Gyümölcsfeldolgozó épül Szekszárdon


Építőipari cég hoz létre gyümölcsfeldolgozó üzemet Szekszárdon, a Dovi-Trade Kft. csaknem 700 millió forintos ráfordítással készülő létesítménye 2020-ban kezdi meg működösét.

    A kft. a vidékfejlesztési program 50 százalékos, 348 millió forintos támogatásával valósítja meg a beruházást – közölte a Radványi-Dudás Andrea cégvezető az MTI-vel.
   

 Tájékoztatása szerint egy 960 négyzetméteres csarnokot építenek, ahol a nyersanyag hűtését, osztályozását, aszalását és csomagolását végzik majd.
   

 Az üzem kapacitása évente 200 tonna alma feldolgozását teszi lehetővé, ami naponta egy tonna gyümölcs aszalását jelenti. Az itt készülő almaszirmot elsősorban a Dél-Dunántúlon, kiskereskedelmi forgalomban tervezik értékesíteni, a nyersanyagot – hagyományos magyar almafajtákat, főként jonatánt – szintén a térség termelőitől szerzik be.
  

  A gyümölcsfeldolgozóval a hatfős építőipari cég négy új munkahelyet teremt.
 

   A 2006-ban alapított társaság jellemzően mélyépítéssel, ezen belül nagy tömegű földmunkákkal foglalkozik, 2017-ben 909 millió, 2018-ban egymilliárd 103 millió forint nettó árbevételt ért el. A társaságnak a múlt évben a legnagyobb projektje a Felső-Tisza menti árvízvédelmi beruházásokban való részvétel volt, 2019-ben az építőipari tevékenységből hasonló nagyságrendű árbevételre számítanak – mondta a cégvezető.