Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Egyenesen a dinnyeföldről kerül az Auchanba a magyar görögdinnye

Posted on 2020-07-212020-07-21 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

– Idén a jó időjárás és a hazai nyaralások miatt is remek dinnyeszezonra számít az áruházlánc –

A hazai idény indulásától kezdve kizárólag magyar magvas görögdinnyét lehet kapni az Auchan áruházakban. A minőségi termékek címkéjén minden esetben feltüntetik az eredetét és szedéstől számítva átlagosan 24 órán belül, egyes áruházakban pedig már fél nap alatt a polcokra kerül a friss dinnye, aminek több fajtáját fogyasztásra készen, hűtve és szeletelve is megkóstolhatják a vásárlók. Emellett az áruházlánc beszállítóival közösen hat szervezetet támogat azzal, hogy több héten át friss és vitamindús dinnyét visz nekik.

E héttől a legkedveltebb magvas görögdinnye csakis hazai termelőktől érkezik az Auchan áruházaiba. Az áruházlánc hat magyar termelőtől kizárólag minőségi fajtákat szerez be. Minden terméken szerepel az eredet, így a vásárlók akár vissza is térhetnek annak a termelőnek az árujához, ami a legjobban ízlett nekik. A frissességet a lehető legrövidebb ellátási lánccal biztosítják, ezért regionális szinten, közvetlenül és naponta szállítanak be dinnyét az Auchan áruházakba. Ez azt jelenti, hogy a szedéstől számítva átlagosan egy nap alatt, de több áruházban már fél napon belül a vásárlók kosarában lehet a zamatos magyar görögdinnye, amiből négy fajtát is kínál az áruházlánc. Az Auchan arra is felkészült, hogy a vásárlók egy részénél nem fogy el egyszerre egy egész dinnye, ezért szeletelve is árulják, több üzletükben behűtve is, hogy azonnal lehessen fogyasztani.

Az Auchan Magyarország nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával és a Magyar Dinnyetermelők Egyesületével együttműködve a hazai dinnyetermelést azzal is segítse, hogy az aktuális fogyasztói igényeket és a trendeket közvetíti a termelőknek. A tapasztalatok szerint jelenleg továbbra is a magszegény fajták a népszerűek, de jelentősen nő a mini dinnyék forgalma is.

Az áruházlánc a teljes dinnyeszezonban összesen kilenc fajta dinnyét árul, ebből hetet vágva is megkóstolhatnak a vevők. A legkedveltebb, hazai magvas görögdinnyén kívül kínálnak még fekete héjú, csíkos és sárga bélű görögdinnyéket is, illetve sárgadinnyékből hagyományos, kantalup, gália, smooth és zöld belű fajtákat.

A görögdinnye nem csak finom, hanem táplálkozás-élettani hatása is igen kedvező, mert sok értékes vitamin és ásványi anyag van benne, ugyanakkor kevés a kalóriatartalma, hiszen 90-95%-a (!) víz, amivel a napi folyadékbevitelhez is hasznosan járul hozzá. Nem csak önmagában fogyasztva ízletes, hanem gyümölcs- vagy sós saláták kitűnő alapanyaga is lehet, hiszen a közhiedelemmel ellentétben tulajdonképpen nem is gyümölcs, hanem a tökfélék, más néven a kabakosok családjába tartozik, mint az uborka vagy a cukkini.

Idén a dinnyeszezonhoz kapcsolódóan az Auchan Magyarország a hazai beszállítóival közösen hat szervezetet, többek között óvodának, idősek otthonának, rendháznak és szanatóriumnak is hat héten át ingyen biztosít friss dinnyét, hogy az ott élők napi étrendjébe is bekerülhessen az egészséges, zamatos és igen kedvelt, magyar termés.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:görögdinnye

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Csökkent a Coca-Cola negyedéves bevétele és nyeresége
Next Post: Az EB jóváhagyta a Csopaki borok oltalom alatt álló eredetmegjelölését

Kapcsolódó anyagaink

  • Tizenháromezer gyermek kapott ajándékcsomagot az Élelmiszerbanktól Gasztropress
  • Kampányt indít a Tej Terméktanács a magyar tej fogyasztásának ösztönzésére Gasztropress
  • 30. Budapest Borfesztivál Gasztropress
  • Tizenhárom uniós tagállam támogatta a magyar méhészeti javaslatokat Gasztropress
  • Határon átívelő online sütőakadémia a Ramatól Gasztropress
  • Új vezetése van a pécsi egyetem szőlészeti kutatóintézetének Gasztropress
2023. március
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
« febr    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
  • Tisztábbá, biztonságosabbá teszik Budapestet
  • Az Audi AG rekordbevétellel és rekord működési eredménnyel zárta a tavalyi évet
  • Az új Toyota Agya Indonéziában debütál
  • A WAE Technologies az EEMS2023 – Net Zero Motorsport Conference névadó támogatója
  • Navracsicska szerint a metrófejlesztés nem csak a budapestieké
  • Még nem látni a globális gazdasági válság végét
  • Rég nem látott kristályokat fedezett fel egy nemzetközi kutatócsoport egy fiatal csillag korongjában
  • Hétfőn 22 óra 24 perckor kezdődik a csillagászati tavasz
  • Telefonos applikáció segíti a gólyák megfigyelését
  • Mumford & Sons, Lorde, Macklemore is ott lesz a Szigeten
  • Neves társaságba került Alonso a századik dobogós helyezésével
  • Van képünk hozzá (23.03.20.) – Can-Am Outlander
  • Alonso visszakapta harmadik helyét
  • Alonsót elmeszelték, csak negyedik lett
  • Pérez behúzta, Verstappen felhozta a másodikra
  • Tesztelj chat-et!
  • A Tesla Model Y jól teljeített az IIHS törésteszten
  • Az MG4 hatótávja több nemzetközi szakújságírók által végzett teszten is bizonyított
  • Az Óbudai Egyetemen tesztel a Yettel
  • Európa legnagyobb lakóautós magazinja lelkesedik a teszteket követően
  • Gondoltad volna, milyen nehézségekkel/veszélyekkel kell megküzdenie egy látássérült embernek a mindennapi közlekedésben?!
  • ASA…
  • Az Evolveo Z5 Strongphone-t is “megleste” Sanyi (Videóval!)
  • Az e-Power után röviden az e-Pedálról is
  • BEGURULVA EXKLUZÍV! A születése óta vak Karvai Sanyi “így nézte meg” a Nissan Townstart
  • Túl a háromszázezren
  • Nagyon röviden a dízel Astráról (is)
  • Röviden a Nissan Townstarról
  • Videóval “megspékelt” podcast érkezett a Nissan e-Power hajtásról
  • Az új Citroen C4 X és e-C4 X bemutatóról hoztam
  • Ideje megismerkedni a bisztronómiával Gasztropress
  • Húsvéti menü okosan! Gasztropress
  • Honnan ismerszik meg a jó felvágott? Gasztropress
  • Jön a Táplálkozás és Hidratáció Hete Gasztropress
  • Túrómousse eperrel Gasztropress
  • A világ legerősebb chilije az egyik legkeresettebb karácsonyi ajándék Gasztropress
  • Idén is lesz Happy hét a vízfogyasztás népszerűsítésére Kinekeszelma
  • Kompakt praktikák a vitalitásért Kinekeszelma

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.