Elképesztő luxus és technika egyetlen bisztróban

Mintha a jövőben épült volna!

Akár egy sci-fiben is érezhetjük magunkat, amikor beülünk egy kávéra a Magyarország egyik legmodernebb épületében található bisztróba. Az arcszkennerrel ellátott épület a modern csúcstechnológia mellett elképesztő luxust kínál.

24 karátos aranybetétekkel készült márványpadló, egyedileg ide tervezett olasz bútorok, gránit, Decastelli fém falpanelek és a Siches üvegpanelek – első pillantásra ezek a luxuselemek fogadják a betérőt. Az épület maga azonban a technika vívmányait magában foglalja a kényelem és a látvány mellett. Az arcszkennerrel felszerelt irodaházban a GMV6 hűtő-fűtő rendszer az egyik helyiségből a másikba szállítja a hőt. Az épület ugyanis tudja, hogy milyen évszak van, merről fúj a szél, milyen erővel, merről süt a nap, milyen fényerővel, és három hónapra előre időjárás-előrejelzést tud adni. A Gree Magyarország irodaházában található Újváros Bisztróban szinte futurisztikus, ahogyan az intelligens, öntanuló algoritmusok vezérlik a hőmérsékletet, a fényerőt, a légtechnikát, a sötétítőket. Sőt, az épület érintőképernyőn vezérelhető, magas minőségű audiorendszere biztosítja a háttérzenét, amely kellemes kikapcsolódást nyújt az étterem minden részéről, amely magában foglalja a galériát és a teraszt, sőt, a mosdókat is.

A legegyedibb belső design

Az Újváros Bisztró a belsőépítészet páratlan példája. A lélegzetelállító belsőt mások mellett Turco neves nemzetközi designer alkotta meg, aki a digitális és kézműves technológiát kombinálva ötvözi a művészetet és a belsőépítészetet. Az egyedileg ide tervezett olasz bútorok – mint például a Bentley ülőgarnitúra – mellett a 24 karátos aranybetétekkel készült márványpadló is csak erre a helyre. A Decastelli fém falpanelek és a Siches üvegpanelek, gránit- és márványlapok fokozzák a luxus érzést, amikor beülünk a bisztróba.A kávézóban háromfajta válogatott, folyamatosan változó és megújuló kávékülönlegességgel biztosítja a megújuló kávéélményt, amely egy olasz, egy és egy hazai nemzetközi pörkölő tételei. Az Újvárosi Bisztróban készül a kávé Dalla Corte Zero Anniversary limitált kiadású kávégépében, amely 2021-ben elnyerte az ipari designerek legjobbjait elismerő iF termékdizájndíjat. A gép polírozott vörösréz felülete kiválóan illeszkedik a sötét diófából készült, kidolgozott részletekhez és a hátsó panelhez, melyen az eredeti Dalla Corte logó található.A modern technika mellett a valódi gazdagságot, luxust és pazar miliőt jelképező arany több helyen is feltűnik az étteremben. Kifejezetten ízléses koncepcióban köszön vissza a 24 karátos arany vonalat, így a márványból készült mozaik padlóban aranybetét helyzetben, vagy a capuccino tetejére és egyedi süteményekre szórt aranyporként. És ott van még a Clase Azul Añejo tequila, amelynek az üvegén is 24 karátos aranyból csillog az agavé levél.

Új városrész épült köré

Az Újváros Bisztró látványos épület grandiózus céllal húzták föl a Holt-Körös partján a világszínvonalú luxusétteremai, amely köré az elkövetkező tulajdonosok egy új városrész épült. Az ötletgazdák ugyanis hamar felismerték, hogy Szarvasnak van egy olyan része, más nagyvárosok példájából kiindulva újvárosként funkcionálhatna, ahol a hagyományok gyökereiből táplálkozva virágozhat a modern lét. Ennek a törekvésnek az ugródeszkája a város első modern hi-tech épülete, mely egyben a Gree Magyarország irodaháza is.

Mesebeli erdő arborétummal, ősi mocsárciprusokkal, nyáron sup-ozó lányok, kajakosok, sárkányhajósok és a vízen hullámzó sétahajók várják a környékre látogatókat. A természeti látnivalók mellett a bisztró vendégeinek szeme elé tárul Szarvas megannyi látványossága is: az óvárosi Bolza-kastély, a Millennium emlékmű a Szent Koronával és szökőkúttal, a városi hajókikötő és a víziszínház is, melyek naplementekor igazán varázslatos képet festenek.