Izgalmas ünnepi koktélkreációkat díjaztak Budapest szívében

HALLGASS PODCASTOT PIÁLÁS KÖZBEN IS!

A koktélkészítés nem csak a profik kiváltsága, a konyhában, egy szál köntösben, az alapanyagokat a nagymama dunsztos üvegében összerázva is meg lehet váltani a világot. Sokszor a legegyszerűbb dolgokból születik az igazi csoda: a jó koktél olyan, mint egy könnyed ecsetvonás a festővásznon. Pompázhat az orchidea lágy illatában, vagy fűszeressége idézheti az ünnepeket, csak a képzelet szabhat határt. A Mrs Millicent első gin alapú koktélversenyén elszabadult a versenyzők fantáziája…

A Mrs Millicent különleges koktélversenyén 8 döntős mutatta be kreatív alkotását a budapesti KIOSK éttermében. Az exkluzív versenyt végül Bus Atilla „Jewel of a New Era” fantázianévre hallgató long drinkje nyerte, amiben a sárgarépát választotta a gin kísérőjének. A zsűriben a szakértők mellett Solti Ádám, színész és felesége, Solti Berni értékelte a remekműveket.

„Régóta kacérkodtam a gondolattal, hogy a pálinka mellett legyen egy nőies karakterű ital, ami kigurul a BESTILLO Pálinkaház falai közül. Egy olyan ital, ami hozzám kötődik, személyiségemből fakad. Így lépett piacra bő 1 éve Mrs Millicent ginünk, amit a férjem készített el nekem. Hogy mi volt a legnehezebb az ötlettől a megvalósulásig? Elhinni azt, hogy a pálinka mellett egy másik italkategóriában is tudunk jót csinálni. Olyan terméket álmodtunk, ami önmagában is megállja a helyét és néhány egyszerű kiegészítővel egy új, varázslatos ital készíthető belőle. A koktélversenyünk célja is az volt, hogy a versenyzőink által megmutassuk, nem kellenek extra hozzávalók, sőt bártendernek sem kell lennünk, ahhoz, hogy egy remek frissítő készüljön a konyhánkban saját magunk szórakoztatására, kényeztetésére” – mesél Czakó Mónika, a Mrs Millicent megálmodója.

A „speakeasy” gin Szerb Antal: Utas és holdvilágának egyik szereplőjéről, Millicent kisasszonyról kapta a nevét. Az alkoholtilalom alatt is működő bárokat hívták speakeasy bároknak, ahová kopogtatás után lehetett belépni. Az ember bekopogtatott, bentről kinéztek, mondta a jelszót és azt követően beengedték.

„A koktélverseny 8 döntőse nemhogy bekopogtatott az ajtón, de szinte be is esett, akkora lendület és kreativitás jellemezte az estét. Nagyon izgalmas italok készültek, amit csak megkoronázott a szórakoztató előadásmód. Van, aki a sárgarépalével operált, másnál a gesztenye, az ünnepi ízvilág, az áfonya dominált, de volt olyan is, aki egy kis pálinkával „bolondította” meg a koktélját” – értékel Pálffy László, párlatszakértő és bártender.

Solti Ádám és felesége, Berni igazi ginkoktél-szerelmesek, akiknek fontosak a kreatív ötletek és az ízek harmóniája.

„Nagyon örülünk, hogy ennyi tehetséges versenyzővel találkozhattunk, akiknek nem csak a műveik nyűgöztek le minket, hanem a személyiségük is. Lendületesek, bátrak és ötletesek, így nem volt könnyű dolgunk a sorrend kialakítását illetően. Próbáltunk az első benyomásaink szerint dönteni, mivel nem vagyunk szakértők, de élünk-halunk a gin alapú italokért. Főként az ízek összjátékát, az alapanyagok találkozását, a külcsínt és a versenyzők előadásmódját figyeltük” – teszi hozzá Solti Ádám.

A verseny zsűrijében Pálffy Lászlón és a Solti házaspáron túl Czakó Gábor, a Mrs Millicent gin megalkotója, a Bestillo Pálinkaház tulajdonosa és Koroknai Klára, a Mobilkoktél alapítója foglalt helyet. A koktélversenyt végül Bus Atilla „Jewel of a New Era” kreációja nyerte, a második Kohlbauer Martin „Blåbärsdryck” fantázianevű, – ikeás útmutató alapján összeállítható – koktélcsodája lett, a harmadik helyen pedig Kovács István „Me, myself & EYE”, gin&pálinka nászából született alkotása végzett. A közönségdíjat Szilágyi Ágnes „Millirosemary” koktélja nyerte.

„Hálásan köszönöm mind a több, mint 40 versenyzőnek, hogy szánt ránk időt, és támogatta kezdeményezésünk sikerét! Gratulálok a döntősöknek, a helyezetteknek és mindenkit arra bíztatok, hogy folytassátok, ötleteljetek, kreáljatok tovább, és lepjétek meg családtagjaitokat egy-egy jól sikerült koktéllal: nálunk biztosan lesz olyan is, amit Nektek köszönhetünk” – mosolyog Czakó Móni.

8+1 házi készítésű ünnepi koktél, hogy te lehess a szilveszteri buli sztárja >>>