23.10.02.) –   Toyota APM Shuttle Cat Bus
  • Jobb, mint a Lego? A MEGA Barbie Corvette klasszikusan menő, és előrendelhető
  • Egy kerékcseréről készült videó Turán tesztélményt hozhat a szerencsésnek
  • Elindult a Rail Cargo Group tesztvonata Bécs és Kijev között
  • Csomós Mixiék a Diósgyőr ralin teszteltek az Eb-futamra készülve
  • A Valhalla hibrid szuperautó első prototípusának tesztelése még idén megkezdődik
  • A legjobb üzemanyag fogyasztással rendelkező tehergépkocsi a Scania Super
  • Sanyiék a Casio G-Shock DWE-5600HG-1ER “óracsaládra” is rácsodálkoztak
  • Anitával és Sanyival a Toyota Corolla Crosst is körbejártuk
  • Anita és Sanyi a csoDálatoS DS 9 E-Tense modellel is megismerkedett
  • Begurulva a tik-tokon is!
  • Kivételes Land Cruiser 2024 First Edition podcast
  • Világraszóló szenzációról podcastolunk
  • Egy kevéske “alap” Sandero
  • Nincs megállás! A tik-tokon is elindultunk!
  • 2024-es Toyota Land Cruiser First Edition podcast
  • Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • Korpacibere és vetrece az Andrássy úton Gasztropress
  • Újítások a Sziget gasztrofronton Gasztropress
  • Hahó, divatvegák, divatvegánok és divatpaleók! WC álarcos vegetáriánus sertés és sült glutén kapható Gasztropress
  • Az Eucharisztikus Kongresszus süteményének szaloncukor verziója nyerte el Az év szaloncukra 2021 díjat Gasztropress
  • Útra kelt a Magyar Pizzaválogatott a Pizza Világbajnokságra Gasztropress
  • Szia uram! Rágcsa érdekel? Gasztropress
  • Sütőtökös mandula, dió variációkkal lett az év fagylaltja Gasztropress
  • Séflegendák és bajnokok mutatják meg, mit tudnak Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.