Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Turbó immunerősítés sok folyadékkal

Posted on 2019-02-202019-02-19 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

Így készüljünk az évszakváltásra

Az elmúlt években már lassan megszokhattuk, hogy az évszakok néha egyik pillanatról a másikra váltanak át, igazából minden különösebb átmenet nélkül. Nem mondhatjuk, hogy ezen a télen nem volt hideg, és még hó is akadt, mégis hirtelen beköszöntött a februári „ajándék-tavasz”. Amely persze nagyon jólesik mindenkinek, hiszen a szervezetünk már örült módon vágyakozott napfény és friss levegő után, de azért ennek nem mindig csak pozitív oldalai vannak. Bár az egészen biztos, hogy a mentális állapotunknak jót tesz a tavasz, és a D-vitamin raktárainkat is gyorsabban újratöltjük, de az amúgy már éppen vitustáncot járó influenza- és egyéb vírusok is sajnos remek táptalajt kapnak ebben az enyhe időben.

Mit tehetünk ilyenkor? A legfontosabb, hogy a télen kicsit legyengült immunrendszerünket újra formába hozzuk. Igyekezzünk legalább napi 7 órát aludni, iktassuk be a rendszeres testmozgást az életünkbe, kontrolláljuk testsúlyunkat, ha kell, kezdjünk kicsit tudatosabban táplálkozni, fogyasszunk elegendő folyadékot.

Az elegendő alvás aranyat ér, ráadásul azzal is szembe kell néznünk, hogy a biológiai óránk éppen átáll, a hosszabb téli esték után egyre tovább van világos. Fáradékonyabbak, aluszékonyabbak vagyunk ilyenkor, de ne álljunk ellent ennek! Ha tehetjük, kerüljünk korábban ágyba és aludjuk ki magunkat! A szervezetünk ilyenkor már kiált a friss levegőn történő mozgás után is, mindegy, hogy csak sétálunk, vagy futunk, rollerezünk, biciklizünk, mozduljunk ki! Ha szívesen tornázunk, edzünk mások társaságában, keressünk erre alkalmat, de ma már remek online edzőprogramokat is találunk a neten, így akár este otthon is beiktathatjuk a napi rendszeres testmozgást. Már napi 20 perc mozgással sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért. Ehhez persze nem baj, ha egy kicsit az étrendünkön is módosítunk, első lépésként épp jó lesz, ha a komolyabb vacsorákat könnyedebb fogásokra cseréljük, elhagyjuk a finomított lisztet és cukrot. Amúgy is böjti időszak kezdődik, ha most a nehezebb, zsírosabb téli fogások után tartunk akár egy kis húsmentes időszakot, sok zöldséggel, gyümölccsel, szervezetünk felfrissül, és még a télen felszedett plusz kilók is könnyebben búcsúznak el tőlünk.

Ami pedig szintén nagyon fontos, úgy a vírusok, mint az immunerősítés szempontjából, az, hogy elegendő folyadékot igyunk. Ezt egész évben fontos betartanunk, de a téli hónapokban különösen sok hulladékanyag halmozódik fel a szervezetben, és ennek eltávolításához több folyadékra van szükség. Tanácsos naponta legalább 1,5-2 liternyit inni, de ha fogyni szeretnénk, akkor inkább 2-3, akár 4 litert is. Nyáron könnyedén iszunk sok vizet, de ilyenkor jobban esik egy finom tea, akár forrón, akár langyosan fogyasztjuk el. Testünknek-lelkünknek kellemes és tökéletes megoldást nyújt, ha a Biopont Mandala teái közül választunk, amelyek az ősi és a modern tudást ötvözik. A keleti ayurvéda tudománya, a fűszerek magas rezgése párosul a hagyományos gyógyfüvek erejével ezekben a keverékekben, amelyek között mindenki találhat a személyiségének és a pillanatnyi hangulatának megfelelőt. A természetes vaníliával készült Rooibos Vanília, a tisztító, méregtelenítő hatású Purifier Gold, a nyugalmat árasztó Harmony és Evergreen, az energetizáló Solar Energy, vagy a derűt hozó Moonlight, az esti relaxálást elősegítő Night Flight egyaránt remek választások. Az ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó teákból akár egy egész napra való adagot is forrázhatunk több filter segítségével, majd ivópalackban, kulacsban, üvegben magunkkal vihetjük és így egész nap kortyolgathatjuk.

