Így adhatunk le a terhekből karácsonyra

Kevesebb cipekedés, kevesebb eldobható csomagolás

Az ideális karácsonyi ajándék megtalálása nem könnyű. Sokszor hiába van meg a megfelelő ötlet, az ünnepi rohanásban az ember már kompromisszumokra kényszerül a készlethiány, vagy a megnövekedett szállítási idők miatt.

„A SodaStream idén két új készüléket helyez a magyar háztartások karácsonyfája alá. Mindkettő kényelmesebbé és komfortosabbá teheti leendő tulajdonosaik életét” – hívta fel a figyelmet Széll-Szőke Krisztina, a SodaStream termékmenedzsere.

A Terra és az Art elnevezésű gépek a már jól megszokott SodaStream minőséget képviselik. Működtetésük nem tér el a népszerű gyártó más szénsavasító készülékeitől. A Terra modern, letisztult dizájnnal büszkélkedhet, míg az Art merészebb megjelenést képvisel. Nevéből adódóan kissé művészi, kissé bohém és hamisítatlanul retró. Bár mindkét gép két eltérő egyéniség, a bubikészítés élménye a Terra és az Art esetében is fenséges.

„Amiben a két gép újdonságot jelent az eddig megszokott szénsavasító készülékekhez képest az az új, továbbfejlesztett csatlakozófej, amely lehetővé teszi a szénsavasító patron egyszerűbb és gyorsabb behelyezését. Ennek köszönhetően a legalább 60 liternyi szénsavas víz készítésére alkalmas patron játszi könnyedséggel pattintható a helyére” – hangsúlyozta a SodaStream termékmenedzsere.

Mindkét készülék az újgenerációs úgynevezett CQC patront használja. Magától értetődően ezek már nem kompatibilisek a korábbi típusokkal. A könnyebb megkülönböztetés érdekében viszont ciklámen színű fóliával vannak bevonva, míg az előző generációs szénsavasító patronok világoskékek. A SodaStream nemcsak a szénsavasító patronok csatlakozását fejlesztette tovább, hanem magát a szénsavasító gombot is, amely a Terra esetén a készülék tetején található, csak úgy, mint az előző generációs készülékeknél, viszont jóval nagyobb lett a könnyebb kezelhetőség érdekében. Az Art-nál viszont a szénsavasító gép oldalán, egyfajta sörcsapra emlékeztető fogantyú tölti be ezt a szerepet, amelyet felülről lefelé kell hajtani abban az esetben, ha szénsavasítani szeretnénk.

„A két új szénsavasító készülék nemcsak szeretteink, hanem saját magunk számára is ideális ajándék lehet, mivel segít levenni vállunkról az állandó cipekedés terhét. Képzeljük el, hogy az otthon készített szénsavas üdítők révén már nem kell minden bevásárlásnál betenni a hatos csomagban lévő ásványvizeket, vagy szénsavas üdítőket” – hívta fel a figyelmet Széll-Szőke Krisztina.

Végső soron a szénsavasító készülékek környezetvédelmi előnyei sem hanyagolhatók el. A SodaStream termékmenedzsere hangsúlyozta, hogy olyan korban élünk, amikor percenként több mint egymillió eldobható, egyszer használatos műanyag palackot adnak el világszerte. Sokan azt hiszik, nem tudják befolyásolni ezeket a riasztó számokat, holott a SodaStream rendszeres használatával egy átlagos háztartás három év alatt akár több mint 2500 eldobható, egyszer használatos PET-palackkal és dobozzal csökkentheti a hulladék mennyiségét.

Ez azt jelenti, hogy ha mondjuk átlagosan minden hatodik magyar háztartás rendelkezik egy SodaStream szénsavasító készülékkel, akkor három év alatt több mint 1,6 milliárdot “spórolunk meg”. És ez a szám messze nem elhanyagolható.

Forrás:

1 – https://www.jerseyislandholidays.com/plastic-bottle-pollution-statistics/

Vadonatúj készülékeket vezet be Magyarországon a SodaStream