Feke Pál lefőzte a METRO séfjét

Mi történik, ha összeeresztesz egy díjnyertes virtuózt, egy Bocuse d’Or versenyt megjárt séfet és a METRO gasztoakadémia séfjét?

Feke Pált egy ország zárta a szívébe, amikor a 2008-ban megnyerte az akkori Magyar Televizió Társulat című showműsorát és az István, a király rockopera címszerepét. Díjnyertes musical főszerepekben csillogtathatta meg színész-énekesi tehetségét, valamint számos tévés produkcióban is láthatta a közönség. Mára hazánk egyik legnépszerűbb musical színésze és saját produkciós cégének vezetője, producere, Junior Príma és Artijsus díjas művész.

Legutóbb pedig főzőtudása repítette a Konyhafőnök VIP finalistái közül a dobogó legfelső fokára, hiszen a zsűri döntése alapján a 2020-as széria Feke Pál győzelmével ért véget.

A húsvéti készülődés jegyében nagyot álmodott két gasztroséf, hiszen arra vállalkoztak, hogy a sajtó jeles képviselői számára a jelenlegi legbiztonságosabb környezetet megteremtve az online térben egy főző délutánt tart, ahol megmutatják, hogyan lehet a báránybordát a legjobb henteseket is meghazudtolva letisztítani vagy hogyan lehet mértani formákkal egy újhullámos saláta kompozíciót készíteni, amit egy Michelin-csillagos fine dining étterem is elbűvölve tenne az étlapra.

A METRO Gasztroakadémia séfje Gálicz István és Pohner Ádám, a METRO saját márka nagykövete a könnyedén elkészíthető kulináris élvezethez segítették hozzá az érdeklődőket, akik szorgosan követték az instrukciókat. Mellettük, Feke Pál pedig vállalta a délután fővédnöke címet, aki a konyhai tapasztalatai mellett kellemes baritonján humorral töltötte meg a teret.

A fogás nem volt más, mint a báránysült, citrusos szójaszósszal tálalva, szezámos uborka -jégcsapretek salátával megspékelve. Természetesen a húsvéti hagyományokat betartva, szigorúan a böjt utáni időszakra gondolva, a közös főzés ízelítőként, főpróbaként szolgált a nagyérdeműnek.

Az izgalmas eseményen még a METRO kínálatából beszerzett alapanyagok is önként és dalolva feküdtek a séfek kése alá, hogy megkoronázzák a báránysültes kreációt. Nem hiába, a végeredmény elismerésért kiáltott.