Év végéig 110 üzletéből ment élelmiszert rászorulók számára a PENNY

Platina fokozatú partnerként segíti a Magyar Élelmiszerbank Egyesület munkáját az üzletlánc

Tovább erősíti társadalmi felelősségvállalási szerepét a PENNY! Hazánk egyik vezető üzletlánca augusztus végére már 81 üzletéből ad át élelmiszert rászorulók számára a Magyar Élelmiszerbank Egyesület élelmiszermentő hálózatának platina fokozatú partnereként. A stratégiai együttműködés révén a vállalat célja, hogy 2022 végéig már 110 boltjának bevonásával ajánlhasson fel jótékony céllal kereskedelmi forgalomban már nem értékesíthető, de fogyasztásra még alkalmas élelmiszereket.

A PENNY közel tíz éve támogatja élelmiszeradománnyal a több száz karitatív szervezettel kapcsolatban álló Magyar Élelmiszerbank Egyesületet. Hazánk egyik vezető üzletházlánca ezzel a projektjével tovább erősíti CSR tevékenységét, ugyanakkor az élelmiszerpazarlás ellen is jelentősen fellép. Az Alsónémediben található központi raktáron keresztüli élelmiszeradományozás 2012 óta zajlik. A kiajánlott zöldség-gyümölcsöket, pékárukat, tejtermékeket, felvágottakat és húsféléket rövid minőségmegőrzési idejük miatt már nem lehet kereskedelmi forgalomba hozni, de emberi fogyasztásra még teljes mértékben alkalmasak.

2021 decemberéig közel 45 millió forint értékű adomány-élelmiszert juttattunk el raktárainkból a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen keresztül számos szervezethez, akik napi adományosztó tevékenységükkel könnyítik meg sok-sok ezer rászoruló ember mindennapját” – nyilatkozta Kazatsay Eszter, a PENNY magyarországi kommunikációs vezetője, aki azt is kiemelte, hogy az élelmiszermentés már közvetlenül az üzletekből is zajlik. „2022 első félévben a PENNY raktáraiból 53,7 millió forint összértékben, míg az üzletekből közel 51 millió Ft értékben történt jótékonysági felajánlás. A tervek szerint augusztus végére már 81 üzletünkből tudunk élelmiszert felajánlani, év végéig pedig összesen 110 boltunk bevonását tervezzük.

A mentett élelmiszerekből több esetben családsegítő szervezetek, köztük nagycsaládos szervezetek, egyházi intézmények, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Vöröskereszt, különböző gyermekvédelmi szervezetek és még számos egyéb intézmény, civil szervezet részesül.

A PENNY áruházainak bekapcsolódásával az Élelmiszerbank idén az inflációnál is gyorsabb ütemben tudja bővíteni az élelmiszermentő hálózatát. Nélkülük nehéz lenne az egyre növekvő rászorulói igények kiszolgálása. A napi rendszerességű élelmiszeradományaik gyermekjóléti szolgálatok, utcai segítő központok, kisebb önkormányzatok, valamint értelmi sérülteket és más fogyatékkal élőket segítő intézmények gondozottjainak jelentenek segítséget az ország minden szegletében; Zalaegerszegtől, Balatonlellén, Zircen és Tatabányán át Tiszavasvárig, vagy éppen Gyuláig” – nyilatkozta Nagygyörgy András, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatok igazgatója.