KávéBár Bazár 2024 – A Millenárison tartják meg a kávé- és bárvilág seregszemléjét

    Minden eddiginél több, mintegy ötven kiállító kávéi, kiegészítői és egyéb termékei, barista bajnokságok és tizenkét kísérőprogram várja a 14. KávéBár Bazár közönségét szombaton és vasárnap a Millenáris park B csarnokában.

    Az ország legnagyobb kávéfesztiváljának látogatói a belépőjegy megvásárlásával korlátlanul kóstolhatnak a kiállítók termékeiből. Idén számos újdonság szerepel a programok között a Tasting Table-kóstolóktól a KávéBár-kvízdélutánig – közölték az MTI-vel a szervezők.


    Kiemelték, hogy az érdeklődők megismerkedhetnek a legújabb gépekkel, kávés eszközökkel és a kávépörkölők legfrissebb újdonságaival. Tovább erősödik a prémium italok seregszemléje is a rendezvényen, ahol számos kísérőeseménnyel, köztük ingyenes vezetett kóstolókkal, versenyekkel és szórakoztató programokkal készülnek a szervezők.


    A KávéBár Bazár hagyományosan szakmai bajnokságoknak is helyt ad. Két napon keresztül zajlik a KávéBár AeroPress bajnokság, melynek nyertese a koppenhágai World of Coffee expóra utazhat, a pénzdíjas Alproccino Latte Art verseny indulói pedig színes kávéhabokat és gerilla-öntéseket mutatnak be.


    Újdonságnak számít az exkluzív Tasting Table, ahol  a vendégek kiegészítő jegy vásárlásával vehetnek részt 12 fős kóstolóprogramokon. Az idei rendezvény bárfókuszában a vermut áll, számos programban kerül elő az újrafelfedezett ital spanyol, olasz és magyar verziója is.


    Vasárnap délután KávéBár-kvíz zárja a programot, ahol a látogatók nyereményekért tehetik próbára tudásukat, miközben több kiállító is szervez saját bajnokságokat – áll a közleményben.

Borvörös kávéfőzőt dob piacra a Sage