Világszínvonalú látogatói élményközpontot nyitott a Pilsner Urquell Prágában

A Pilsner Urquell The Original Beer Experience április 22-től várja a látogatókat, akik a legmodernebb technológia segítségével három emeleten keresztül élvezhetik a cseh sörkultúrát bemutató, minden érzékszervre ható kalandot.

A tavaly 180. születésnapját ünneplő Pilsner Urquell mostantól egy újabb izgalmas helyszínen, Prága szívében üdvözli a vendégeket, hogy eddig soha nem látott módon mutassa be a cseh sörkultúrát. A 2023. április 22-től látogatható Pilsner Urquell The Original Beer Experience nemcsak az ikonikus cseh sör történelmébe és sörfőzési titkaiba avat be, hanem az eredeti aranyszínű pilzeni sör születésének történetét is elmeséli egy felfedezőúton keresztül, amelynek csúcspontján a látogatók maguk is megtanulhatják a tökéletes sörcsapolást.

A Vencel téren található Városi Palota épületében található interaktív, több érzékszervre ható élmény a legmodernebb technológia segítségével adja át 90 percben a pilzeni sörfőzde látványát, hangjait és illatait. A látógatóközpont mindenkinek különleges élményt kínál, beleértve a sör szakértőit és azokat is, akik még soha nem kóstoltak egy csepp sört sem. Ez a különleges kaland hamar felejthetetlen részévé válhat a Prága városában tett utazásnak és akár a város TOP 3 legnépszerűbb turisztikai desztinációi közé kerülhet.

A túra után a 360°-os interaktív játékzónában a vendégek ajándékokat nyerhetnek, miközben tiszteletbeli sörfőzőként bemutathatják a helyszínen elsajátított szakértelmüket. A privát csapoló akadémián a látogatók megtanulhatják mindhárom hagyományos Pilsner Urquell csapolási típus — a Hladinka, a Šnyt és a Mlíko — elkészítését. Bár a túra minden érzékszervet megmozgat, a Pilsner Urquell élmény nem lenne az igazi sörkóstolás nélkül. A vendégek a Sörcsarnok gyönyörű környezetében élvezhetik frissen csapolt italukat, miközben a csapolók bemutatják, hogyan készítik a tökéletes pilzeni sört. A hagyományos cseh konyha mellett a Pilsen the Brewers’ Bar a cégcsoport más híres söreit is kínálja, többek között az Asahi Super Dry-t, a Peroni Nastro Azzurro-t, a Kozelt és a Grolsch-t. Az élményközponthoz kapcsolódóan a “Výčep U Zvonu” utcai csapolóhelyiség is megnyílik a nagyközönség számára, újabb lehetőséget biztosítva a városban az eredeti pilzeni sör megkóstolására.

Az új élményt azok fogják nagyra értékelni, akik csak egy pár napot töltenek a cseh fővárosban, de azoknak is tud majd újat mutatni, akiknek jut elég idő a pilzeni sörgyár meglátogatására is.

A pilzeni sörfőzde-túrák lehetővé teszik a rajongók számára, hogy megnézzék az eredeti helyszíneket, ahol 1842-ben megalkották az első pilseni sört, és ahol a Pilsner Urquell-t a mai napig is főzik. A vendégek három különböző évszázadból származó főzőházon keresztül juthatnak el közvetlenül a sörfőzde szívébe, ahol szűretlen Pilsner Urquell sört kóstolhatnak a történelmi pincékben.

A Pilsner Urquell The Original Beer Experience 2023. április 22-én nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt. Az élményközpontról szóló információk – beleértve a látogatóknak szóló ajánlatokat, a jegyvásárlási lehetőségeket és egyebeket – online elérhetők a www.pilsnerexperience.com weboldalon.