3 ínycsiklandó és könnyen elkészítő fagyi

A nyári kánikulában desszertként, vagy magában fogyasztva kellemes felfrissülést nyújtanak a fagylaltok. A hűsítő ínyencségből már számos változat létezik, a kombinációknak csak a fantázia szabhat határt. Az ausztrál prémium konyhai gépeket gyártó és fejlesztő Sage most három, könnyen elkészíthető fagylalt recepttel kedveskedik azoknak, akik szeretnének izgalmas felfedezésre indulni az ízek birodalmában.

 1. Menta csokis fagylalt

A csokoládé fagylalt formájában is nagy népszerűségnek örvend. Mentával megbolondítva viszont ízletes hűsítő varázsolható belőle. Egy literre elegendő menta csokis fagylalt elkészítéséhez 75 ml tejre, 2-3 csepp menta kivonatra, 125 ml habtejszínre. 120 grammnyi jó minőségű feldarabolt étcsokoládéra, 5 tojás sárgája, 75 grammnyi porcukorra és még 60 grammnyi extra étcsokoládéra van szükség.

Elkészítés:

 • Első lépésben öntsük a tejet, a habtejszínt, a csokoládét és a menta kivonatot egy vastag aljú, közepes méretű nyeles edénybe. Melegítsük egészen addig, amíg a csokoládé fel nem olvad benne, illetve amíg el nem kezd gőzölögni.
 • Eközben öntsük a tojássárgáját és a cukrot egy tálba és kevergessük addig, amíg fel nem olvad benne. Ha a csokoládés-tejes keverék felmelegedett, akkor lassan öntsük bele a tojássárgájába.
 • Következő lépésben töröljük ki az edényt, majd öntsük bele vissza a mixtúrát és alacsony hőfokon melegítsük tovább egészen addig míg sűrűvé nem válik, illetve amíg rá nem tapad a fakanál hátuljára.
 • Ezután öntsük a masszát hőálló tálba, majd fedjük le és tegyük a hűtőbe, hogy kellőképen lehűlhessen.
 • Amennyiben lehűlt, öntsük a mixtúrát egy fagylaltos edénybe. Állítsuk a fagylaltgépet a kívánt beállításra és keverési fokozatra.
 • Ezután adjunk hozzá extra csokidarabokat, amikor a fagylaltgép jelzi.
 • Amikor a massza megfagyott, akkor tegyük át egy fagyálló tálba és legfeljebb egy hétig tartsuk a fagyasztószekrényben
 1. Rózsaszín grépfrút szörbet

A szörbet egy nagyon régi, a fagylaltok őseként is emlegetett friss vagy fagyasztott gyümölcsből készített üdítő jeges édesség, amit általában az étkezés végén desszertként, de a két főfogás között gyomornyugtatóként szolgálnak fel. „A grépfrút jellemzően édeskés, savanykás és kesernyés ízvilágát nagyon sokat kedvelik. Frissen facsart levét főként a forró éghajlatú országokban tartják tökéletes szomjoltónak. Emellett remek fagylalt alapanyag is” – hangsúlyozta Simon László, a Sage termékmenedzsere.

Körülbelül egy literre elegendő adaghoz szükség 160 g porcukorra, 375 ml liter vízre, 190 ml friss rózsaszín vagy rubintvörös, hűtött grépfrút lére, illetve egy tojásfehérjére van szükség.

Elkészítés:

 • Elkészítéséhez először is keverjük össze a cukrot és a vizet egy nyeles edényben, alacsony hőfokon történő melegítés mellett. Fontos, hogy a kevergetés folyamatos legyen, hogy a cukor teljesen fel tudjon oldódni.
 • Miután ezt megtörtént kapcsoljuk magasabb fokozatra a főzőlapot úgy, hogy legalább két percig folyamatosan gőzölögjön a massza. Ezután tegyük hűtőbe, hogy lehűljön a mixtúra.
 • Ha teljesen lehűlt, akkor a cukorszirupot, a grépfrútlét és a tojásfehérjét keverjük össze egy tálban. Ezt követően állítsuk be a fagylaltgépet a kíván beállításra és keverési fokozatra.
 • Miután a massza megfagyott, öntsük bele egy fagyálló tálba és ily módon maximum egy héten keresztül tartsuk a fagyasztószekrényben.
 1. Citromos-mézes fagyasztott joghurt

A citromos-mézes fagyasztott joghurt egy nagyon könnyen elkészíthető, ám rendkívül finom és ízletes csemege lehet nyáron. Egyik legfontosabb előnye, hogy olyan alapanyagokból készül, amelyek általában amúgy is megtalálhatók egy konyhában. Körülbelül egy literre elegendő adaghoz szükség van 85 ml friss citromlére, 90 grammnyi mézre és 650 grammnyi vanília joghurtra.

Elkészítés

 • Első lépésben öntsük a citromlevet és a mézet egy kicsi, nyeles edénybe. Ezután kezdjük el melegíteni alacsony hőfokon egészen addig míg a méz meg nem olvad. Ezután vegyük le a masszát a főzőlapról, majd tegyük hűtőszekrénybe, hogy lehűljön.
 • Miután lehűlt, öntsük a mézes keveréket és a joghurtot egy kancsóba, majd jól keverjük össze. Ezután öntsük ki a mixtúrát egy fagylaltos edénybe.
 • Állítsuk be a fagylaltgépet a kívánt beállításra és keverési fokozatra.
 • Ha a mixtúra megfagyott, akkor öntsük át egy fagyálló tálba. Ily módon legfeljebb egy hétig tárolható a fagyasztóban.

„Az ízletes és egészséges házi fagylaltok fogyasztása semmihez sem fogható gasztro élményt jelent, amivel még teljesebbé tehetjük a nyári kikapcsolódást, valamint a közös összejöveteleket” – jegyezte meg a Sage szakembere.

Sage

A Sage márka 2018-ban váltotta fel a Catler márkanevet, de az innovációs és gyártási háttér nem változott. A prémium kialakítású kisháztartási gépek hazája továbbra is Ausztrália, azon belül a Breville-csoport, amely minden egyes készülék megalkotásakor a hosszú élettartamot és a vásárlók használat közbeni maximális komfortérzetét tartja szem előtt. Ez teszi a Sage készülékeket időtállóvá és klasszissá, legyen szó grillezésről, mixelésről, vagy kávéfőzésről.

PODCAST! >>>