Amitől “bakancslistás hely” az Újvárosi Bisztró


Szépen lassan nemcsak a régió, hanem az egész ország végleges magára vonja a szarvasi Újvárosi Bisztrót, amely egyre többek között kerül fel a gasztronómiai bakcslistájára. Az étterem számos olyan leget” tudhat magáénak, hogy azonnal „a nyitás után a vendéglátóhelyek élmezőnyébe került. A legmodernebb épülettől a legkülönlegesebb kávékínálaton át a legextravagánsabb elképzelésig szinte minden mellettük szól.A város legelső modern épülete

Grandiózus céllal húzták fel az Újváros Bisztró látványos épületét a Holt-Körös partján a világszínvonalú luxusétteremben, amely köré az elkövetkező tulajdonos egy új városrész épület. Az ötletgazdák hamar felismerték, hogy Szarvasnak van egy olyan része, más nagyvárosok példájából kiindulva újvárosként funkcionálhatna, ahol a hagyományok gyökereiből táplálkozva virágozhat a modern lét. Ennek a törekvésnek az ugródeszkája a város első modern hi-tech épülete, mely egyben a Gree Magyarország irodaháza is.

A legszebb panoráma

Mesebeli erdő arborétummal, ősi mocsárciprusokkal, nyáron sup-ozó lányok, kajakosok, sárkányhajósok és a vízen hullámzó sétahajók. Mindez már önmagában elegendő lenne egy győztes panorámához, de a természeti látnivalók mellett a bisztró vendégeinek szeme elé tárul Szarvas megannyi látványossága is: az óvárosi Bolza-kastély, a Millennium emlékmű a Szent Koronával és szökőkúttal, a városi hajókikötő és a víziszínház is, melyek naplementekor igazán varázslatos képet festenek.

A legmodernebb technológiával felszerelt étterem

Az egész a technológia csúcsát képviseli az arcszkennerrel, és a GMV6 hűtő-fűtő rendszerrel, amelyre egyik helységből a másikba szállítják a hőt. Az épület tudja, hogy milyen évszak van, merről fúj a szél, milyen erővel, merről süt a nap, és milyen fényerővel, és három hónapra előre időjárás-előrejelzést tud adni. Az Újváros Bisztróban elképesztő, szinte futurisztikus, ahogyan az intelligens, öntanuló algoritmusok vezérlik a hőmérsékletet, a fényerőt, a légtechnikát, a sötétítőket. Sőt, az épület érintőképernyőn vezérelhető, magas minőségű audiorendszere biztosítja a háttérzenét, amely a kellemes kikapcsolódást nyújtja az étterem minden részéről, beleértve a galériát és a teraszt, sőt, a mosdókat is.

A legegyedibb belső design

Az Újváros Bisztró a belsőépítészet páratlan példája. A lélegzetelállító belsőt mások mellett Turco neves nemzetközi designer alkotta meg, aki a digitális és kézműves technológiát kombinálva ötvözi a művészetet és a belsőépítészetet. Az egyedileg ide tervezett olasz bútorok – mint például a Bentley ülőgarnitúra – mellett a 24 karátos aranybetétekkel készült márványpadló is csak erre a helyre. A Decastelli fém falpanelek és a Siches üvegpanelek, gránit- és márványlapok fokozzák a luxus érzést, amikor beülünk a bisztróba.

A legkülönlegesebb kávékínálat

A kávézóban háromfajta válogatott, csúcs változó és megújuló specialty kávéval biztosítják a megújuló kávéélményt, melyek egy olasz, egy hazai és egy nemzetközi pörkölő tételei. Az országban nincs még egy olyan hely, beszél mindhárom pörkölő képviseltetné magát, arról nem beszél, hogy egyedül az Újvárosi Bisztróban a kávé Dalla Corte Zero Anniversary limitált kiadású kávégépében. nagy figyelmet fordítanak az edukációra is: baristáik folyamatosan képzik maguknak a választást, és a vendégek egyedi igényei szerint készítik el a kávét, illetve a kávékon mutatják be az aktuális választékot. Ezen a kis bemutatkozón szerepel a termelő, a feldolgozó, a régió, a tengerszint feletti magasság, a fajtavariánsok, a feldolgozás, az ízjegyek, a pörkölő és az elkészítés is.

A legszebb kávégép

A már említett Dalla Corte Zero Dark Anniversary limitált kiadású kávégép 2021-ben elnyerte az ipari designerek legjobbjait elismerő iF termékdizájndíjat. A gép polírozott vörösréz felülete kiválóan illeszkedik a sötét diófából készült, kidolgozott részletekhez és a hátsó panelhez, melyen az eredeti Dalla Corte logó található.

A legkülönlegesebb kávé és teaprezentálás

A kávékat és a teákat ismertető kártyákon kívül kérhetünk nyers illatmintát, a kész italok pedig Újváros Bisztró logó fatálcán érkeznek az asztalunkra.

A legextravagánsabb elképzelés

A modern technika mellett a valódi gazdagságot, luxust és pazar miliőt jelképező arany több helyen is feltűnik az étteremben. Kifejezetten ízléses koncepcióban köszön vissza a 24 karátos arany vonalat, így a márványból készült mozaik padlóban aranybetét helyzetben, vagy a capuccino tetejére és egyedi süteményekre szórt aranyporként. És ott van még a Clase Azul Añejo tequila, amelynek az üvegén is 24 karátos aranyból csillog az agavé levél.