Grillezett krumplisaláta bazsalikommal és újhagymával

Mint arról korábban már beszámoltunk, a nyár és az iskolaszünet tökéletes alkalmat kínál a barátokkal, családdal töltött szabadtéri estékhez, finom ételek elkészítéséhez.

Grillezett krumplisaláta bazsalikommal és újhagymával

Hozzávalók:

  • 1 kg sütni való burgonya
  • 2 csomag újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 marék bazsalikom levél
  • 2 evőkanál pirított szezámmag

Az öntethez:

  • ½ teáskanál só
  • 1 evőkanál rizsecet
  • 3 evőkanál halszsósz (vagy szójaszósz)
  • 1 evőkanál méz
  • 5 evőkanál olíva olaj

A burgonyákat alaposan megmossuk, majd héjastul puhára főzzük annyi vízben, amennyi éppen ellepi őket. Leszűrjük és hagyjuk langyosra hűlni.

Az újhagymákat megtisztítjuk, kevés olíva olajjal meglocsoljuk és a grillen megsütjük. Kiszedjük a sütőből és feldaraboljuk.

A burgonyákat nagyobb falatnyi darabokra vágjuk és a grillsütőbe tesszük. Meglocsoljuk kevés olajjal és ropogósra sütjük.

Az öntet hozzávalóit összekeverjük és egy nagy keverőtálban összeforgatjuk a grillezett burgonyával, újhagymákkal, a finomra tört fokhagymával és a bazsalikom levelekkel. A végén megszórjuk pirított szezámmaggal.