Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Biosörfőzdét avattak Gyulaváriban

Posted on 2019-05-252019-05-25 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

    Biosörfőzdét avattak Gyulaváriban pénteken, amelynek tervezett kapacitása évi 100 ezer liter sör lesz.

    Ráki Zsolt, a magyarországi magánszemélyek tulajdonában álló Körös-Maros Biofarm Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy az új sörfőzde kialakítása 200 millió forintba került. Ebből 90 millió forint kormányzati és uniós támogatás, a fennmaradó 110 millió forint pedig saját forrás volt.
  

  A termék kizárólag bioalapanyagokból készül, vagyis minden alkotórésze, alapanyaga ökológiai gazdálkodásból kerül ki, amit szigorú eljárások mentén készült tanúsítások is bizonyítanak – mondta. 
 

   A cég elsősorban a magyar piacon, áruházláncoknak, kívánja értékesíteni a sört.
  

  Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztéséért felelős államtitkára az MTI-nek azt mondta, hogy a kormány által kidolgozott vidékfejlesztési programmal az ökogazdálkodók és az élelmiszer-feldolgozók is nagy lehetőséget kaptak.
   

 A kormány 2015-2016-ban mindkét pályázati felhívással lehetőséget adott arra, hogy a vállalkozások forráshoz jussanak. Az ökológiai gazdálkodásban cél, hogy a fejlesztési ciklus végére 60 milliárd forintot lehessen kifizetni. Az élelmiszer-feldolgozás területén pedig a vidékfejlesztési programban összességében “mintegy 200 milliárd forinttal fognak hozzájárulni” a mezőgazdasági termékek minél nagyobb hozzáadott-értékének növelése érdekében – közölte.
 

   Kis Miklós elmondta, hogy a nyár végére várhatóan dönteni tudnak az  év első három hónapjában benyújtott támogatási kérelmekről, ami az ökogazdálkodók és élelmiszer-feldolgozók további 50 milliárd forintos támogatását jelentené.
   

 Az államtitkár reményét fogalmazta meg, hogy a következő uniós fejlesztési ciklusban is rendelkezésre állnak majd ilyen források a gazdálkodóknak. 
   

 “Nem mindegy ezért, hogy május 26-án többségbe kerülnek-e azok, akik meg kívánják őrizni az agrártámogatásokat és a vidékfejlesztési forrásokat” – szögezte le.
 

   Az 1990-ben alakult Körös-Maros Biofarm Kft. növénytermesztéssel és állattenyésztéssel is foglalkozik. Több mint 1600 hektáron folytat bionövény-termesztést, illetve kétezer darabos szarvasmarha-állománya van, fele-fele arányban fejőstehén- és növendékmarha. Évente 6,5 millió liter biotejet állítanak elő, amelynek nagyobb részét kilenc országba exportálják.
  

  A cégcsoport 105 embert foglalkoztat, árbevétele 2017-ben egymilliárd forint volt, 2018-ban pedig már másfél milliárd. Az idei cél ennek az összegnek a stabilizálása – mondta Ráki Zsolt.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:biosörfőzde

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Pénzügyi gondokkal küzd a Vapiano étteremlánc
Next Post: Elindul az ePincekönyv projekt megvalósítása

Kapcsolódó anyagaink

  • Az első a Platán Gourmet Étterem Gasztropress
  • Import húskészítményt hívott vissza a forgalomból a Nébih Gasztropress
  • Az ételízesítők jelölési hibái Gasztropress
  • Nem zárható ki a hiány egyes élelmiszerekből Gasztropress
  • Két balatoni bor lett az idei bioborvesreny csúcsbora Gasztropress
  • Schanda nincs ok a pánikra és az élelmiszer-felhalmozásra Gasztropress
2023. június
hKscpsv
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
« máj    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Kevesen akarják, hogy csak a haveroké legyen a Lánchíd – Egy héttel meghosszabbítják a Budapesti Lakógyűlés szavazásának határidejét
  • Újpest-városkaput is megtisztította partnereivel a BKK
  • A hétvégén csak a Batthyány tér és Békásmegyer között jár a H5-ös HÉV
  • „Zöld pokol” küldetés
  • Rövidített útvonalon jár a hétvégén a 4-es, a 6-os és a 17-es villamos
  • A digitalizáció a magyar gazdaság kitörési pontja
  • A LEGO Group és Samira Wiley színész a Pieces of Me-t építi
  • Rekordsebességre gyorsult a globális felmelegedés
  • Romy érzelemdús klubslágerrel vezeti fel első szólólemezét
  • A vízparti üdülőhelyeket népszerűsíti az MTÜ
  • Dugót és légszennyezést okozva demonstráltak a 2011 Környezet- és Értékvédő Egyesület bohócai
  • Van képünk hozzá (23.06.09.) –  Toyota Tacoma TRD Sport
  • Van képünk hozzá (23.06.08.) –  Toyota Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition
  • Kibővített kapacitás és minőségi szolgáltatások a nyári szezonban
  • Van képünk hozzá (23.06.07.) –  Megújul a Toyota Yaris
  • Pozitív doppingteszt miatt két török súlyemelőt felfüggesztettek
  • Egy zacskó bomlott le teljesen 45 nap alatt a Greenpeace és a Humusz Szövetség tesztjében
  • A dokkban végzett tesztek után folytatódik a kínai szállodahajó építése
  • Dróntaxikat teszteltek Izraelben
  • Irodát nyitott Budapesten az Amazon Web Services – tesztelhetnek az ügyfelek
  • A Honda CMX1100T Rebelre is felpattant Anita és Sanyi
  • Anita és Sanyi a Hypermotion RUNKIE 16” (“klasszikus”) rollerrel támad
  • A Ssangyong Rextonnal is megismerkedtek
  • Nincs megálás! Anita és Sanyi is kipróbálta az OKAI Neon elektromos rollereket
  • Rexton tesztnek indult, OKAI Neon e-scooter próba lett belőle
  • E-Tech Renault Captur
  • Rextonról röviden
  • Honda CMX1100T Rebel
  • Röviden a Honda CB650R-ről
  • Ismerkedés az OKAI Neon elektromos rollerrel
  • Az élelmiszerjelölés evolúciója Gasztropress
  • Körített túró Gasztropress
  • Kárai Dávid kedvenc bisztróreceptje Gasztropress
  • Tudjuk, mit eszel idén a fánkfesztiválon Gasztropress
  • A tatai Platán Gourmet nyerte el az Év étterme díjat Gasztropress
  • Az Aldi kivon a forgalomból egy tonhalas szendvicset Gasztropress
  • Itt kapható Budapest legnagyobb gyrosa Gasztropress
  • Kezdődik a Bajai Halfőző Fesztivál Kinekeszelma

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.