Együttműködési megállapodást kötött az Egri Borműhely és az Erste Bank

    Együttműködési megállapodást írt alá az Egri Borműhely és az Erste Bank a borvidék fejlesztésének támogatására – közölte a pénzintézet pénteken az MTI-vel.

    A megállapodás alapján az Erste Bank kapcsolataival, szakértelmével, rugalmas és gyors munkával járul hozzá a borvidék fejlődéséhez, népszerűsítéséhez.


    Az Egri Borműhely Egyesületet 2018-ban hozta létre tíz borászat, hogy összefogva növeljék az eredményeiket, a borvidék ismertségét.


    A közleményben Soltész Gergő, az Egri Borműhely elnöke kiemelte, a versengés és az együttműködés egyaránt fontos a borászatban, az üzleti életben.


    Az Erste Bank közleményében felidézte, hogy tavaly májusban írtak alá hasonló megállapodást a Szekszárdi Borvidék képviselőivel, az együttműködés beváltotta a hozzá fűzött reményeket.


    Az Erste közölte, stratégiai területnek tekint az agrárium és a kis- és közepes vállalkozások finanszírozását. A bank kis- és középvállalkozási ügyfeleinek száma 24 százalékkal bővült tavaly, a hitelállomány pedig mintegy 16 százalékkal emelkedett, az agrárhitelek állománya tavaly 26 százalékkal nőtt.


    A borpiacon középtávon a belföldi piac már kevésbé számít a mennyiségi növekedésére, a kereslet egyre inkább a minőségi termékek felé fordul el – írja közleményében az Erste Bank.