Veszteséggel zárt a Nestlé Hungária az idei első fél évben

Young woman using smart phone of following the news around the world.

    Emelkedő forgalom mellett 1,86 milliárd forint veszteséggel zárta az idei első fél évet a Nestlé Hungária Kft. a tavalyi azonos időszakban elért 1,48 milliárd forint adózott eredmény után – tette közzé a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.

    A beszámoló szerint a veszteség a januárban bejelentett, mintegy 140 milliárd forintos kapacitásbővítő büki gyárfejlesztés finanszírozására felvett hitelek magas kamatköltsége miatt keletkezett.


    Az élelmiszeripari társaság féléves árbevétele 103,9 milliárd forintról 134,9 milliárd forintra nőtt egy év alatt, ezen belül a belföldi értékesítés nettó árbevétele mintegy 106 milliárd, a külföldi értékesítésé 28,8 milliárd forint volt az első fél évben.
    Az értékesítésből az állateledelek több mint 74,3 milliárd forinttal részesedtek, az üzletág éves növekedése 40 százalékos. A hagyományos Nestlé-termékek 54,3 milliárd forintos forgalmat értek el, 20 százalékkal többet, mint a tavalyi első fél évben. A Nespresso üzletág árbevétele 6,17 milliárd forint volt, ez 11 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakának árbevételét.