A PENNY üzletei augusztustól elfogadják a SZÉP-kártyákat fizetőeszközként

Az üzletlánc mind a 229 egységében fizethetnek vele a vásárlók

A PENNY ismét többet ad vásárlóinak: a kormányrendeletben foglaltaknak megfelelően az üzletlánc lehetővé teszi a Széchenyi Pihenő Kártyával történő fizetést mind a 229 magyarországi egységében. Ennek köszönhetően 2023. augusztus 1. és december 31. között a kiskereskedelmi lánc üzleteiben ismét használható fizetőeszközként a SZÉP-kártya.

Örömmel jelenthetem be, hogy a PENNY újra csatlakozik a SZÉP-kártya elfogadóhelyek körébe. A teljes hálózatunk technikai felkészítése már tavaly tavasszal, az első ilyen fizetési lehetőségnél lezajlott. Ezért 2023. augusztus 1-től a PENNY összes üzlete újra készen áll arra, hogy a Széchenyi Pihenő Kártya is felhasználható legyen fizetésre” – mondta Kazatsay Eszter, a PENNY magyarországi kommunikációs vezetője.

A vonatkozó kormányrendelet értelmében a Széchenyi Pihenő Kártyára utalt teljes összeg 2023. augusztus 1. és 2023. december 31. között hidegélelmiszer vásárlására is felhasználható a megfelelő tevékenységi körökbe tartozó kereskedőknél. A lehetőség kizárólag a meghatározott élelmiszer-termékkategóriákra vonatkozik, viszont kivételt képeznek az alkoholt tartalmazó italok, illetve a dohány- és feldolgozott dohánypótló termékek. Fontos továbbá, hogy a lehetőség csak a rendeletben szabályozott időpontig, azaz 2023. december 31-ig érvényes.