Az iBar a Hiventures segítségével reformálja meg a vendéglátóipart

Újabb fejezethez érkezett a fejlődés útján az iBar, a vendéglátóiparban forradalmi megoldást nyújtó startup. Az éttermek, pizzériák, bárok, szórakozóhelyek és hotelek számára egyedi mobilapplikációt fejlesztő vállalat számos sikert ért már el a hazai konyhai digitalizációban, a Hiventures 170 millió forintos befektetésével pedig ezentúl erőteljesebben nyithat a nemzetközi éttermi szoftver piac felé.

A 2020-ban alakult iBar készletkezelő applikációja egyedülálló mesterséges intelligenciára épülő megoldással teszi lehetővé az árukészletek pontos és hatékony kezelését, illetve a standolás akár egyetlen fotóval történő gyors és pontos végrehajtását. A felhasználók az alkalmazás segítségével könnyedén digitalizálhatják és követhetik nyomon a készletet, minimalizálva a selejtezést és jelentős megtakarítást biztosítva az árukészletezés területén. Az applikáció a meglévő éttermi szoftver rendszerekhez integrálva és önállóan is megállja a helyét.

Az iBar küldetése, hogy világszinten is új alapokra helyezze a vendéglátóipar készletkezelő folyamatait, és az elért sikerekkel további területeken is bővüljön. A tervek szerint az alkalmazást a további fejlesztéseket követően a beszállítókhoz is integrálják majd, így a felhasználók mindig az aktuális árakat és elérhetőségeket figyelembe véve adhatják le rendeléseiket.

A vállalkozás célpiaca, a HORECA (szállodák, éttermek és kávéházak), egy globálisan növekvő piac, amely 3,15%-os éves növekedési rátával 2028-ig elérheti a 2,4 trillió dollár éves bevételt. Az éttermi szoftverek piaca emellett szintén évi 15,8%-os arányban gyarapodik, amely míg 2022-ben 4,56 milliárd dollárt ért, 2030-ra elérheti a 14,7 milliárd dollárt. A jelenleg 102 hazai vendéglátóipari egységben használt iBar app alapítói már számos éttermi szoftvercéggel kötöttek integrációs megállapodást, kiemelt céljuk pedig a közép-nyugat-európai és észak-amerikai terjeszkedés. A terméket már most is alkalmazzák nemzetközi piacokon, például Ausztriában.

A vendéglátóhelyeken a jó árukészlet-kezelés alapvető fontosságú, amelynek a standolás jelenti az egyik kritikus pontját. Ez az elméleti és fizikális árukészlet egyeztetésére szolgáló folyamat a hibázási lehetőségek miatt rendkívül időigényes és drága tud lenni. Ennek a komplex problémának a megoldását egy egyszerűen használható, kényelmes digitalizációs megoldással kívánjuk feloldani, amely mesterséges intelligenciát használ a feladat elvégzéséhez” – emelte ki Dr. Várkuti Boglárka, az iBar ügyvezetője és alapítója. Hozzátette: „A Hiventures támogatása lehetővé teszi, hogy piacújító szereplőként megreformáljuk a vendéglátóipari szoftver piacot, ezzel hozzájáruljunk többek között az éttermek hatékony és fenntartható működéséhez”.

A Hiventures és a siklósi csapat közötti üzleti kapcsolat 2021-ben indult, amikor a startup bekerült a tőkebefektető cég inkubációs programjába. A befektetések révén a csapat elkészítette a termék fejlett prototípusát, egy mesterséges intelligencián alapuló, automatikus üvegkalibrációs megoldást, valamint egy szoftvert a nagyobb tételek méréséhez.

A folyamatos fejlődésnek és az alacsony ügyféllemorzsolódási rátának köszönhetően az iBar sikeresen lépett a növekedési fázisba. A Hiventures mostani, 170 millió forintos befektetésével az iBar célja egy komplett készletgazdálkodó platform fejlesztése, amely integrálható lesz a világ vezető éttermi szoftvereihez. A cég továbbá az értékesítés erősítését és az értékesítési folyamatok optimalizálását is tervezi.

Az iBar egyedi megoldása forradalmasítja a vendéglátóipart, mi pedig büszkék vagyunk, hogy részesei lehetünk ennek a fejlődésnek. Az iBar csapata izgalmas jövő elé néz, és mi továbbra is mellettük állunk, aktívan hozzájárulva további termékfejlesztési, skálázódási és a nemzetközi terjeszkedési terveik megvalósításához” – hangsúlyozta Szluha Dénes, a Hiventures startup üzletágának vezetője.