A gasztro-világbajnokságra készülő fiatal magyar Chefeket támogat a Nissan

  • A Chaine des Rotisseurs Gasztronómiai Világszervezet szeptemberben rendezi meg az Ifjúsági Szakács Világbajnokságot Párizsban
  • A világbajnokság két hazai zsűritagja: Kovács Lázár és Barka Áron séfek lesznek
  • A tavalyi és az idei országos magyar bajnok, Lendvai Levente (Arany Kaviár Étterem – 2020-as csoport) és Szabó Kevin (Platán Restaurant & Café – 2021-es csoport) lesznek a magyar versenyzők
  • A Nissan a két versenyzőt egy-egy JUKE-kal támogatja néhány hónap használat erejéig
  • A tatai Platán étteremben megrendezett autóátadó rendezvényen Kevin és Levente egy különleges ebédet készített a résztvevők számára
  • A fő cél olyan emberek támogatása volt, akik Magyarország hírnevét öregbítik

Chaine des Rotisseurs

A Chaine des Rotisseurs Nemzetközi Gasztronómiai Egyesület 80 országban, közel 21 000 taggal rendelkezik. Elkötelezett híve az igényes, a tradíciókat megtartó, de akár merésznek tűnő, innovatív újításokat is felvállaló magas szintű gasztronómiának.

A Chaine des Rotisseurs nemzeti válogatóin és nemzetközi versenyén évről évre kerülnek megmérettetésre a 27 év alatti ifjú szakácstehetségek. Az Ifjúsági Szakács Világbajnokság különlegessége, hogy a versenyzők nem egy alaposan begyakorolt menüsort készítenek, hanem a fogadó ország kiváló minőségű alapanyagaiból összeállított, és csak a verseny kezdetekor bemutatott „meglepetés kosár” (black box) tartalmának felhasználásával alkotnak önállóan, egy-egy 3 fogásból álló, 4 adagban elkészített menüsort.

A Világbajnokság nemzetközi zsűrijében (mint kóstoló zsűritag) Kovács Lázár (Lázár Chef) Conseiller Culinaire, a nemzeti versenyek Technikai Igazgatója, valamint Barka Áron Officier Maitre Rotisseur fog részt venni.

2021. szeptember 25-én, szombaton Párizsban párhuzamosan fog zajlani a 2020-as és 2021-es világbajnokság, így Magyarországnak dupla esélye van a jó szereplésre.

FOTÓK >>>

Lendvai Levente

A 2020-as nemzeti verseny győzteseként Lendvai Levente, az Arany Kaviár Étterem séfje fogja képviselni Magyarországot. Szakmai gyakorlatát az Alabárdos Étteremben töltötte, Bicsár Attila irányítása alatt, amely során megtanulta a szakma három legfontosabb alapelvét: az alázatot, a szorgalmat és a kitartást. Két és fél év után jelentkezett az Arany Kaviár Étterembe, ahol ma már Kanász László séf helyettese. Három évvel ezelőtt Garai Ádám felkérte, hogy segítse a magyar Bocuse d’Or döntőjében, amely hatalmas élményt és tanulási lehetőséget jelentett számára.

Szabó Kevin

A 2021-as nemzeti verseny győzteseként Szabó Kevin, a Platán Restaurant & Café séfje fogja képviselni Magyarországot. Mindössze 21 évesen commisként már Széll Tamás mellett főzött a Bocuse d’Or világversenyen, amelyen a negyedik helyet szerezték meg. Vele kapcsolatban is kiemelhetjük, hogy „a tehetség találkozott az alázattal, szorgalommal és valami hihetetlen fanatizmussal a gasztronómia iránt”. A Platánban Pesti István Michelin-csillagos séf mellett dolgozik, fő feladata elsősorban a húsok és halak készítése.

Nissan JUKE

A két versenyző egy-egy különleges JUKE-ot kap ajándékba, 2-2 hónap használatra. A JUKE-ok azért különlegesek, mert egyedi színnel rendelkeznek, amelyet két Nissan márkanagykövet Csobot Adél és Lázár Chef álmodott meg. További részletek a Nissan.hu-n találhatóak. A Nissan nemrég előállt egy olyan ajánlattal, melyben prémium minőségben lehet fóliázott autókat rendleni, bármilyen színben, akár matt vagy karbon változatokban is. Az egyik autót pedig Lázár Chef dizájnolta, aki egyébként az egész rendezvény ötletadója is egyben. „Fontosnak tartom, hogy az ifjú generáció, amellett, hogy lelkesedik a gasztronómiáért külső támogatást is kapjon a karrierje előmenetelében ezért javasoltam a Nissannak, hogy támogassa a két versenyzőt.” – nyilatkozta Kovács Lázár. „Chaines des Rotisseurs egy a Bocuse d’or-hoz hasonló, csak fiatalabbaknak szánt világverseny, és fontos, hogy Magyarország itt is jól szerepeljen. Az olimpián már bizonyított Magyarország, most egy másik területen mutathatjuk meg, hogy tehetségesek fiataljaink” – tette hozzá Lázár.

A rendezvényen Tótvári Ágnes, a Nissan Kommunikációs Igazgatója elmondta: „Örülünk annak, hogy támogathatunk olyan embereket, akik Magyarország hírnevét öregbítik”.