Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

A szőlőültetvények fele megújult Magyarországon

Posted on 2021-10-242021-10-21 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

    A szőlőültetvények fele megújult Magyarországon az elmúlt 10-12 évben, így megvan a minőségi alapanyag előállításának lehetősége – mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, a 9. Borkonferencia megnyitóján.

    Felidézte azt is, hogy a borászatok 30 milliárd forintot kaptak technológiai beruházásokra az elmúlt években.


    Az államtitkár kulcskérdésnek nevezte a bormarketingben történő előrelépést, mint mondta, erre különösen nagy szükség van, mert a koronavírus-járvány kedvezőtlenül érintette a borászatokat.
    Feldman Zsolt kifejtette ugyanakkor, hogy a szőlészet és borászat szerencsés ágazat, a kisebb és a nagyobb vállalkozásoknak is megvan az a lehetősége, hogy termékeik ne csak tömegtermékként kerüljenek a piacra.


    Az államtitkár kitért arra, hogy nagy változások vannak a szabályozásban. Hosszú szakmai előkészítés után augusztusban hatályba lépett az új borjogi szabályozás, ami egyebek mellett egyszerűbb adminisztrációs kereteket teremtett. Hozzátette, hogy új törvény készül az eredetvédelem terén, ami a bor esetében különösen fontos.


    Feldman Zsolt előadásában elmondta: 19 sikeres pályázóval európai uniós forrásokból finanszírozott promóciós program indult, amely 16 uniós és 12 unión kívüli országban teszi lehetővé a pályázók számára a borászati termékek promócióját. A programot 2022-ben újra megnyitják.


    Felhívta a figyelmet egyebek között arra is, hogy 1,5 milliárd forintos kerettel újranyitották a szállodákba, éttermekbe beszállító kis- és közepes borászatok támogatását. A feltételeknek megfelelő vállalkozások október 26-ig adhatják be támogatási kérelmüket.


    Az államtitkár jelezte, hogy technológiai beruházásokra jövő év január 15-e és február 15-e között ismét lehet majd támogatási kérelmeket benyújtani.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:szőlő, szőlőültetvény

Bejegyzés navigáció

Previous Post: A gombatermesztés biológiai védekezésen alapuló módszerét dolgozták ki az SZTE részvételével
Next Post: Családom és egyéb receptfajták – #krausztronomia

Kapcsolódó anyagaink

  • Az emberi tejfogyasztás legkorábbi közvetlen bizonyítékát tárták fel Nagy-Britanniában Gasztropress
  • Csak, hogy tudd! Gasztropress
  • Somlói Juhfark Ünnep októberben Gasztropress
  • Drink More Water – Hello, Microdrink Gasztropress
  • A halloweeni és a sütőtök közti különbségre hívja fel a figyelmet a NAK Gasztropress
  • A méhészek egy év alatt 1,8 milliárd forint közvetett támogatási forráshoz jutnak Gasztropress
2023. szeptember
hKscpsv
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
« aug    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Frankl András szerint a Hungaroring ugyanolyan tökéletes lesz, mint az atlétikai stadion
  • Vegye meg online vonatjegyét és nyerjen!
  • Csak #karigerilótetü meg ne tudja! Wales húszra csökkenti a lakóövezeti sebességhatárt
  • Kiss Norbert karnyújtásnyira a címvédéstől
  • Futóverseny miatt lezárásokra kell készülni vasárnap a Clark Ádám tér és az Attila út környékén
  • A The National meglepetésalbummal jelentkezik
  • Álomvilágból a valóságba tart Saya Noé új lemeze
  • Polestar autókból lesz Hot Wheels és Matchbox
  • Árnyékot adó fák alatt kezdték a tanévet a gyerekek
  • Néró császárt megszégyenítő lángokat gyújt Timmy Trumpet új klubslágerében
  • Verstappen nyerte a japán időmérőt
  • Van képünk hozzá (23.09.23.) –  Polestar Synergy Design Contest Winner
  • Verstappen behúzta a harmadik szabadedzést is
  • Frankl András: “A Hungaroring ugyanolyan tökéletes lesz, mint az atlétikai stadion”
  • Verstappen volt a leggyorsabb a második szabadedzésen is
  • 5G-re épülő autóipari megoldások tesztelésére állított fel projektcsapatot a Bosch és a Vodafone
  • A Suzuki V-Strom 800DE az „Alpen Masters 2023” tesztgyőztese
  • A laboratóriumi és klinikai tesztek mellett neuropszichológusok játékos tesztekkel vizsgálják a szellemi képességek lehetséges hanyatlását
  • Ezt a vad külsejű autonóm buszt most Európában tesztelik
  • A tesztelések után 19 eljárás indult kakaóitalpor-forgalmazók ellen
  • Anita és Sanyi a csoDálatoS DS 9 E-Tense modellel is megismerkedett
  • Begurulva a tik-tokon is!
  • Kivételes Land Cruiser 2024 First Edition podcast
  • Exkluzív Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • A születése óta vak Karvai Sándor megszelidítette az Acer ES 5 elektromos rollert
  • Egy kevéske “alap” Sandero
  • Nincs megállás! A tik-tokon is elindultunk!
  • 2024-es Toyota Land Cruiser First Edition podcast
  • Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • A plug-in Priusszal is ismerkedtünkToyota Prius
  • Elvis szendvicsébe és a szivárványszínű salátába is tökéletes a bacon Gasztropress
  • A jó ár-érték arány nem elég, a bevásárlóközpontokban sem mindegy, milyen az ételudvar Gasztropress
  • Második lett a magyar csapat a budapesti Bocuse d’Or kontinensdöntőn Gasztropress
  • Az élelmiszerjelölés evolúciója Gasztropress
  • Az Aldi kivon a forgalomból egy tonhalas szendvicset Gasztropress
  • Újítások a Sziget gasztrofronton Gasztropress
  • Az EKO Konzervipari Kft. szecsuáni csípős mártásokat hívott vissza Gasztropress
  • Útra kelt a Magyar Pizzaválogatott a Pizza Világbajnokságra Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.