Almás tócsni

Hozzávalók (4 darabhoz)

  • 250 g reszelt alma
  • 1 egész tojás
  • 35 g teljes kiőrlésű liszt
  • 1/2 tk. őrölt fahéj
  • 1csomag vaníliáscukor (8-10 g)
  • olaj az almatócsnik kisütéséhez
  • joghurt, kardamom ízlésszerint

A reszelt alma levét kicsit kinyomkodjuk, belekeverjük a többi hozzávalót és alaposan összedolgozzuk. Egy serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk, a masszából 4 db tócsnit formázunk és lassú tűzön megsütjük. Friss idénygyümölcsökkel tálaljuk, a tetejére egyszerűen natúr joghurtot vagy 1 késhegynyi őrölt kardamommal ízesített, esetleg édesített natúr joghurtot csurgatunk. Uzsonnára vagy desszertként kínálhatjuk.