Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Feketeribizlis smoothie

Posted on 2021-06-292021-06-28 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

Nyáron a nehéz reggelik helyett sokkal jobban eshetnek a gyümölcsökből, tejből és joghurtokból készült smoothie-k, amelyek ráadásul könnyebben is emészthetők. „A ’60-as években a smoothie még inkább csak gyümölcsökből és jégkásából állt, manapság azonban tejjel és joghurttal is elkészíthetjük, így finom és tápáló reggeliként is funkcionálhatnak” – emelte ki Simon László, a Sage termékmenedzsere.

Feketeribizlis smoothie

A feketeribizli szezonja ugyan leginkább nyár elején van, de fagyasztott formában egész évben lehet kapni. Feltételezések szerint az első feketeribizli töveket a XIV. században hozták Európába a Földközi-tenger környékéről, azóta jelen van kontinensünkön. A zamatos gyümölcs rendkívül hasznos élettani hatásokkal bír, mert kevés cukrot, ámde sok rostot tartalmaz, amelyek hozzájárulnak az emésztőfunkciók megfelelő működéséhez. A benne lévő nagy mennyiségű C-vitamin miatt pedig kiváló immunerősítő, míg B2 vitamin tartalma segíti a zsírsavak lebontását és a méregtelenítést.

Elkészítéséhez szükség van:

  • 250 g feketeribizlire
  • 1 darab kis gyömbérre
  • 1 zöldalmára
  • 1 banánra
  • 1 kis kanál eritritolra, vagy xilitre, esetleg ezek helyett mézre

Elkészítéséhez először is folyó víz alatt meg kell most a ribizlit és az almát, majd érdemes meghámozni a gyömbért és az zöldalmát. Utóbbinál fontos a magokat is kiszedni, mert bár a smoothie mixer feldarabolná azokat, de az almamagok nem kölcsönöznének kellemes ízt az italnak. Ezután nincs más hátra, mint az összetevők összeturmixolása egészen addig, amíg nem lesz egy szép textúrája a smoothie-nak.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress, Miteszel Tags:feketeribizlis, feketeribizlis smoothie, recept, Sage, Simon László, smoothie

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Száműzte az egyszerhasználatos műanyagokat a McDonald’s
Next Post: Jó minőségű az idei magyar meggy

Kapcsolódó anyagaink

  • Termékinnovációs versenyt hirdettek hazai gyártású élelmiszereknek Gasztropress
  • Nyáron kívül-belül fontos a víz Gasztropress
  • Dánia nyerte a Bocuse d’Or világversenyt – a magyarok csak a 12. helyet szerezték meg Gasztropress
  • Magyar díjazottja is van a Champagne és Pezsgő Világbajnokságnak Gasztropress
  • Lezárult a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés első szakasza Miteszel
  • Az Európából érkező e-hulladék mérgezi a táplálékláncot Ghánában Miteszel
2023. szeptember
hKscpsv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
« aug    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Frankl András szerint a Hungaroring ugyanolyan tökéletes lesz, mint az atlétikai stadion
  • Vegye meg online vonatjegyét és nyerjen!
  • Csak #karigerilótetü meg ne tudja! Wales húszra csökkenti a lakóövezeti sebességhatárt
  • Kiss Norbert karnyújtásnyira a címvédéstől
  • Futóverseny miatt lezárásokra kell készülni vasárnap a Clark Ádám tér és az Attila út környékén
  • A The National meglepetésalbummal jelentkezik
  • Álomvilágból a valóságba tart Saya Noé új lemeze
  • Polestar autókból lesz Hot Wheels és Matchbox
  • Árnyékot adó fák alatt kezdték a tanévet a gyerekek
  • Néró császárt megszégyenítő lángokat gyújt Timmy Trumpet új klubslágerében
  • Verstappen nyerte a japán időmérőt
  • Van képünk hozzá (23.09.23.) –  Polestar Synergy Design Contest Winner
  • Verstappen behúzta a harmadik szabadedzést is
  • Frankl András: “A Hungaroring ugyanolyan tökéletes lesz, mint az atlétikai stadion”
  • Verstappen volt a leggyorsabb a második szabadedzésen is
  • 5G-re épülő autóipari megoldások tesztelésére állított fel projektcsapatot a Bosch és a Vodafone
  • A Suzuki V-Strom 800DE az „Alpen Masters 2023” tesztgyőztese
  • A laboratóriumi és klinikai tesztek mellett neuropszichológusok játékos tesztekkel vizsgálják a szellemi képességek lehetséges hanyatlását
  • Ezt a vad külsejű autonóm buszt most Európában tesztelik
  • A tesztelések után 19 eljárás indult kakaóitalpor-forgalmazók ellen
  • Anita és Sanyi a csoDálatoS DS 9 E-Tense modellel is megismerkedett
  • Begurulva a tik-tokon is!
  • Kivételes Land Cruiser 2024 First Edition podcast
  • Exkluzív Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • A születése óta vak Karvai Sándor megszelidítette az Acer ES 5 elektromos rollert
  • Egy kevéske “alap” Sandero
  • Nincs megállás! A tik-tokon is elindultunk!
  • 2024-es Toyota Land Cruiser First Edition podcast
  • Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • A plug-in Priusszal is ismerkedtünkToyota Prius
  • Egész Magyarországra kiterjedő étteremválogatást tesz közzé a Michelin Guide Gasztropress
  • Ne főzz külön mindenkinek, használd inkább az egységes alapanyagrendszert! Gasztropress
  • Milyen bort ihatunk a fogyókúra alatt? Kinekeszelma
  • A szív- és érrendszer védelme egészséges táplálkozással Gasztropress
  • Negyven százalékkal több üvegházhatású gázkibocsátást okoz a férfiak étrendje, mint a nőké Gasztropress
  • Az élelmiszerjelölés evolúciója Gasztropress
  • Háttéranyag az Árkád éttermeiről Kinekeszelma
  • Spenótos pulykás rizottó Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.