Különleges koktélversenyt zsűriz Solti Ádám és felesége, Berni

Izgalmas küldetés a Solti házaspár életében

A Solti házaspár az exkluzív ginek nagy kedvelője, sőt a kreatív koktélkészítés sem áll távol tőlük. Ádám és Berni hamarosan egy vadonatúj szerepben is bemutatkozik, ugyanis koktélversenyt zsűriz a fiatal pár.

„Nagyon odafigyelünk arra, hogy csak jó minőségű italokat fogyasszunk és a Mrs Millicent exkluzív ginje pont ilyen. Azért is öröm számunkra, hogy egy ginkoktél-készítő versenyt zsűrizhetünk, mert a gin mindkettőnknek nagy kedvence, ugyan boros poharunk még nincs az új otthonunkban, de ginest természetesen már beszereztünk” – mondja mosolyogva Solti Berni.

A Mrs Millicent – a prémium pálinkáiról ismert Bestillo főzdéjéből két év kísérletezés után kikerült – újhullámos speakeasy, magyar gin, amely most meghirdette első, két fordulóból álló koktélversenyét. A verseny célja, hogy a pályázók bemutassák, hogy otthoni körülmények között, egy alap felszereltségű konyhában is meg lehet alkotni a tökéletes italt.

„A verseny első fordulójában a pályázóktól november 19-ig várjuk az otthon elkészített koktélkreáció fotóját, receptjét, az ital fantázianevét és leírását. A második fordulóba továbbjutó legjobb 8 versenyző pedig élőben, a zsűri előtt is megmutathatja tehetségét egy nagyszabású eseményen. A zsűri, köztük Solti Ádám és Berni a koktél ízvilágát, a koncepció eredetiségét, és az elkészítés ötletességét is értékeli. Érdemes pályázni, a győztesek ugyanis értékes nyereményekkel gazdagodnak” – mesél a versenyről Czakó Mónika, a Mrs Millicent megálmodója.

„Én tisztán is szeretem a jó gint, koktélként pedig kedvelem, ha a citrusosság mellett dominálnak az erősebb, férfiasabb ízjegyek. Művészként díjazom a kreativitást, biztos, hogy értékelni fogom, ha a versenyzők szabadjára engedik a fantáziájukat, és mernek formabontó ötleteket hozni. Kíváncsian várom, milyen gin-koktélokat alkotnak majd, hátha Bernivel mi is ellesünk tőlük egy-két trükköt” – folytatja Solti Ádám.

„Nálam az arányok a legfontosabbak, ha azok jól el vannak találva, harmonizálnak egymással az ízek, és lágyan elegyednek a hozzávalók, akkor az szerintem egy nyerő kombináció. Emellett nőként természetesen a dekorációra is figyelni fogok. A Millicent ginből, az a tapasztalatom, egy jól kiválasztott tonikkal, és egy zöldalma karikával kiváló koktél készülhet” – tette hozzá Berni.

A részletes versenykiírás az alábbi weboldalon található:

https://www.mrsmillicent.com/hu/koktelverseny/

Fotó: Neményi Márton

Forrás: Just Creative