A Ha Mo bisztóban startolt a Marcell-Ház Magyar Országos Evő verseny Bajnokság

Szombaton délután elstartolt a Marcell-Ház Magyar Országos Evő verseny Bajnokság, a Magyar Evő Versenyzők Szövetségének szervezésében,

A hét selejtezőből, majd országos döntőből álló versenysorozat első állomásának a Ha Mo ázsiai Bisztró adott otthont és a versenyen megjelent nyolc nevezőnek 3 kiló padthai tésztát kellett lenyomniuk a torkukon 40 percen belül.

Ezt végül csak a budapesti Váradi Bencének sikerült, aki mindössze 19 perc 45 másodperc alatt “pusztította el” a hatalmas adagot.

Persze, Bencének “könnyű dolga volt”, elvégre rutinos versenyzőnek számít (Az evéssel kapcsolatos kihívások/megmérettetések mellett rendszeresen indul futóversenyeken, illetve a bringasportban is otthonosan mozog.), ráadásul januárban már megbirkózótt egy hasonló adaggal.

Miután Bence megette a magáét, az volt már csak a kérdés, hogy a további 20 percnyi versenyidő alatt kik érhetnek oda a dobogó második, illetve harmadik fokára.

A 3 kilónyi tésztát végül senki másnak nem sikerült megennie, így a tányérokon maradt ételeket lemérték és akinek a legkevesebbet mutatta a mérőezköz, az végzett legelől – azaz Ő lett a második.

Az “ezüst” Nagy Viktoré lett, aki nem mellesleg Gyulafirátótról érkezett – lelkes szurkolótáborral és buszon utazva – a megmérettetésre. Viktor sem ma kezdte, hiszen korábban már indult családi pizza evő versenyen – amit meg is nyert, illetve sörivó megmérettetésen is ért már csúcsra. (Ráadásul ugyanazon a napon, amikor a pizza kihíváson is sikerrel végzett.)

A dobogó harmadik fokára Kardos Károly “állhatott fel”, aki mindössze 4(!) grammal evett kevesebbet Viktornál. és budapesti lakosként indult.
Saját bevallása szerint inkább a hamburgerekben pusztít jobban…

A remek hangulatu versenyen a helyezettek mellett a füzesabonyi Veres Gábor, az egyenesen Dániából érkező Tóth Ferenc, a Cápák Között műsorban sokak számára “megismert”, igazi “barátságos nagy mackó”, ALF Rivals tulajdonos Sándor László, az Üllőről, családjával érkezett Hudák Ádám, és a szintén családi támogatással, sűlysápi Bukta Zoltán vett részt.

Erről jut eszünkbe!

Az evő versenysorozat következő állomásán éppen 5 darab méretes hamburgert kell elpusztítani, némi sült krumplival a Firpo Burgerben, május 18-ikán 15 órától.
A megmérettetést az nyeri majd, aki a leggyorsabban zabál.

Nem mellesleg!

Az evő verseny első állomásának dobogósai az alábbi nyereményekkel gazdagodtak:

 1. helyezett: Váradi Bence – Piros színű, egyedi, “Bajnok” felirattal ellátott Grimes polo, amin a Ha Mo bisztro logoja is szerepel,
  Ötvenezer forintos meglepkék utalvány,
  Chili Baja által válogatott chili csomag,
  Kenoil CBD csomag
  Egyedi, Dirty Design fából készült “kupa”
 2. helyezett: Nagy Vikror – Sárga színű, egyedi Grimes polo, amin a Ha Mo bisztro logoja is szerepel,
  Harmincezer forintos meglepkék utalvány,
  Chili Baja által válogatott chili csomag,
 3. helyezett: Kardos Károly – Fehér színű, egyedi Grimes polo, amin a Ha Mo bisztro logoja is szerepel,
  Húszezer forintos meglepkék utalvány,
  Chili Baja által válogatott chili csomag,

A Magyar Evő Versenyzők Szövetsége social media felületein minden további infót megtaláltok, illetve a napokban több videó, fotó, beszámoló is megjelenik a versenysorozat első állomásáról.

James Webb lesz az országos evőverseny döntőjének sztárvendége