Fahéjas-narancsos smoothie

Nyáron a nehéz reggelik helyett sokkal jobban eshetnek a gyümölcsökből, tejből és joghurtokból készült smoothie-k, amelyek ráadásul könnyebben is emészthetők. „A ’60-as években a smoothie még inkább csak gyümölcsökből és jégkásából állt, manapság azonban tejjel és joghurttal is elkészíthetjük, így finom és tápáló reggeliként is funkcionálhatnak” – emelte ki Simon László, a Sage termékmenedzsere.

Fahéjas-narancsos smoothie

A narancs frissítő íze és rostokban gazdag mivolta miatt igazi sláger gyümölcs, ami sohasem fog kimenni a divatból. A fahéj pedig karakteres íze és illata mellett segít a vércukorszint szabályozásában, egy amerikai kutatás ugyanis rávilágított, hogy a fahéj hatására csökken az éhgyomri vércukorszint és javul a szervezet inzulinválasza olyannyira, hogy rendszeres fogyasztása a diabéteszben szenvedők számára is segítség lehet.

Elkészítéshez szükség van:

  • 1 narancsra
  • 1 evőkanál mézre
  • 1 csipetnyi fahéjra
  • 1 joghurtra

Elkészítéséhez először is hámozzuk meg a narancsot és távolítsuk el belőle a magokat, majd tegyük a smoothie mixer műanyag edényébe. Ezt követően öntsük bele a joghurtot és a mézet, végül mixeljük össze a hozzávalókat. Az elkészült italt töltsük pohárba és a tetejét szórjuk meg egy kis fahéjjal díszítés gyanánt. A fahéjas-narancsos smoothie-val egy igazán tápláló itallal dobhatjuk fel a napunkat, hiszen a narancsban rengeteg C-vitamin van, emellett igazi antioxidáns is. A joghurt pedig könnyen emészthető állapotban tartalmaz létfontosságú ásványi anyagokat, vitaminokat, zsírokat és fehérjéket.