Így jellemzi a Dining Guide az ország legjobb cukrászdáit (1.)

Mihályi Patisserie

A Mihályi Patisserie 2022-ben ünnepli 14. születésnapját. Az alapító Mihályi László a klasszikus, a szó minden értelemben vett cukrász, az úgynevezett francia cukrászati stílus magyarországi megteremtője, úttörője. Elhivatott ember, aki a külföldön megszerzett tudást és tapasztalatot építette be karrierjének sok-sok előkelő állomása után a váci cukrászdába. A desszertek választékában megtalálhatóak a tökéletesen elkészített magyar klasszikusok, a mára már ikonikussá vált Dobos desszert, vagy a „Csík” somlói, a Rákóczi túrós és az Eszterházy Art Cafe, de a választék részét képezik a formabontó megvalósítások, francia és olasz inspirációk is.

Málna The Pastry Shop

Kolonics Zoltán cukrász és felesége, Ágnes családi vállalkozásaként működő Málna The Pastry Shop egy nagyon komoly, modern felfogású francia stílusú cukrászda. Kolonics Zoltán gondolkodásmódját a tradicionális magyar cukrászat megújítása, a desszertek kortárs látásmódú újrafogalmazása vezérli. A Málna desszertjeinek minősége a magyar mezőnyben magasan a legjobbak közé emeli a Málnát. A cukrászat nagyon finom, érzékeny összeállítású süteményekkel hódít. Signature desszerteknek számítanak a Kávés-málnás Opera, a „Málna”, illetve a Lactée-karamell-málna, az almás pite és az Esterházy is.

Auguszt József Cukrászdája

Auguszt József Cukrászdája álló csillaga a klasszikus magyar cukrászdai stílusnak. Auguszt Elek 1870-ben nyitotta meg első cukrászdáját. A mai, klasszikus magyar értékeken alapuló cukrászda tradíciójának, minőségének záloga Auguszt József cukrász, aki a nagy múltú cukrászcsalád negyedik generációjának tagja. A Fény utcai Auguszt cukrászda falai között igazi magyar klasszikus desszerteket kaphatunk, ugyanakkor az újító törekvés sem idegen tőlük. Budapesten három helyen találkozhatunk Auguszt cukrászdával, a teszteléseink alapján a Dining Guide véleménye szerint évek óta a Fény utcai Auguszt Cukrászda bizonyult a legmagasabb színvonalúnak.

Bergmann Cukrászdák

Az ikonikus és legendás balatonfüredi cukrászat, a Bergmann család vállalkozásaként működik. A cukrászda a klasszikus polgári cukrászdák, kávéházak hangulatát idézi, és a kínálat is igazodik a hely stílusához, de a nem mindennapi minőségű, klasszikus magyar desszertek mellett a Bergmann-ház saját kreáció is kínálatban vannak. A vendégek szerint Magyarország egyik legjobb, ha nem a legjobb krémese a híres Bergmann krémes, már csak ezért is sokan érkeznek hozzájuk. A cukrászda kiemelkedő kenyereket is kínál vendégei számára.

Chouchou

A csokik iránt érzett szerelemből született kis vállalkozás az Újlipótvárosban. A szépen „szabott” desszertek finom, érzékeny megközelítésben, minőségi alapanyagokból egy pályaelhagyó közgazdász, Szász Kinga cukrász elképzelései alapján kerülnek a cukrászda kínálatába. A sós és édes, illetve a „mentes” sütemények, desszertek választéka komoly szakértelemről és megszállottságról tanúskodik. Az innovatív és a modern klasszikus Chouchou desszertek kínálata sok jó nevű újhullámos (speciality) kávézó kínálatában is fellelhető. A cukrászat átmenetileg csak rendelésre készít desszerteket és tortákat, amiket boutique cukrászdájukban vehetünk át.

https://gasztroll.hu/2022/06/13/az-obudai-malna-the-pastry-shop-az-orszag-legjobb-cukraszdaja/