Babos-paradicsomos raguval töltött cukkini

Az okostanyer.hu-n segédanyagok (cikkek, kalkulátorok), receptek is találhatók, amelyek megkönnyítik az OKOSTÁNYÉR® ajánlásainak követését. Az MDOSZ 2021-ben, alapításának 30. évfordulóján 30 finom étel receptjét gyűjtötte egy csokorba, amely szintén ötletet adhat, amikor a család menüjét szeretnénk megtervezni. (4) Ezek közül emeltünk ki most hármat.

Babos-paradicsomos raguval töltött cukkini

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 1 közepes cukkini
  • ¼ vörös vesebab konzerv
  • 2-3 evőkanál csemegekukorica (konzerv)
  • 70 g sűrített paradicsom (18-20%-os)
  • 50 g light trappista sajt
  • ½ db közepes vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • friss és szárított fűszerek

Elkészítés:

  • A cukkinit megmossuk, hosszába kettévágjuk. Kivájjuk a közepét, kis csónakokat készítünk. Megsózzuk, és 180 fokos sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben, alufóliával letakarva elősütjük. Nem kell teljesen megpuhulnia, de kb. 70-80%-ban legyen kész.
  • A töltelékhez kevés olajon lepirítjuk a hagymát és a fokhagymát, majd leöntjük a sűrített paradicsommal, kevés vízzel, babbal, kukoricával és fűszerezzük. Só, bors, édes pirospaprika, oregánó, bazsalikom, petrezselyem és egyéb tetszőleges zöldfűszerek is felhasználhatók.
  • Az elősütött cukkinit megtöltjük a töltelékkel, és „befedjük” a csíkokra tépkedett sajttal. Visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára nem pirul a tetején. Fűszerekkel megszórva tálaljuk.

Forrás: https://www.okostanyer.hu/wp-content/uploads/2021/09/Recept_21_1022.png