Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Turbó immunerősítés sok folyadékkal

Posted on 2019-02-202019-02-19 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

Így készüljünk az évszakváltásra

Az elmúlt években már lassan megszokhattuk, hogy az évszakok néha egyik pillanatról a másikra váltanak át, igazából minden különösebb átmenet nélkül. Nem mondhatjuk, hogy ezen a télen nem volt hideg, és még hó is akadt, mégis hirtelen beköszöntött a februári „ajándék-tavasz”. Amely persze nagyon jólesik mindenkinek, hiszen a szervezetünk már örült módon vágyakozott napfény és friss levegő után, de azért ennek nem mindig csak pozitív oldalai vannak. Bár az egészen biztos, hogy a mentális állapotunknak jót tesz a tavasz, és a D-vitamin raktárainkat is gyorsabban újratöltjük, de az amúgy már éppen vitustáncot járó influenza- és egyéb vírusok is sajnos remek táptalajt kapnak ebben az enyhe időben.

Mit tehetünk ilyenkor? A legfontosabb, hogy a télen kicsit legyengült immunrendszerünket újra formába hozzuk. Igyekezzünk legalább napi 7 órát aludni, iktassuk be a rendszeres testmozgást az életünkbe, kontrolláljuk testsúlyunkat, ha kell, kezdjünk kicsit tudatosabban táplálkozni, fogyasszunk elegendő folyadékot.

Az elegendő alvás aranyat ér, ráadásul azzal is szembe kell néznünk, hogy a biológiai óránk éppen átáll, a hosszabb téli esték után egyre tovább van világos. Fáradékonyabbak, aluszékonyabbak vagyunk ilyenkor, de ne álljunk ellent ennek! Ha tehetjük, kerüljünk korábban ágyba és aludjuk ki magunkat! A szervezetünk ilyenkor már kiált a friss levegőn történő mozgás után is, mindegy, hogy csak sétálunk, vagy futunk, rollerezünk, biciklizünk, mozduljunk ki! Ha szívesen tornázunk, edzünk mások társaságában, keressünk erre alkalmat, de ma már remek online edzőprogramokat is találunk a neten, így akár este otthon is beiktathatjuk a napi rendszeres testmozgást. Már napi 20 perc mozgással sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért. Ehhez persze nem baj, ha egy kicsit az étrendünkön is módosítunk, első lépésként épp jó lesz, ha a komolyabb vacsorákat könnyedebb fogásokra cseréljük, elhagyjuk a finomított lisztet és cukrot. Amúgy is böjti időszak kezdődik, ha most a nehezebb, zsírosabb téli fogások után tartunk akár egy kis húsmentes időszakot, sok zöldséggel, gyümölccsel, szervezetünk felfrissül, és még a télen felszedett plusz kilók is könnyebben búcsúznak el tőlünk.

Ami pedig szintén nagyon fontos, úgy a vírusok, mint az immunerősítés szempontjából, az, hogy elegendő folyadékot igyunk. Ezt egész évben fontos betartanunk, de a téli hónapokban különösen sok hulladékanyag halmozódik fel a szervezetben, és ennek eltávolításához több folyadékra van szükség. Tanácsos naponta legalább 1,5-2 liternyit inni, de ha fogyni szeretnénk, akkor inkább 2-3, akár 4 litert is. Nyáron könnyedén iszunk sok vizet, de ilyenkor jobban esik egy finom tea, akár forrón, akár langyosan fogyasztjuk el. Testünknek-lelkünknek kellemes és tökéletes megoldást nyújt, ha a Biopont Mandala teái közül választunk, amelyek az ősi és a modern tudást ötvözik. A keleti ayurvéda tudománya, a fűszerek magas rezgése párosul a hagyományos gyógyfüvek erejével ezekben a keverékekben, amelyek között mindenki találhat a személyiségének és a pillanatnyi hangulatának megfelelőt. A természetes vaníliával készült Rooibos Vanília, a tisztító, méregtelenítő hatású Purifier Gold, a nyugalmat árasztó Harmony és Evergreen, az energetizáló Solar Energy, vagy a derűt hozó Moonlight, az esti relaxálást elősegítő Night Flight egyaránt remek választások. Az ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó teákból akár egy egész napra való adagot is forrázhatunk több filter segítségével, majd ivópalackban, kulacsban, üvegben magunkkal vihetjük és így egész nap kortyolgathatjuk.

Tipp: a teánk ízesítéséhez se használjunk finomított cukrot vagy mézet, inkább ismerkedjünk meg a növényi szirupokkal, amelyek nagyszerű alternatív természetes édesítőszerek. Sokaknak furcsa lehet, hogy a rizsből is készülhet édesítő, hiszen a lebontott rostokat szirupos állag eléréséig tudják főzni. Ez a szirup gazdag ásványi anyagokban, de fő előnye, hogy az összetett szénhidrátoknak köszönhetően 3-4 órán keresztül is ellátja a szervezetet energiával. Szintén jó választás a kókuszpálma virágjának nektárjából kinyert természetes édesítőszer, amelyet Dél-Kelet-Ázsiában régóta használnak, de nálunk csak nemrég vált népszerűvé. Glikémiás indexe sokkal alacsonyabb a cukornál és a méznél is, az íze pedig egyáltalán nem kókuszos, inkább karamelles. De szirup készül a Mexikóban őshonos agavé növényből is, amelyből egészen kis mennyiség is elég az édes íz eléréséhez. És végül, de nem utolsósorban a Biopont kínálatában újdonságként megjelent datolyaszirupról is érdemes szót ejteni, hiszen ebből a remek csemegéből is készül édesítőszer, amely a teázáshoz is kedvelt lehet, karamellás színének és ízének köszönhetően.