Tipp: a teánk ízesítéséhez se használjunk finomított cukrot vagy mézet, inkább ismerkedjünk meg a növényi szirupokkal, amelyek nagyszerű alternatív természetes édesítőszerek. Sokaknak furcsa lehet, hogy a rizsből is készülhet édesítő, hiszen a lebontott rostokat szirupos állag eléréséig tudják főzni. Ez a szirup gazdag ásványi anyagokban, de fő előnye, hogy az összetett szénhidrátoknak köszönhetően 3-4 órán keresztül is ellátja a szervezetet energiával. Szintén jó választás a kókuszpálma virágjának nektárjából kinyert természetes édesítőszer, amelyet Dél-Kelet-Ázsiában régóta használnak, de nálunk csak nemrég vált népszerűvé. Glikémiás indexe sokkal alacsonyabb a cukornál és a méznél is, az íze pedig egyáltalán nem kókuszos, inkább karamelles. De szirup készül a Mexikóban őshonos agavé növényből is, amelyből egészen kis mennyiség is elég az édes íz eléréséhez. És végül, de nem utolsósorban a Biopont kínálatában újdonságként megjelent datolyaszirupról is érdemes szót ejteni, hiszen ebből a remek csemegéből is készül édesítőszer, amely a teázáshoz is kedvelt lehet, karamellás színének és ízének köszönhetően.

Ha ezt a néhány dolgot betartjuk, minden esélyünk megvan arra, hogy megússzuk a tél végi vírusokat, vagy ha mégsem sikerül, gyorsabb lefolyású lesz nálunk a fertőzés. Hiszen a tavasz már a küszöbön áll, fogadjuk egészségesen, felturbózott immunrendszerrel!

www.biopont.hu

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Gasztropress Tags:immunerősítés

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Hetedik alkalommal tartják meg a magyar konyha hetét Kárpátalján
Next Post: A lepárlóberendezések kétharmadát nem használják a magánfőzők

Kapcsolódó anyagaink

  • Hat hazai civilszervezetet támogat az Auchan Alapítvány Gasztropress
  • Jól érezték a magyarok! Gasztropress
  • Idén is díjazták Magyarország legszebb konyhakertjeit Gasztropress
  • Első ízben ítélték oda a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyet Gasztropress
  • Elindult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés Gasztropress
  • Rákossy: “Egyre jelentősebb a magyar kézműves sörök jelenléte a piacon” Gasztropress
2023. május
hKscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
« ápr    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
A Börzsöny Speciális Mentők Egyesület támogatót keres
  • A magyarországi Bosch csoport éves árbevétele 32 százalékkal nőtt tavaly
  • Újra elérhető a Tokaji Borongoló napijegy és ismét jár a Tokajbusz
  • A Duesenberg SJ nyerte a Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023 „BMW Group Trophy – Best of Show” kitüntetését
  • Equipmake kiállításon a nagy teljesítmányű e-tengelyek
  • Az Egyesült Királyságban 9,9 százalékkal nőtt az autógyártás áprilisban
  • Az Acer az új Predator Triton 16-tal bővíti prémium játékportfólióját
  • A „VERY BIG” virális sikerei után G.Zsoltit nem érdekli más, csak a „JÓNI”
  • Csavard fel a szőnyeget!
  • Pókember – A PÓKVERZUMON ÁT
  • Veszélyes vegyi anyagok az otthonunkban
  • A Honda részvétele az F1-es versenyeken
  • Verstappen behúzta a Monacói Nagydíjat
  • Van képünk hozzá (23.05.28.) –  Suzuki Jimny 5 Door
  • Leclerc megúszta három rajthelyes büntetéssel az életveszélyes tötymörgést
  • Verstappen indulhat az élről Monacóban vasárnap
  • Elon Musk cége elkezdheti az agyimplantátumok tesztelését embereken
  • Új új biológiai fegyverek tesztelése volt a cél
  • Mikrozöld termelőket ellenőriztek a Szupermenta tesztprogramban
  • A tesztidőszak tapasztalatai alapján…
  • A tesztelők idén nagyobb figyelmet fordítottak az alternatív vendéglátóhelyekre
  • Nincs megálás! Anita és Sanyi is kipróbálta az OKAI Neon elektromos rollereket
  • Rexton tesztnek indult, OKAI Neon e-scooter próba lett belőle
  • Anita és Sanyi találkozott a Honda CB650R motorral (is) – VIDEÓ
  • Anita és Sanyi a Mazda CX-5-öt is kihagyta…
  • Anita és Sanyi a Mazda 6-os jubileumi kiadásával is megismerkedett
  • Röviden a Honda CB650R-ről
  • Ismerkedés az OKAI Neon elektromos rollerrel
  • E-Tech Renault Arkana
  • Elsőként a Mazda CX-5-ben
  • Mazda 6 20 TH Anniversary
  • Kezdődik a Bajai Halfőző Fesztivál Kinekeszelma
  • Körített túró Gasztropress
  • Olívakrémmel töltött pulykamellrolád Gasztropress
  • Brutális drágulás jöhet a süteményeknél idén Gasztropress
  • Könyvben is megjelennek a magyar Bocuse-csapatok fogásai Gasztropress
  • A  betegeknek nem javasolt a böjt Gasztropress
  • #Legalja… Győrfi Dani pofozkodva tanítja tojást sütni az iskolásokat TikTokon Gasztropress
  • A tatai Platán Gourmet nyerte el az Év étterme díjat Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.