Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Erdei Zsolt 10 kilótól szeretne megszabadulni

Posted on 2021-06-242021-06-23 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp



Példát szeretne mutatni a túlsúllyal küzdőknek

Erdei Zsolt nemrég egy három hónapos fogyókúrás kihívásba kezdett. Az egykori ökölvívó világbajnok versenysúlyához képest 20 kiló plusszal rendelkezik, mivel az edzéseket ugyan abbahagyta, a kalóriabevitelét akkor sem csökkentette.



Az egykori élsportoló 46 évesen már érzi testének változásait. Kilóinak száma az évek alatt gyarapodott, de ennek pontosan tudja az okát: „Ugyanazt az energiamennyiséget vettem fel – vagy még többet -, mint élsportoló koromban, csak kevesebb edzést végeztem” – meséli Erdei Zsolt, aki régóta tervezte, hogy szeretne lefogyni.

„Úgy éreztem, hogy cél nélkül nehéz belevágnom egy fogyókúrába. Persze az is lehetne a cél, hogy jobban érezzem magam, hogy kényelmesebbek legyenek a ruháim, de mindig találtam kifogást. Motivációm sem volt, mert egyedül végigcsinálni egy diétát mindig nehezebb, mint csoportosan. Néhány hete viszont megtalált egy fogyókúrás kihívás, és az a tudat, hogy nem egyedül szenvedek, mindig segít” – mondja nevetve a világbajnok, aki a napokban az Ízvarázsló című műsorban is egészséges alapanyagokkal ismerkedett.

Majdnem 100 kilót mutatott a mérleg

Egykori versenysúlyához képest most 20 kilóval nehezebb, de tudja, hogy ugyanazt az állapotot már nem lehet visszahozni és nem is lenne egészséges dolog. 98,5 kilóról indult a fogyása, de már 85-88 kilóval is elégedett lenne.

„Tudtam, hogy a mozgás hiánya egyszer megbosszulja magát. Talán többet is eszek, mint régen, de most minden arra ösztönöz, hogy megcsináljam, és példát mutassak azoknak az embereknek, akik szintén túlsúllyal küzdenek. Nemrég orvosnál is jártam, ahol kiderült, hogy kicsit zsíros a májam is, így ez volt a legjobb figyelmeztetés, hogy ideje változtatni.”

Brutális módszerekkel fogyott élsportolóként

Zsolt felidézte azt is, hogy élsportoló korában sokszor pár nap alatt kellett 8-10 kilót leadni. Ilyenkor nem a zsírból, hanem a folyadékháztartásból fogytak a sportolók. Ez közel sem egészséges megoldás, mégis a legtöbb küzdősportban a mai napig ezt a módszert alkalmazzák.

„Sokkal hatásosabb lenne tudományos alapokra helyezni, dietetikus tanácsát igénybe venni, de itthon, és sok más külföldi országban erre még nincs anyagi keret. Igazából ez egy libikóka-játék, ami hosszútávon nem tesz jót a szervezetnek. A poklok poklát jártuk meg, amikor 2-3 napig nem ettünk, és nem is az volt a baj, hogy éhesek voltunk, hanem sokkal inkább az, hogy szomjasak. Arról nem is beszélve, hogy éhesen, és szomjasan mennyivel ingerlékenyebb az ember” – tette hozzá Erdei Zsolt, aki azzal is tisztában van, hogy önmagában a diéta nem elég. Sikeres csak akkor lesz, ha a fogyókúra testmozgással is párosul.

Az egykori élsportolótól az sem idegen, hogy ő maga főzzön. Az Ízvarázsló műsorban – egy kis segítséggel – teljes kiőrlésű kenyeret készített, amihez magyaros tálalás párosult. A végeredmény annyira ízlett neki, hogy elhatározta: ezután rendszeresen magának süti majd a kenyeret – ami ráadásul a diétájába is beilleszthető.

