Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

A Nissan által támogatott két fiatal Chef kiemelkedő eredménnyel zárta a párizsi Chaine Ifjúsági Szakács Világbajnokságot

Posted on 2021-09-282021-09-28 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
  • Mindkét magyar versenyző kiemelkedő eredménnyel zárta a Chaine Ifjúsági Szakács Világbajnokságot
  • Lendvai Levente 2. lett a 2020-as versenyben, Szabó Kevin pedig a 4. a 2021-es versenyben
  • A Nissan a két versenyzőt egy-egy JUKE-kal támogatja néhány hónap használat erejéig

Augusztus 19-én adtunk hírt arról, hogy Lendvai Levente, az Arany Kaviár Étterem séfje és Szabó Kevin, a Platán Restaurant & Café séfje készülnek az Ifjúsági Szakács Világversenyre. Mindkét versenyzőt a Nissan egy-egy JUKE-kal támogatta, melyeket Tatán a Platán étteremben lettek átadva. A cél az volt, hogy olyan fiatal tehetségeket támogasson a márka, akik öregbítik Magyarország hírnevét.

A hétvégén megszületett az eredmény és mindkét versenyző kiváló helyezést ért el – de erről még kicsit később.

2021. szeptember 25-én, Párizsban, a gasztronómia fővárosában került megrendezésre a Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnoksága. A Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette magyar csapat hatalmas sikert aratott a versenyen.

Párizsban párhuzamosan zajlott a tavaly elmaradt 2020-as és az idei évi, 2021-es világbajnokság. A 2020-as nemzeti verseny győzteseként Lendvai Levente, a 2021-as nemzeti verseny győzteseként Szabó Kevin képviselte Magyarországot.

A két versenyző az igen erős nemzetközi mezőnyben nagy küzdelmet vívott, hiszen az indulók között ott volt többek között Norvégia, Svédország, Dánia, Franciaország, Hollandia, Belgium, Ausztria, Amerika, Dél-Afrika és még jónéhány ország versenyzője.

A nagyon magas színvonalon megrendezett verseny helyszínéül a világ legrangosabb szakács iskolája, híres Le Cordon Bleu szolgált. Az Ifjúsági Szakács Világbajnokság különlegessége, hogy a 27 év alatti versenyzők nem egy alaposan begyakorolt menüsort készítenek, hanem a fogadó ország kiváló minőségű alapanyagaiból összeállított, és csak a verseny kezdetekor bemutatott „meglepetés kosár” (black box) tartalmának felhasználásával alkotnak önállóan, 3,5 óra alatt, egy-egy 3 fogásból álló (előétel, főétel, desszert), 4 adagban elkészített menüsort.

A titkos „meglepetés kosár” (black box) tartalma a Sulard egész kacsa, az articsóka, a kaviár, a csiga, a vénuszkagyló, a vörös rizs, a cékla, a csokoládé és a skorpió hal voltak.

Az elkészült ételeket 12 tagú nemzetközi szaktekintélyekből álló konyhai- és kóstoló zsűri bírálta el. A nemzetközi zsűriben (mint kóstoló zsűritag) Kovács Lázár (Lázár Chef) Conseiller Culinaire, a nemzeti versenyek Technikai Igazgatója, valamint Barka Áron Officier Maitre Rotisseur vett részt.

A Chaine Ifjúsági Szakács Világbajnokságon mindkét magyar versenyző kiválóan helyt állt: Lendvai Levente dobogós 2. helyezést ért el, Szabó Kevin pedig a szintén megtisztelő 4. helyen zárt.

[envira-gallery id=’11397′]

2020

  1. helyezett Norvégia
  2. helyezett Magyarország, Lendvai Levente, Arany Kaviár Étterem (Budapest)
  3. helyezett Németország

2021

  1. helyezett Norvégia
  2. helyezett Belgium
  3. helyezett Svájc
  4. helyezett Magyarország, Szabó Kevin, Platán Restaurant&Café séfje (Tata)

A versenyzők felkészítésében közreműködött: Barka Áron, Bicsár Attila, Bősze Ákos, Kanász László, Kovács Lázár (Lázár Chef), Novák Iván, Nyíri Szása, Pesti István, Segal Viktor, valamint a magyarországi Chaine Egyesület elnök asszonya, Pintér Katalin, így a magyar siker nekik is köszönhető.

A magyar bajnokság és a versenyzők felkészítésének kiemelt támogatója a Nissan Magyarországon túlmenően a METRO, a METRO Gasztroakadémia, és a Kotányi Magyarország.