Ha ezt a néhány dolgot betartjuk, minden esélyünk megvan arra, hogy megússzuk a tél végi vírusokat, vagy ha mégsem sikerül, gyorsabb lefolyású lesz nálunk a fertőzés. Hiszen a tavasz már a küszöbön áll, fogadjuk egészségesen, felturbózott immunrendszerrel!

www.biopont.hu

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on X (Twitter) Share on Facebook Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:immunerősítés

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Hetedik alkalommal tartják meg a magyar konyha hetét Kárpátalján
Next Post: A lepárlóberendezések kétharmadát nem használják a magánfőzők

Kapcsolódó anyagaink

  • Huszonöt kisüzemi sörfőzde vesz részt a Nyitott Főzdék Napján Gasztropress
  • Tízezer adag ételt készítenek el a főzőcsapatok a nyíregyházi böllérversenyen Gasztropress
  • Az Auchan meglépte – nem lesz többé műanyagzacskó az üzleteiben Gasztropress
  • Gondtalan reggel a Tefallal Gasztropress
  • Félezren neveztek a XX. Országos Syngenta Borversenyre Gasztropress
  • Siófokon zárult a jubileumi Coop Rally programja Gasztropress
A honlap a Médiabirodalom lapcsoport tagja.
2023. október
hKscpsv
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
« szept    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Médiabirodalom lapcsoport tagja.
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • Lantos Csaba energiaügyi miniszter látogatása az Audi Hungariánál
  • A Toyota APM EV Shuttle valódi macskabuszokká alakult
  • Baleset miatt lezárták az M5-ös autópálya mindkét oldalát a kecskeméti pihenőhelynél
  • A Mazda bemutatja a 2024-es Mazda3 és CX-30 modellek Nagisa Special Edition változatát
  • Intelligens karosszéria és modern utasbiztonsági rendszerek
  • Időzített bombán ül közel 4 millió magyar lakástulajdonos
  • „Rhythm & Bricks”
  • Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat a Neumann Társaság pályázatán
  • A Kislaki pincészet borai a Dél-balatoni borvidék különleges ízvilágát idézik meg
  • A HONOR X6a-val a vállalat újra a középkategóriás okostelefonok világában alkot nagyot
  • Van képünk hozzá (23.10.03.) –   Nissan Concept 20-23
  • A McLaren Speedtail által inspirált gitár a tökéletes múzsa
  • Van képünk hozzá (23.10.02.) –   Toyota APM Shuttle Cat Bus
  • Jobb, mint a Lego? A MEGA Barbie Corvette klasszikusan menő, és előrendelhető
  • Van képünk hozzá (23.10.01.) –  Toyota GR86 40th Anniversary Limited Edition Japan
  • Csomós Mixiék a Diósgyőr ralin teszteltek az Eb-futamra készülve
  • A Valhalla hibrid szuperautó első prototípusának tesztelése még idén megkezdődik
  • A legjobb üzemanyag fogyasztással rendelkező tehergépkocsi a Scania Super
  • A Siemens Mobility Mireo Plus hidrogénvonata sikeresen teljesítette első tesztútját Bajorországban
  • Éles teszt! Megnyerte első versenyét az új Toyota GR Yaris Rally2
  • Anitával és Sanyival a Toyota Corolla Crosst is körbejártuk
  • Anita és Sanyi a csoDálatoS DS 9 E-Tense modellel is megismerkedett
  • Begurulva a tik-tokon is!
  • Kivételes Land Cruiser 2024 First Edition podcast
  • Exkluzív Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • Világraszóló szenzációról podcastolunk
  • Egy kevéske “alap” Sandero
  • Nincs megállás! A tik-tokon is elindultunk!
  • 2024-es Toyota Land Cruiser First Edition podcast
  • Toyota Land Cruiser 2024 podcast
  • Rögös túró – a magyar szuperélelmiszer Gasztropress
  • A gyermekkori étkezési szokásaink egész életünkre kihatnak Gasztropress
  • Csicseriborsó perecet hívtak vissza a Müller üzletekből Kinekeszelma
  • Brutális drágulás jöhet a süteményeknél idén Gasztropress
  • Cukorszünet Gasztropress
  • Április 30-ig további folyamatos és jelentős élelmiszer áremelkedésre kell számítanunk! Gasztropress
  • Ideje megismerkedni a bisztronómiával Gasztropress
  • Megkezdődött a táplálkozás és hidratáció nemzetközi hete Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.