Fizess verssel idén is a Kávé Világnapján

Valódi találkozások – Közös élmény

2019. október 1-jén kedden a Kávé Világnapján a Julius Meinl jóvoltából, egy teljes napig minden vers (legyen az ismert, vagy saját) kávéházi fizetőeszközzé válik a kampányhoz csatlakozott éttermekben és kávézókban. A felhívásunk lényege: „Találkozz barátoddal személyesen, rendelj két kávét, írjatok egy verset, és cserébe barátod kávéját mi álljuk.” Hisz a valódi emberi kapcsolatok mindennél többet érnek.

Hogy mit kell tenned?

Saját ihletésű sorok vagy egy vers a kedvenc költődtől, hogy mit is jelent számotokra a barátság? Mi mindkettőt nagyra értékeljük: Írjatok egy verset, rendeljetek mindketten egy kávét, és az egyikre a vendégeink vagytok! Ne felejtsetek el közös versetekről egy fotót készíteni, majd feltölteni az Instagramra. Használjátok a #MeetwithaPoem hashtaget.

A világszerte jól ismert énekes Tom Odell, 3 kiadott stúdió album tulajdonosa, valamint számos filmzene és Tv show zeneszerzője együttműködő és támogató partnerünk ebben a kampányban is.

A globális és rendhagyó kezdeményezés mögött, a Julius Meinl, mint a bécsi kávépörkölő és a bécsi kávéházi kultúra nemzetközi nagykövete áll. Hagyományainak megfelelően a céget erős kötelékek fűzik a költészethez, hiszen a bécsi kávéházi kultúra nem csupán egy sajátos életmódot jelent, hanem a művészekre és írókra gyakorolt inspiráló hatása is közismert. Idén második alkalommal csatlakozott Magyarország is a felhíváshoz 27 helyszínnel országszerte, köztük több nagy múltú kávéház és cukrászda is. A kezdeményezésről Takács Pétert, a Julius Meinl magyarországi ügyvezetőjét kérdeztük.

Mi pontosan e nagyszerű kezdeményezés célja?

Elsősorban az, hogy minél több ember számára eljuttassuk azt az üzenetet, hogy a valódi emberi kapcsolatok mindennél többet érnek. Manapság, már nagyon sokan a közösségi média oldalak megszállottjai, az emberi kapcsolatokat pedig elsősorban üzenetekben, chaten ápoljuk. Fontos, hogy a mai felgyorsult világban, is időt szánjunk barátainkra, és ápoljuk a személyes kapcsolatokat. A Kávé Világnapján arra buzdítjuk a kávészerető közönséget partnereinkkel, hogy találkozzanak ismerőseikkel, barátaikkal személyesen, és egy finom kávé mellett osszák meg velünk kedvenc idézetüket, vagy gondolataikat. Mindezért cserébe egyikőjük kávéját mi álljuk.

Mit lehet tudni a felhíváshoz csatlakozott helyszínekről?

Idén, 27 Julius Meinl kávét forgalmazó helyszín csatlakozott felhívásunkhoz országszerte, köztük több nagy múltú kávéházzal és cukrászdával, aminek nagyon örülünk, sőt bízom abban, hogy az évek alatt ez a szám akár több száz is lehet. Amiben csak lehet, igyekszünk a helyszínek segítségére lenni, melyben az egyik legfontosabb, hogy természetesen a kávét az eseményhez a Julius Meinl biztosítja.

Mit kell tennie annak, aki 2019. október 1-én verssel vagy idézettel szeretne fizetni egy kávéért?

Elsőként találja meg a hozzá legközelebb eső helyszínt, mely csatlakozott a felhíváshoz. A Meet With a Poem kampányban való részvételt az éttermek és kávézók ajtómatricákkal, plakátokkal, valamint az asztalra kihelyezett cetlikkel és ceruzákkal is jelzik. Ezután nem kell mást tennie, mint találkozni baráttal, ismerőssel, rokonnal személyesen, rendelni két kávét, írni egy verset, és cserébe az egyik kávét mi álljuk

A “Meet With a Poem”’ nemzetközi felhívás részleteit keresd a www.meinlcoffee.com weboldalon vagy az asztalokon kihelyezett cédulatartó dobozokon. A promóció kizárólag 2019. október 1-én érvényes.

Eseményről bővebb információ:

Facebook: www.facebook.com/juliusmeinlhungary, https://www.facebook.com/events/402864630414970/

Web: www.meinlcoffee.com

RÉSZTVEVŐ HELYSZÍNEK

BUDAPEST

Akvárium: 1051 Budapest, Erzsébet tér 12.

Cziniel Cukrászda és Kávéház: 1033 Budapest, Nánási út 55.

Dunapark Kávéház: 1137 Budapest, Pozsonyi út 38.

Jókenyér: 1127 Budapest, Istenhegyi út 24.

Ötkert: 1051 Budapest, Zrínyi utca 4.

Rustico étterem 1056 Budapest , Váci utca 71.

Szabadság Bisztró: 1054 Budapest, Aulich u. 8.

T.G.I. Fridays Étterem: 1062 Budapest, Oktogon tér 3.

T.G.I. Fridays Étterem: 1062 Budapest, Váci út 1./Westend City Center

Trabant bisztró: 1051 Budapest, Október 6. utca 16-18.

Up&Down étterem: 1057 Budapest, Fővám tér 1.

UP Újpesti Rendezvénytér: 1042 Budapest, Szent István tér 13-14., Újpestio piac 2. emelet

Vian Café Bisztró Bazilika: 1051 Budapest, HERCEGPRÍMÁS UTCA 15.

Vian Café Gozsdu Udvar: 1061 Budapest, KIRÁLY UTCA. 13/C

Vian Café Liszt Ferenc tér: 1061 Budapest, LISZT FERENC TÉR 9.

BUDAKESZI

Jókenyér: 2094 Budakeszi, Fő út 136.

DUNAFÖLDVÁR

Marcipán Cukrászda: 7020 Dunaföldvár , Béke tér 3.

ESZTERGOM

Sun Café: 2500 Esztergom, Dobogókői út, Top Shop 1. emelet

GYÖNGYÖS

Lipóti Pékség: 3200 Gyöngyös, Fő tér 10.

KISKUNFÉLEGYHÁZA

Club Silver: 6100 Kiskunfélegyháza, Daru u. 1.

MIKÓHÁZA

Malomtanya: 3989 Mikóháza, Gábor Áron utca utca 2.

MOSONMAGYARÓVÁR

Monarchia Kávéház: 9200 Mosonmagyaróvár, Jókai utca 8.

NAGYKOVÁCSI

Jókenyér: 2094 Nagykovácsi, Kossuth Lajos u. 69

NAGYKŐRÖS

Finucci Pizzeria és Caffee: 2750 Nagykőrös, Széchenyi tér 1.

PÉCS

Glasgow Pub: 7621 Pécs, Majorossy u. 1.

PILISSZENTIVÁN

Jókenyér: 2084 Pilisszentiván, Erzsébet Ipari park 4

SZARVAS

Turul Café: 5540 Szarvas, Budai Nagy Antalút 4.