Babos-paradicsomos raguval töltött cukkini
Az okostanyer.hu-n segédanyagok (cikkek, kalkulátorok), receptek is találhatók, amelyek megkönnyítik az OKOSTÁNYÉR® ajánlásainak követését. Az MDOSZ 2021-ben, alapításának 30. évfordulóján 30 finom étel receptjét gyűjtötte egy csokorba, amely szintén ötletet adhat, amikor a család menüjét szeretnénk megtervezni. (4) Ezek közül emeltünk ki most hármat.
Babos-paradicsomos raguval töltött cukkini
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 1 közepes cukkini
- ¼ vörös vesebab konzerv
- 2-3 evőkanál csemegekukorica (konzerv)
- 70 g sűrített paradicsom (18-20%-os)
- 50 g light trappista sajt
- ½ db közepes vöröshagyma
- 1 evőkanál olaj
- friss és szárított fűszerek
Elkészítés:
- A cukkinit megmossuk, hosszába kettévágjuk. Kivájjuk a közepét, kis csónakokat készítünk. Megsózzuk, és 180 fokos sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben, alufóliával letakarva elősütjük. Nem kell teljesen megpuhulnia, de kb. 70-80%-ban legyen kész.
- A töltelékhez kevés olajon lepirítjuk a hagymát és a fokhagymát, majd leöntjük a sűrített paradicsommal, kevés vízzel, babbal, kukoricával és fűszerezzük. Só, bors, édes pirospaprika, oregánó, bazsalikom, petrezselyem és egyéb tetszőleges zöldfűszerek is felhasználhatók.
- Az elősütött cukkinit megtöltjük a töltelékkel, és „befedjük” a csíkokra tépkedett sajttal. Visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára nem pirul a tetején. Fűszerekkel megszórva tálaljuk.
Forrás: https://www.okostanyer.hu/wp-content/uploads/2021/09/Recept_21_1022.png