Újranyitott a Sáfránkert Vendéglő

Új gasztronómiai vízióval, Lovász József Domi vezetésével nyit újra május végén a Sáfránkert Vendéglő Paloznakon

Május 25-én megnyitott a Sáfránkert Vendéglő, amely az egész szezonban várja az őszinte, minőségi vidéki gasztronómia kedvelőit. A Sáfránkert friss, helyi alapanyagokból készült ételekkel, otthonos hangulattal, a szezonalitás jegyében megújuló grill hangsúllyal és Homola borok széles választékával várja a kulináris élvezetek kedvelőit Paloznak szívében.

A Sáfránkert Vendéglő és a Homola portfólió új gasztronómiai vezetője; Lovász Domi, aki Juhász József új kreatív séffel együttesen valósítja meg gasztronómiai koncepcióját. Lovász Domi újragondolt víziójában egy olyan helyet és hozzá tartozó fogásokat álmodott meg a Sáfránkertben, amelyeket az otthon melege inspirált. Hagyományos, mégis izgalmas ízeket ígérő ételeivel a családi étkezések hangulatát, a balatoni hétvégéket, a természet adta menedéket és feltöltődést, valamint a helyi „slow food” ételkultúrát szeretné megidézni.

Lovász Domit a híres gasztro-tehetségkutató, a Konyhafőnök második évadának győzteseként ismerhette meg az itthoni közönség. Budapesten tanult, majd Michelin-csillagos éttermekben dolgozhatott, ahol ismert séfektől tanulhatta a konyhaművészetet. Később a MOL-csoport gasztro megvalósítási szakértőjeként kreatív melegétel-fogásokat vezetett be a kutakra, ezt követően a Haris Parkban lévő, neves Bobo Restaurant executive séfjeként működött. 2023 tavaszán csatlakozott a Homola portfólióhoz, ahol a paloznaki Sáfránkert Vendéglő gasztrokoncepciójának kialakításáért felel. Lovász Domi újragondolt butikfogásait Budapesten a DiVino Gozsduban kóstolhatja meg a kulináris kalandra éhező közönség.

Juhász József séf veszprémi tanulmányait követően a mediterrán konyhával ismerkedett, így Spanyolországban és Cipruson, majd Izlandon és Németországban neves séfek mellett működött közre a konyhán. Hazatérte után Balatonfüreden és Tihanyban, majd a Haris Parkban található Bobo Restaurant csapatában dolgozott.