Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Fahéjas-narancsos smoothie

Posted on 2021-06-302021-06-28 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

Nyáron a nehéz reggelik helyett sokkal jobban eshetnek a gyümölcsökből, tejből és joghurtokból készült smoothie-k, amelyek ráadásul könnyebben is emészthetők. „A ’60-as években a smoothie még inkább csak gyümölcsökből és jégkásából állt, manapság azonban tejjel és joghurttal is elkészíthetjük, így finom és tápáló reggeliként is funkcionálhatnak” – emelte ki Simon László, a Sage termékmenedzsere.

Fahéjas-narancsos smoothie

A narancs frissítő íze és rostokban gazdag mivolta miatt igazi sláger gyümölcs, ami sohasem fog kimenni a divatból. A fahéj pedig karakteres íze és illata mellett segít a vércukorszint szabályozásában, egy amerikai kutatás ugyanis rávilágított, hogy a fahéj hatására csökken az éhgyomri vércukorszint és javul a szervezet inzulinválasza olyannyira, hogy rendszeres fogyasztása a diabéteszben szenvedők számára is segítség lehet.

Elkészítéshez szükség van:

  • 1 narancsra
  • 1 evőkanál mézre
  • 1 csipetnyi fahéjra
  • 1 joghurtra

Elkészítéséhez először is hámozzuk meg a narancsot és távolítsuk el belőle a magokat, majd tegyük a smoothie mixer műanyag edényébe. Ezt követően öntsük bele a joghurtot és a mézet, végül mixeljük össze a hozzávalókat. Az elkészült italt töltsük pohárba és a tetejét szórjuk meg egy kis fahéjjal díszítés gyanánt. A fahéjas-narancsos smoothie-val egy igazán tápláló itallal dobhatjuk fel a napunkat, hiszen a narancsban rengeteg C-vitamin van, emellett igazi antioxidáns is. A joghurt pedig könnyen emészthető állapotban tartalmaz létfontosságú ásványi anyagokat, vitaminokat, zsírokat és fehérjéket.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress, Miteszel Tags:fahéjas-narancsos, fahéjas-narancsos smoothie, recept, Sage, Simon László, smoothie

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Az új szabályozás a borágazat adminisztrációját csökkenti
Next Post: Magyarország a kontinens egyik legnagyobb szarvasgomba-exportőre

Kapcsolódó anyagaink

  • A hazai szőlő-bor ágazat támogatásáról döntött a kormány Gasztropress
  • Még mindig az encsi Anyukám Mondta a legjobb vidéki étterem Gasztropress
  • Elrajtolt a „Magyarország étele 2021” szakácsverseny Gasztropress
  • A magyar cég mesterséges intelligencia fejlesztette energiatal gyártásába kezdett Szikszón Gasztropress
  • Szívesen találkozol barátaiddal egy finom kávé vagy tea mellett? Gasztropress
  • Az Agrárkamara szerint kevés lesz a cseresznyetermés, új fajtákra van szükség Gasztropress
2023. szeptember
hKscpsv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
« aug    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Európa legnépszerűbb túramotorja, az NT1100, két feltűnő új fényezést kap jövőre
  • A Skoda Superb negyedik generációja is kínál limuzin változatot
  • Az EQE szedán és az EQE SUV már különleges kiadású modellként is elérhető, kiterjedt felszereltséggel és vonzó árelőnnyel
  • Több utcát aszfaltoznak uniós támogatásból Mezőhegyesen
  • Forgalomkorlátozás lesz október közepéig az M0-s autóút és az M5-ös autópálya csomópontjában
  • Űrprogramot indít az Elefánt a Budapest Park évadzáróján
  • A rendőrség nevében küldenek SMS-t csalók
  • Elképesztő, de mindössze öt év 6 hónap fogházra ítélték a Viking Sygin tömeggyilkos kaptányát
  • Novák Katalin: “Elon Musk személyében egy új szövetségesünk lett a családok szabadságharcában és a békemisszióban”
  • A játékidő veszélyben
  • Van képünk hozzá (23.09.26.) –  Morgan Super 3
  • Hamarosan a Tesla is Magyarországon gyártja/újrahasznosítja az akkumulátorait? Elon Muskkal találkozott Novák Katalin Texasban
  • Van képünk hozzá (23.09.25.) –  Nikola Tre
  • Verstappen nyerte a Japán Nagydíjat, világbajnok a Red Bull
  • Van képünk hozzá (23.09.24.) –  Abarth 500e
  • A Lego tovább tesztel, de jelenleg lemondott az újrahasznosított műanyagból készített építőkockák gyártásáról
  • Tesztkörúton szereplő, digitális automata központi ütközővel felszerelt vonatot mutatott be a Rail Cargo Hungaria Zrt.
  • 5G-re épülő autóipari megoldások tesztelésére állított fel projektcsapatot a Bosch és a Vodafone
  • A Suzuki V-Strom 800DE az „Alpen Masters 2023” tesztgyőztese
  • A laboratóriumi és klinikai tesztek mellett neuropszichológusok játékos tesztekkel vizsgálják a szellemi képességek lehetséges hanyatlását
  • Anita és Sanyi a csoDálatoS DS 9 E-Tense modellel is megismerkedett
  • Begurulva a tik-tokon is!
  • Kivételes Land Cruiser 2024 First Edition podcast
  • Exkluzív Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • A születése óta vak Karvai Sándor megszelidítette az Acer ES 5 elektromos rollert
  • Egy kevéske “alap” Sandero
  • Nincs megállás! A tik-tokon is elindultunk!
  • 2024-es Toyota Land Cruiser First Edition podcast
  • Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • A plug-in Priusszal is ismerkedtünkToyota Prius
  • A legtöbb virsli decemberben fogy Gasztropress
  • Háttéranyag az Árkád éttermeiről Kinekeszelma
  • Újítások a Sziget gasztrofronton Gasztropress
  • Pff… Vegánoknak is érdekes lehet az új hentesvetélkedő Gasztropress
  • Idén is lesz Happy hét a vízfogyasztás népszerűsítésére Kinekeszelma
  • Az éttermek 82%-a kínálja más nemzetek ételeit Gasztropress
  • Olívakrémmel töltött pulykamellrolád Gasztropress
  • Jön a Táplálkozás és Hidratáció Hete Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.