Lángosfesztivál Kápolnán

Kiss Norbival, Soltész Rezsővel, állatvédelemmel és különleges járművekkel

Làngosfesztivàl lesz a heves megyei Kàpolnàn, jùnius 19-èn szombaton, dèlelôtt 10-tôl kifulladàsig. Este hèttôl Soltèsz Rezsô èlô koncert veszi kezdetét a Gonda Music Band közremuködèsèvel. Délelőtt 11-től  jotèkonysàgi könyvvàsàrt is tartanak, amelynek során többszáz könyvet lehet néhány száz forintos áron megvásárolni, ezzel segítve a Macskaárvaház Alapítvány állat és természetvédő, valamint a helyi polgárőrség bűnmegelőzési munkáját. 

A kápolnai rendezvényen bemutatkozik a villanyrobogók Teslàja, a NIU, amelyet tesztelhetnek is az érdeklődők. De kipróbálhatóan lesznek Európa egyik legnépszerűbb retro motor márkájának, a Brixtonnak a modelljei is. Mindeközben Fally György sokszoros rc modell autó magyar bajnok tart bemutatót, és segít kedvet csinálni a fiataloknak az rc autó modellezéshez. A különleges rádió távirányítású versenyautót ki is lehet majd próbálni az ideiglenes felállított modellautó pályán.  

A Kápolnai Lángosfesztivál ideje alatt a Hyundai Hatvan hibrid ès elektromos autòi is megtekinthetők, valamint az érdeklődők az ismert autókereskedés szakembereitől választ kapnak, minden villanyautózással kapcsolatos kérdésükre is. 

Emellett bemutatkoznak a Can-Am csùcstechnikàs quadjai, a világhírű márka magyar importőrének, a Jet Power Hungary-nek a jóvoltából. 

A Kápolnai Lángosfesztiválon jelen lesz Kiss Norbi vilàg, ès többször Euròpa bajnok, hatszoros magyar bajnok autòversenyzô is, aki a településen működő állatvédő civil szervezet, a Macskaárvaház egyik alapítója és kuratóriumi tagja is. 

A június 19-i, Kápolnai Làngosfesztivàlon minden program, így Soltész Rezső koncertje is ingyenes lesz, és bárkit nagy szeretettel várnak, az ország bármely pontjáról – fogalmazott Dr Berecz Kálmán polgármester. Ehhez teszi hozzá Blahó László a térség polgárőr parancsnoka, hogy jótékonykodásra viszont egész nap lehetőség lesz, hiszen a polgárok által eladásra felajánlott jobbnál jobb könyvek bevétele teljes egészében a helyi polgárőrségé és a Macskaárvaházé lesz. 

Szintén különleges látványosságot jelent a Kápolnán működő Mezőgazdasági és Gépészeti Értékőrző Egyesület (MEGÉRTE) régi jármű bemutatója. Szalóki Péter alpolgármester, a civil szervezet egyik alapítója elmondta: több, az országban egyedülálló traktor, autó és motorkerékpár különlegesség lesz látható, sőt, kipróbálható június 19-én Kápolnán a Lángosfesztiválon.