Gyömbéres csirke

Hozzávalók 4 személyre:

4 csirke alsócomb

4 csirke felsőcomb

5 szem paradicsom

1 tv paprika

1 erős zöldpaprika

2 fej vöröshagyma

3 cm friss gyömbér

2 babérlevél

4 ek. olívaolaj

A körethez: főtt rizs vagy kuszkusz

Elkészítés:

1. A húst megmossuk, leszárítjuk, megsózzuk, borsozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük.

2. Nagyobb öntöttvas edénybe öntjük az olajat, és megpirítjuk rajta a hús minden oldalát. Hozzátesszük a hagymát, a paradicsomot, reszelt gyömbért, a paprikát és a babérlevelet.

3. Aláöntünk 1 deci vizet, letakarjuk, és közepes hőfokon kb. 40 perc alatt készre főzzük. Főtt rizzsel vagy kuszkusszal tálaljuk.

Munka: kb. 25 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva

1 adag: 390 kcal