Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Ideje megismerkedni a bisztronómiával

Posted on 2022-06-042022-06-04 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

Ami gasztró és francia, az már nem lehet rossz. A bisztrók egyedi ízei most már Magyarországon is, Kárai Dávid gasztroblogger stúdiójában.

Mit is jelent a francia bisztró gasztronómia? Egyszerű, de igen minőségi, főként szezonális és helyi alapanyagokból elkészített egytálételeket, elérhető, minőségi, kreatív italokat. Egy igazi francia bisztró mintájára működő vendéglátónál sokszor még fix étlap sincs, mert a konyha főnöke aktuálisan álmodja meg a rendelkezésre álló legminőségibb alapanyagokból a napi menüt. Egy valódi bisztró hangulatos, kis asztalkáival, romantikus sarkaival közelebb áll az otthon varázsához, mint a fine dining eleganciájához. A modern bisztronómia irányzat a nagyvilágban az 1990-es évek elején jelent meg, amikor Yves Camdeborde séf a bisztrókultúra és a gasztronómia összekapcsolásával szerette volna sokak számára elérhetővé tenni a legszínvonalasabb francia konyhát. A „bisztró” és a „gasztronómia” szavak összevonásából származó fogalmat Sébastien Demorand újságíró és étteremkritikus alkotta meg 2004-ben.

Kárai Dávid, a 1664 Blanc nagyköveteként stílszerűen újraalkotja a bisztró hangulatot és ízeket itt Magyarországon is. Új stúdiójában mind a kreatív ételkompozíciók, mind pedig a kapcsolódó gasztrotartalmak elkészítésére lehetőség nyílik. Alkalmanként egy-egy főző- vagy vacsoraest erejéig pedig a nagyközönség is személyesen belekóstolhat az itt készülő ízletes fogásokba. A bisztrók másik jellegzetessége, hogy a tömény italok helyett borokat és söröket kínálnak. De itt nem a gourmet, csillagászati árú borkülönlegességekre vagy a két literes habos német korsókra kell gondolni, hanem minőségi folyóborokra és könnyed francia sörökre, mint az 1664 Blanc, amely manapság szinte minden francia bisztróban az itallap élén található. Köszönhetően annak, hogy a könnyed búzasör citrusfélékkel és korianderrel fűszerezve különleges élményt kínál a vendégeknek és jól passzol a bisztróételekhez.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress, Kinekeszelma, Újragondolt Tags:bisztronómia

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Mi van a bevonat alatt?
Next Post: Magyar Dietetikusok nyílt családi piknikje a Kopaszi-gáton június 11-én 10-18 óráig

Kapcsolódó anyagaink

  • Nem maradnak kaja nélkül az e-sportolók! Ősszel érkezik az étteremszimulátor Gasztropress
  • Sétált oroszlánokkal, evezett aligátorok és búvárkodott cápák között – most Etyeken készít különleges borokat Gasztropress
  • Továbbra is prioritás a mutyi Gasztropress
  • Liiv Rest and relax étrendkiegészítő Gasztropress
  • Jelölési hiba miatt fehérjeszeletet hívtak vissza Gasztropress
  • Kipróbált őszi receptek, amik a bacontől lesznek ellenállhatatlanok Gasztropress
2023. március
hKscpsv
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
« febr    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
  • A Volvo Trucks és a Boliden közösen állítanak forgalomba elektromos teherautókat a földalatti bányamunkák elvégzésére
  • 27 új Siemens Desiro ML motorvonat érkezik az ÖBB-hez
  • Újabb közlekedésrendészeti ellenőrzések
  • További funkciók és továbbfejlesztett technológia a Mercedes-AMG GLA és GLB számára
  • „Közlekedik a család” vetélkedő 2023-ban is
  • Megjelent a New Fossils új dala
  • „Hozzáférés elutasítva”
  • Együttműködés, hatékonyság és lenyűgöző teljesítmény
  • Most vagy először szemüveges?
  • LEO-műholdak
  • Van képünk hozzá (23.03.28.) – Újabb mentőautók beszerzésére nyílt lehetősége a mentőszolgálatnak
  • Van képünk hozzá (23.03.27.) – Lexus ROV
  • Van képünk hozzá (23.03.26.) – Peugeot 508 SW
  • Van képünk hozzá (23.03.25.) – Silk FAW Hongqi S9
  • Van képünk hozzá (23.03.24.) – Lexus GX
  • A Hyundai Palisade gyengén szerepelt az IIHS törésteszten
  • Az internetes csalásokra is felhívja a figyelmet az országos pénzügyi teszt
  • A távoli északon teszteli az Audi a Q6 e-tron szériaközeli prototípusát
  • A gyári BMW-csapattal tesztelt Kovács Bálint
  • A Mazda CX-9 gyengén teljesítette az IIHS töréstesztet
  • A Grandlandot is megtapogatták
  • Megérkezett hazánkba is a frissített DS 3 és DS 7
  • Gondoltad volna, milyen nehézségekkel/veszélyekkel kell megküzdenie egy látássérült embernek a mindennapi közlekedésben?!
  • ASA…
  • Az Evolveo Z5 Strongphone-t is “megleste” Sanyi (Videóval!)
  • Alpine A110 S
  • A frissített DS 7-essel is gurultunk
  • DS 3 bemutatón jártunk
  • Túl a háromszázezren
  • Nagyon röviden a dízel Astráról (is)
  • Hagyományos ételek kerüljenek karácsonykor az ünnepi asztalra Gasztropress
  • Megérkezett hazánk első nők számára fejlesztett kávéja Gasztropress
  • Csicseriborsó perecet hívtak vissza a Müller üzletekből Kinekeszelma
  • Negyven százalékkal több üvegházhatású gázkibocsátást okoz a férfiak étrendje, mint a nőké Gasztropress
  • Második lett a magyar csapat a budapesti Bocuse d’Or kontinensdöntőn Gasztropress
  • #Legalja… Győrfi Dani pofozkodva tanítja tojást sütni az iskolásokat TikTokon Gasztropress
  • A Rumour by Rácz Jenő nyerte az Év étterme díjat Gasztropress
  • Hahó, divatvegák, divatvegánok és divatpaleók! WC álarcos vegetáriánus sertés és sült glutén kapható Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.