Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Gesztenyés bonbon – gluténmentesen

Posted on 2020-12-202020-12-19 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

Hozzávalók kb. 30 db-hoz:

  • 80 g marcipán
  • 150 ml málnaszörp
  • 1,5 teáskanál étkezési zselatin
  • 600 g gesztenyemassza
  • 125 g gluténmentes (tejmentes) étcsokoládé

Elkészítés:

Elkészítési idő kb. 90 perc

  • A marcipánból formázzunk egész apró golyókat és tegyük a mélyhűtőbe amíg elkészítjük a málnás zselét.
  • A málnás réteghez a szörpöt keverjük össze a zselatinnal és melegítsük forrásig. Hűtsük egészen addig folyamatos kevergetés mellett, amíg egy kicsit elkezd zselésedni.
  • A lehűtött marcipán golyókat tegyük a zselébe és pár percre helyezzük vissza a fagyasztóba. Amikor megkötött a zselatin a golyók körül, egy kiskanál segítségével vegyük ki a zselés marcipánt. Persze akinek van apró bonbon formája, vagy pici jégkocka tartója, készítse abba nyugodtan, úgy még tökéletesebb lesz az eredmény.
  • A gesztenye masszával csomagoljuk be a zselés golyókat és tegyük vissza a fagyasztóba amíg elkészül az olvasztott csokoládé.
  • A csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, majd mártsuk bele a jéghideg golyókat.
  • Tegyük sütőpapírra száradásig.

Jó étvágyat hozzá!

Allergének: mandula (marcipán)

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress, Miteszel Tags:gesztenyegolyó, gesztenyés bonbon, glutén, gluténérzékeny, gluténmentes, Íz-lik, javaslat, jó étvágyat, ötlet, recept, tipp

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Csaknem 1700 tonna csokoládéfigura készült idén az ünnepekre a Nestlé diósgyőri üzemében
Next Post: Készüljünk diófélékkel, aszalt gyümölcsökkel az ünnepekre!

Kapcsolódó anyagaink

  • Már kilencezer éve elkezdődhetett a sörkészítés Kínában Gasztropress
  • Egy nő meghalt, sokan pedig rosszul lettek miután egy valenciai Michelin-csillagos étteremben ettek Gasztropress
  • Továbbra is prioritás a mutyi Gasztropress
  • Telefonos csalók éltek vissza a Nébih a nevével Gasztropress
  • Már nem éri meg helyben fagyit készíteni a cukrászdáknak Gasztropress
  • Nívódíjat kapott az Auchan a hazai termékek népszerűsítéséért Gasztropress
2023. március
hKscpsv
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
« febr    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
  • Szabálytalan mutatvány, sikeres intézkedés 
  • Hideg Ádám: “Nem változott semmi”
  • Magyarország legnagyobb gyorsforgalmi útfelújítása kezdődik áprilisban
  • Tavaly második éve nőtt a személyi sérüléses balesetek száma
  • Az Európa-bajnokságon indul a Hangodi, Bunkoczi páros
  • Huncut óda született az idősekhez cserihanna tollából!
  • Dinamikus adathalászat, smishing és a DNS-infrastrúktúrával való visszaélés – nem sci-fi, hanem a valóság
  • Itt a legelszállósabb zene PRIBELSZKI érkező korongjáról
  • A World Photography Awards 2023 nyílt pályázatának döntősei
  • A múlt héten megérkezett Ed Sheeran vadonatúj felvétele, az „Eyes Closed”
  • Van képünk hozzá (23.03.27.) – Lexus ROV
  • Van képünk hozzá (23.03.26.) – Peugeot 508 SW
  • Van képünk hozzá (23.03.25.) – Silk FAW Hongqi S9
  • Van képünk hozzá (23.03.24.) – Lexus GX
  • Amikor, nem az utasok szavaznak… Az év légitársaságának választották a Wizz Airt
  • Az internetes csalásokra is felhívja a figyelmet az országos pénzügyi teszt
  • A távoli északon teszteli az Audi a Q6 e-tron szériaközeli prototípusát
  • A gyári BMW-csapattal tesztelt Kovács Bálint
  • A Mazda CX-9 gyengén teljesítette az IIHS töréstesztet
  • Jövő kedden és pénteken tartják két metróállomás füstpróbáját
  • A Grandlandot is megtapogatták
  • Megérkezett hazánkba is a frissített DS 3 és DS 7
  • Gondoltad volna, milyen nehézségekkel/veszélyekkel kell megküzdenie egy látássérült embernek a mindennapi közlekedésben?!
  • ASA…
  • Az Evolveo Z5 Strongphone-t is “megleste” Sanyi (Videóval!)
  • Alpine A110 S
  • A frissített DS 7-essel is gurultunk
  • DS 3 bemutatón jártunk
  • Túl a háromszázezren
  • Nagyon röviden a dízel Astráról (is)
  • Háttéranyag az Árkád éttermeiről Kinekeszelma
  • Az éttermek 82%-a kínálja más nemzetek ételeit Gasztropress
  • Idén is lesz Happy hét a vízfogyasztás népszerűsítésére Kinekeszelma
  • Íme a 2022-es Audi-Dining Guide Év Étterme Gála díjazottjai Gasztropress
  • Mautner Zsófi főzelékeit ízlelgette a világhírű séf Gasztropress
  • A Rumour by Rácz Jenő nyerte az Év étterme díjat Gasztropress
  • Hahó, divatvegák, divatvegánok és divatpaleók! WC álarcos vegetáriánus sertés és sült glutén kapható Gasztropress
  • Túrómousse eperrel Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.