„Mindkét versenyzőnek szívből gratulálunk, és hálásak vagyunk nekik azért, hogy – az eredeti célokkal összhangban – valóban sikerült Magyarország hírnevét öregbíteni egy ilyen színvonalas versenyen keresztül” – nyilatkozta Reizer Levente a Nissan PR Managere.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:Arany Kaviár Étterem, Barka Áron, Chaine des Rotisseurs, Chaine des Rotisseurs Gasztronómiai Világszervezet, Chaine des Rotisseurs Nemzetközi Gasztronómiai Egyesület, Chaine Ifjúsági Szakács Világbajnokság, Conseiller Culinaire, gasztro-világbajnokság, Gasztronómiai Világszervezet, Ifjúsági Szakács Világbajnokság, Juke, Kovács Lázár, Lázár Chef, Lendvai Levente, Nemzetközi Gasztronómiai Egyesület, Nissan, Nissan Juke, Officier Maitre Rotisseur, Platán Restaurant & Café, Platán Restaurant&Café, Szabó Kevin, vb, világbajnokság

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Amikor pillangók repkednek a gyomrodban!
Next Post: “A miskolci gyökereink nekünk csak előnyt jelentenek”

Kapcsolódó anyagaink

  • Prémium ivóvíz csomagolás nélkül Gasztropress
  • “Csak kampányfogás az árak befagyasztása” Gasztropress
  • Nagykanizsán nyitott desszertműhelyt a híres “cukrászséf” Gasztropress
  • Főzés télen, minden nehézség nélkül Gasztropress
  • A Hajósi-pincefalu Gasztropress
  • A gyártók szerint kevesebb édesség fogyhat a magyar piacon az ünnepekben, de növekvő értékben Gasztropress
2023. június
hKscpsv
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
« máj    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Bemutatkozott a vadonatúj Mitsubishi Colt
  • Szörnyeteg Priust villantott a Toyota Le Mansban
  • Az emberek a villanyautókról beszélnek, de hibridet vásárolnak
  • Folytatódhat a Peugeot Le Mans-i legendája
  • A finn pályákon “száguldozhatnak” a fotelralisták :-D
  • A szemünket is óvni kell a káros sugaraktól!
  • 120 éve gyártották az első biztonsági pengés borotvát
  • Vérképzőszervi daganatos betegségek diagnosztikája és terápiája napjainkban
  • Melyik lesz 2023 legjobb első könyve?
  • Növekvő energiaárak – Veszélyben az infrastrukturális beruházások
  • Van képünk hozzá (23.06.08.) –  Toyota Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition
  • Kibővített kapacitás és minőségi szolgáltatások a nyári szezonban
  • Van képünk hozzá (23.06.07.) –  Megújul a Toyota Yaris
  • A nyaralás mindig a repülőtéren kezdődik
  • Van képünk hozzá (23.06.06.) –  Toyota Tacoma Trailhunter
  • A dokkban végzett tesztek után folytatódik a kínai szállodahajó építése
  • Dróntaxikat teszteltek Izraelben
  • Irodát nyitott Budapesten az Amazon Web Services – tesztelhetnek az ügyfelek
  • Versenykörülmények között teszteli folyékony hidrogén hajtású technológiáját a Toyota
  • Fél évnyi tesztelés után országszerte minden SPAR-ban és INTERSPAR-ban elérhető a Munch-ételmentés
  • Anita és Sanyi a Hypermotion RUNKIE 16” (“klasszikus”) rollerrel támad
  • A Ssangyong Rextonnal is megismerkedtek
  • Nincs megálás! Anita és Sanyi is kipróbálta az OKAI Neon elektromos rollereket
  • Rexton tesztnek indult, OKAI Neon e-scooter próba lett belőle
  • Anita és Sanyi találkozott a Honda CB650R motorral (is) – VIDEÓ
  • E-Tech Renault Captur
  • Rextonról röviden
  • Honda CMX1100T Rebel
  • Röviden a Honda CB650R-ről
  • Ismerkedés az OKAI Neon elektromos rollerrel
  • Házi túrórúd recept Gasztropress
  • Michelin Guide ajánlást kapott az Avalon Ristorante Gasztropress
  • Az EKO Konzervipari Kft. szecsuáni csípős mártásokat hívott vissza Gasztropress
  • Több kárt okozhat hosszú távon a környezetnek a laboratóriumi hús, mint a marhatenyésztés Gasztropress
  • Az elmúlt hét gasztroposztja – is lehetett volna… Kinekeszelma
  • A legtöbb virsli decemberben fogy Gasztropress
  • A gyermekkori étkezési szokásaink egész életünkre kihatnak Gasztropress
  • Kompakt praktikák a vitalitásért Kinekeszelma

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.