Kókusztejes grillezett csirkecomb

Mint arról korábban már beszámoltunk, a nyár és az iskolaszünet tökéletes alkalmat kínál a barátokkal, családdal töltött szabadtéri estékhez, finom ételek elkészítéséhez.

Kókusztejes grillezett csirkecomb

Hozzávalók:

  • 2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl sűrű kókusztejszín
  • 1 evőkanál csiliszósz
  • 2 evőkanál frissen facsart lime lé
  • 1 evőkanál méz
  • 2 teáskanáll só
  • ½ kg csirkecomb filé
  • 2-3 evőkanál étolaj
  • friss koriander és lime a tálaláshoz

Egy keverőtálban összekeverjük a finomra aprított gyömbért, fokhagymát a kókusztejszínnel, csiliszósszal, a mézzel, a sóval és a lime levével. Beleforgatjuk a csirkecomb filéket és legalább fél-, de akár 6 órát pácoljuk. Sütés előtt kivesszük a pácból a húst, kevés olajjal meglocsoljuk és közepesen forró grillen kisütjük.