Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Kezdjük pulykahússal a napot

Posted on 2020-01-262020-01-26 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

Ha új év, akkor új élet. Az eseményben szegény január alkalmat ad rá, hogy átgondoljuk szokásainkat, és egészségünk érdekében friss szabályokat vezessünk be étkezésünkben, életmódunkban. A Gallicoop szakértői szerint kezdjük rögtön azzal, hogy rászokunk a reggelizésre!

Az emberek körülbelül fele nem kívánja a korai étkezést. Ennek sok oka lehet: egyszerűen nincs idő leülni a reggeli rohanásban, a gyomor túlságosan összeszűkül, vagy éppenséggel a „nélkülözhetetlen” kávé nyomja el az étvágyat. Pedig az érvek a reggeli mellett felülírják a lustaságot. Például azok, akik reggeliznek, kevésbé hajlamosak a hízásra. A korai órákban elfogyasztott ételmennyiség gyorsabban felszívódik és könnyebben hasznosul, egyensúlyban tartja vércukorszintünket.

A fogyáshoz fontos, hogy jó minőségű ételt vegyünk magunkhoz. A reggeli a léleknek is jót tesz: sok családnak hiányzik az együttlét a hétköznapokban, de a reggelből egy kis tervezéssel ki lehet alakítani egy közös, nyugodt fél órát. A családtagok eltérő ritmusa miatt ritkán jön össze az együtt elköltött vacsora, ellenben a reggeli kiváló lehetőség arra, hogy együtt köszöntsük a napot, eltervezzük óráinkat és a jövőt.

Na de mit együnk? A Galllicoop szakemberei szerint pulykát, mert az fehérjében gazdag, kalóriában szegény hús, amely hosszú időre eltelíti, mégsem nehezíti el a szervezetet. Megfelelő zöldségekkel, teljes kiőrlésű péksüteménnyel tálalva tápláló reggeli, amivel könnyebben kihúzzuk ebédig, mint zabpehellyel vagy édes péksüteménnyel, ami sok ember számára nem bizonyul elegendőnek.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress, Miteszel Tags:étel, funny gastronomy, gastro blogger gasztrovlogger, gastro humor, gastronomic critics, gasztroirónia, hús, kaja, közlemény, pulyka, pulykahús, reggeli, Troll gastro

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Februárban mentes gasztrofesztivál lesz Budapesten
Next Post: Új sajtkalandra hív a Karaván

Kapcsolódó anyagaink

  • Bővíti kapacitását Szegeden a Prémium Kert Kft. Gasztropress
  • Közös étkezés nemzeti táplálkozási ajánlásokban Gasztropress
  • Magyarország ellenzi, hogy gyengébb minőségű szőlőfajtákból is lehessen bort készíteni Gasztropress
  • 32 magyar vállalat vesz részt Európa legnagyobb élelmiszeripari kiállításán Gasztropress
  • Késve, de a héten már jelentős mennyiségű magyar spárga kerül a boltokba Gasztropress
  • Fűszerköményt hívott vissza a Penny Market Gasztropress
2023. június
hKscpsv
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
« máj    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Felfrissült a rendőrmotor-állomány
  • A Mercedes-Benz egyesíti a kisteherautók bérlését az autó- és lakóautó-kölcsönzéssel
  • Neuville győzelme a Szardínia-ralin, 45. a magyar kettős
  • A Debrecen Drive kiemelt partnere volt a BMW Group Gyár Debrecen
  • Egymilliós járművezetői bónusz a BKV-nál
  • #magvetőakönyvhéten
  • Ismét sikerrel zárult az idei Bridge to Benefits Mesterkurzus
  • Már az adat sem a régi, avagy újfajta védelem kell az egyre szaporodó információknak
  • A LEGO Group a női futball sztárjaival együttműködve inspirálja a gyerekeket a megállíthatatlan játékra
  • Miért veszélyesek a szürke- és fekete importból származó klímák?
  • A három szabadedzés és az időmérő után a futamot is behúzta Verstappen
  • Van képünk hozzá (23.06.04.) –  Toyota Yaris
  • Verstappen az időmérőt is simán behúzta
  • Verstappené a harmadik is
  • Kezdődjön a játék! Együtt alkot különleges digitális világot az Emirates és az AWS
  • A sikeres tesztidőszak után újabb kétszáz budapesti kukára kerül fedő a madarak miatt
  • Kiiktatta irányítóját egy MI-vezérelt drón egy teszt során
  • Újabb kategóriában ért el elsöprő tesztgyőzelmet a Cybex
  • Hosszú szünet után folytatódik a gravitációs hullámok tesztelése/megfigyelése
  • Több mint 50 ráktípust kimutató vérvizsgálatot teszteltek biztató eredményekkel
  • A Ssangyong Rextonnal is megismerkedtek
  • Nincs megálás! Anita és Sanyi is kipróbálta az OKAI Neon elektromos rollereket
  • Rexton tesztnek indult, OKAI Neon e-scooter próba lett belőle
  • Anita és Sanyi találkozott a Honda CB650R motorral (is) – VIDEÓ
  • Anita és Sanyi a Mazda CX-5-öt is kihagyta…
  • Rextonról röviden
  • Honda CMX1100T Rebel
  • Röviden a Honda CB650R-ről
  • Ismerkedés az OKAI Neon elektromos rollerrel
  • E-Tech Renault Arkana
  • A tatai Platán Gourmet nyerte el az Év étterme díjat Gasztropress
  • Honnan ismerszik meg a jó felvágott? Gasztropress
  • A  betegeknek nem javasolt a böjt Gasztropress
  • Ideje megismerkedni a bisztronómiával Gasztropress
  • Kárai Dávid kedvenc bisztróreceptje Gasztropress
  • Több mint hat tonna tartósélelmiszert gyűjtött rászorulóknak a BRFK Gasztropress
  • Michelin Guide ajánlást kapott az Avalon Ristorante Gasztropress
  • Házi túrórúd recept Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.