Gesztenyés bonbon – gluténmentesen

Hozzávalók kb. 30 db-hoz:

  • 80 g marcipán
  • 150 ml málnaszörp
  • 1,5 teáskanál étkezési zselatin
  • 600 g gesztenyemassza
  • 125 g gluténmentes (tejmentes) étcsokoládé

Elkészítés:

Elkészítési idő kb. 90 perc

  • A marcipánból formázzunk egész apró golyókat és tegyük a mélyhűtőbe amíg elkészítjük a málnás zselét.
  • A málnás réteghez a szörpöt keverjük össze a zselatinnal és melegítsük forrásig. Hűtsük egészen addig folyamatos kevergetés mellett, amíg egy kicsit elkezd zselésedni.
  • A lehűtött marcipán golyókat tegyük a zselébe és pár percre helyezzük vissza a fagyasztóba. Amikor megkötött a zselatin a golyók körül, egy kiskanál segítségével vegyük ki a zselés marcipánt. Persze akinek van apró bonbon formája, vagy pici jégkocka tartója, készítse abba nyugodtan, úgy még tökéletesebb lesz az eredmény.
  • A gesztenye masszával csomagoljuk be a zselés golyókat és tegyük vissza a fagyasztóba amíg elkészül az olvasztott csokoládé.
  • A csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, majd mártsuk bele a jéghideg golyókat.
  • Tegyük sütőpapírra száradásig.

Jó étvágyat hozzá!

Allergének: mandula (marcipán)