Ismét megrendezik a KávéBár Bazárt

    Harminc kiállító kávéi és egyéb termékei mellett baristabajnokság, mesterkurzusok, bemutatók és kóstolók várják a 12. KávéBár Bazár közönségét szombaton és vasárnap a Millenáris D csarnokában.

    A magyarországi kávé- és bárvilág meghatározó eseményét a járványhelyzet okozta kihagyás után rendezik meg ismét a Millenárison. A látogatók a belépőjegy megvásárlásával korlátlanul kóstolhatnak a harminc kiállító termékeiből – közölték az MTI-vel a szervezők.


    Mint kiemelték, a kiállítók standjain a világ legjobb termőterületeiről érkező kávékból készülnek az espressók, filterkávék és különféle tejes italok. Több standon lehet prémium kávékapszulákat is kipróbálni, és olyan exkluzív kávégépek is felbukkannak, amelyek ára a középkategóriás autókéval vetekszik.


    A kávék mellett magyar és külföldi borászatok termékei, prémium párlatok, koktélok és sörök is kóstolhatók a rendezvényen, de számos kísérőprogram is vár a látogatókra. Spanyolországból és Belgiumból is érkezik például nyerskávé-kereskedő, arabica és fine robusta kávékóstolókkal – áll a közleményben.


    Szombaton rendezik a filterkávésok országos versenyét, a Brew Blend Challenge bajnokságot, másnap pedig a KávéBár Rum Session zajlik előadásokkal és kóstolókkal.


    A szakmai workshopokon téma lesz többek között a bean to bar csokoládék világa, az érdeklődők megismerkedhetnek a legújabb sörpiaci trendekkel vagy az új-zélandi borvilág néhány kiemelt szereplőjével, valamint japán és kínai zöld teákból is kóstolót tartanak.


    A szakmai kerekasztal-beszélgetéseken szóba kerül más témák mellett a kávé jövője, a magyar piac helyzete, valamint a nemzetközi trendek és a válsághelyzetek kezelése is. A kiállítói standoknál szintén szerveződnek programok, mindkét napon tartanak például hagyományos etióp kávékészítési ceremóniát – közölték a szervezők.


    A rendezvény részletes programja a http://kavebar.hu honlapon elérhető.