Együttműködési megállapodást kötött a MATE és a Nébih

    Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), amelynek célja, hogy közös oktatási-kutatási projekteket valósítsanak meg, szakmai céljok érdekében mozgósítsák tudásbázisukat, kapcsolatrendszerüket – közölték az aláírók csütörtökön közös közleményben.

    Kiemelték, a megállapodás értelmében a Nébih több telephelye – így a Velencei Talajvédelmi Laboratórium, a Központi Vetőmagvizsgálati Laboratórium, a Szántóföldi Fajtakísérleti Osztály és a Borászati és Alkoholos Italok Igazgatóság – is fogadja majd a MATE hallgatóit szakmai gyakorlatokra, egyéni kísérletek lebonyolítására.


    A Nébih szakértői több agrárképzés oktatásában, valamint diplomavédések szakmai bizottságaiban is részt vesznek.


    A felek létrehoznak egy élelmiszerlánc-biztonsági kurzust is, amely kiemelt hangsúllyal kezeli az állategészségügyi aktualitások bemutatását, az állatbetegségek mentesítését és az állatvédelmet.


    Gyuricza Csaba, a MATE rektora a közleményben hangsúlyozta, hogy a sokrétű együttműködés az egyetem tizenegy intézetét érinti.


    Oravecz Márton, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elnöke a közleményben kiemelte, az együttműködés ötvözi az egyetemi-akadémiai tudást a szakmai kompetenciákkal.