[envira-gallery id=’10211′]



Az Ízvarázsló epizódja Erdei Zsolttal már látható a D-Life YouTube csatornáján.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:Erdei Zsolt, Ízvarázsló, madár

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Titokzatos, 200 éves Johnnie Walker figurák tűntek fel Budapest utcáin
Next Post: Szombaton az északi part finomságai mutatkoznak be a déli parton is

Kapcsolódó anyagaink

  • A magyarok egyre többet költenek éttermekben és szálláshelyeken Gasztropress
  • Hódít az alternatív vendéglátás 2023-ban Gasztropress
  • A Danone Magyarország Kft. működteti januártól a csoport teljes hazai tevékenységét Gasztropress
  • Lépj be a mindenmentes ételköltemények ínycsiklandó világába! Gasztropress
  • Nem talált kifogásolnivalót a Nébih a csomagolt burgonyáknál Gasztropress
  • Szabó Kevin Gasztropress
2023. szeptember
hKscpsv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
« aug    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Új vezető a LIEGL & DACHSER Logisztikai Kft. pénzügyi osztályának élén
  • Forgalmi változások lesznek szombaton az Eurojackpot Szuperkoncertje miatt a Puskás Aréna környékén
  • A Siemens Mobility és az ÖBB digitalizálja ausztriai vasúthálózatát
  • Kifutottak első útjukra a Bahart új hajói
  • A MINI oxfordi gyára is elektromos üzemmódba kapcsol
  • Életre kel a Magányos Cédrus
  • Aki bújt, aki nem – A Random Trip pop ódát írt Veszprémhez
  • Küldd a szeretet jelét!
  • Ezreket spórolhatunk az iskolakezdésnél a könyveken, ha jól használjuk a keresőt
  • A QNAP bemutatja az ARM-alapú AI NAS-t
  • Verstappen nyerte a japán időmérőt
  • Van képünk hozzá (23.09.23.) –  Polestar Synergy Design Contest Winner
  • Verstappen behúzta a harmadik szabadedzést is
  • Frankl András: “A Hungaroring ugyanolyan tökéletes lesz, mint az atlétikai stadion”
  • Verstappen volt a leggyorsabb a második szabadedzésen is
  • 5G-re épülő autóipari megoldások tesztelésére állított fel projektcsapatot a Bosch és a Vodafone
  • A Suzuki V-Strom 800DE az „Alpen Masters 2023” tesztgyőztese
  • A laboratóriumi és klinikai tesztek mellett neuropszichológusok játékos tesztekkel vizsgálják a szellemi képességek lehetséges hanyatlását
  • Ezt a vad külsejű autonóm buszt most Európában tesztelik
  • A tesztelések után 19 eljárás indult kakaóitalpor-forgalmazók ellen
  • Anita és Sanyi a csoDálatoS DS 9 E-Tense modellel is megismerkedett
  • Begurulva a tik-tokon is!
  • Kivételes Land Cruiser 2024 First Edition podcast
  • Exkluzív Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • A születése óta vak Karvai Sándor megszelidítette az Acer ES 5 elektromos rollert
  • Egy kevéske “alap” Sandero
  • Nincs megállás! A tik-tokon is elindultunk!
  • 2024-es Toyota Land Cruiser First Edition podcast
  • Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • A plug-in Priusszal is ismerkedtünkToyota Prius
  • Háttéranyag az Árkád éttermeiről Kinekeszelma
  • Pff… Vegánoknak is érdekes lehet az új hentesvetélkedő Gasztropress
  • A  betegeknek nem javasolt a böjt Gasztropress
  • Sütőtökös mandula, dió variációkkal lett az év fagylaltja Gasztropress
  • Olívakrémmel töltött pulykamellrolád Gasztropress
  • Fővárosi vendéglátóhely működését függesztette fel a Nébih Gasztropress
  • A Füstli 25. születésnapjára megújult csomagoláson már csak finom jelzés utal Magyarország egyik legnépszerűbb és legismertebb márkájára Gasztropress
  • Az élelmiszerjelölés evolúciója Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.