Céklás töltött tojás

2622. Céklában marinált töltött tojás http://www.thekitchn.com/recipe-beet-pickled-deviled-eggs-151550 8 db tojás 1 üveg cékla savanyúság 2 ek majonéz 1 tk dijoni mustár só bors 1 fej saláta 1 marék retek 1 marék színes koktélparadicsom díszítéshez petrezselyem A tojásokat keményre főzzük. Miután kihűltek, megpucoljuk azokat, és a cékla savanyúság levébe tesszük, úgy hogy ellepje. Érdemes 1-2 napot benne hagyni a tojásokat, hogy intenzív szinük legyen. Tálalás előtt félbe vágjuk, egy tálba óvatosan kikaparjuk a sárgáját, hozzáadjuk a sót, borsot, majonézt, mustárt. Összekeverjük, és habzsákba töltjük a krémet, majd a fél tojásokba nyomjuk. A felaprított salátát, retket, koktélparadicsomot tányérokra szedjük, és ráültetjük a tojásokat. Petrezselyemmel megszórjuk. Recept: Dosso Gabi. Fotó: szöllősi-Kiss orsi

Hozzávalók 4 személyre:

4 (vagy 8) tojás, 1 üveg céklasavanyúság, 2 ek. majonéz, 1 tk dijoni mustár, 1 fej szívsaláta, 1 kis cs. retek, 5-5 dkg színes koktélparadicsom, 1 ek. olívaolaj, petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés:

1. A tojásokat keményre főzzük. Miután kihűltek, megpucoljuk, és mély tálban a céklasavanyúság levébe tesszük úgy, hogy a lé ellepje, letakarjuk, a hűtőbe tesszük. Érdemes 1 napot benne hagyni a tojásokat, hogy intenzív színük legyen.

2. Tálalás előtt a tojásokat félbevágjuk, egy tálba óvatosan belekaparjuk a sárgáját, hozzáadjuk a majonézt, a mustárt, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Botmixerrel simára keverjük. A krémet habzsákba szedjük, majd szép spirálos formában a fél tojásokba nyomjuk.

3. A zöldségeket megmossuk, leszárítjuk, felaprítjuk. A salátát, retket, koktélparadicsomot tányérokra szedjük, meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, és ráültetjük a tojásokat. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: másnap

1 adag: 220 kcal