Skip to content

gasztroll.hu

Mert nem kell mindent szuvidálni, vagy molekurálisan konfitálni, indukciósan újragondolni – netán bérmákolni :-D

  • Kezdőlap
  • – Miteszel
  • – Kinekeszelma
  • – Gasztropress
  • – Újragondolt
  • Toggle search form

Újraindítják az erdélyi cukorgyártást a marosludasi gyár új tulajdonosai

Posted on 2023-02-052023-02-05 By Gasz Troll

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp

Pap Melinda, az MTI tudósítója jelenti:
     Újraindják az erdélyi cukorgyártást a marosludasi cukorgyár új tulajdonosai, akik a térség termesztőitől vásárolnák fel a cukorrépát – nyilatkozták az Agrointel.ro szakportálnak.

    Az egyik utolsó erdélyi cukorgyár eladását szerdán jelentette be az eddigi tulajdonos, a francia Tereos vállalat. A 150 alkalmazottat foglalkoztató Maros megyei gyárat az élelmiszeriparban érdekelt két romániai vállalkozó, Mihaela Neagu és Mihail-Daniel Matache vásárolta meg.


    Mihaela Neagu az Agrointel.ro szakportálnak úgy nyilatkozott, hogy a beruházás célja újraindítani az erdélyi cukorgyártást. Az üzletasszony tavaly a másik, még működő erdélyi cukorgyárat, a Brassó megyei Botfaluban lévő üzemet is felvásárolta.


    Hangsúlyozta, hogy tárgyalásokat folytatnak a térség mintegy 300 cukorrépa-termesztőjével, akik 3200 hektárnyi területen termesztenének alapanyagot a gyár számára. Biztosította az üzem alkalmazottait, hogy megőrizhetik munkahelyüket, mivel hamarosan ismét megnyitják a marosludasi termelőrészlegeket. A termelés újraindításához megpróbálnak állami támogatást is szerezni – mondta -, míg a gyártósorok korszerűsítését uniós pályázatok révén oldaná meg.


    A francia Tereos cukorgyártó tavaly jelentette be, hogy bezárja a marosludasi gyárat, melyet 2012-ben vásárolt meg. A környékbeli cukorrépa-termesztők megpróbálták meggyőzni a cégvezetést, adja el az általuk létrehozott társulásnak a részvényeket, hogy ezáltal megmeneküljön a térség fő iparága. Bár sokáig úgy tűnt, hogy sikerül nyélbe ütni az üzletet, a cég az utolsó percben másik ajánlat mellett döntött.


    Az 1960 óta működő marosludasi üzem Románia egyik utolsó működőképes cukorgyára, évente mintegy 65 ezer tonna cukrot állítottak elő benne, tavaly szeptemberben 153 alkalmazottja volt.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Share on Twitter Share on Facebook Share on Pinterest Share on LinkedIn Share on Reddit Share on WhatsApp
Miteszel Tags:cukor, cukorgyár, erdélyi cukorgyártás, marosludasi cukorgyár, vukorgyártás

Bejegyzés navigáció

Previous Post: Tényleg sokan akarnak bolti eladók lenni?
Next Post: Nőtt tavaly a magyarországi sörgyártók forgalma, de nem érte el a pandémia előtti szintet

Kapcsolódó anyagaink

  • Az ünnepek alatt is figyelni kell a táplálkozásra Gasztropress
  • Paleo álom mákos Gasztropress
  • Salvadori single origin kávékülönlegességek már Budapest szívében is kóstolhatóak Miteszel
  • Női BBQ kedvencek Gasztropress
  • Ki mit tud az étrend-kiegészítőkről Gasztropress
  • Hagyományos ételek kerüljenek karácsonykor az ünnepi asztalra Gasztropress
2023. március
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
« febr    
Impresszum
Tulajdonos: Berta István

A honlap tartalmáért a szerkesztőbizottság felelős!

Rendszergazda: Varga Zsolt

e-mail:
bertanyuuz@gmail.com

A honlap a Mi az a blogger lapcsoport tagja. 
  • Újabb szakaszokon épülhet a #KariGerikerékpársugárút
  • Két napig újra #KariGeri a rakpart
  • Így jár az M3-as metró hétvégén
  • Beindult a szezon, újra a közutakon a mezőgazdasági gépek!
  • Ismét viharos szélre és porviharokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
  • Kukucs könyvek – Merre vagy, mama?
  • Az európai fogyasztók elsősorban az utazásról, az éttermekről és az új ruhákról mondanak le az infláció hatására
  • Az utóbbi években jelentősen javult a mielóma multiplexben szenvedő betegek kezelése
  • Így segítsük kertünket a tavaszi ébredésben
  • Összefogásra szólított föl a Mohosz elnöke a halállomány védelmében
  • Van képünk hozzá (23.03.24.) – Lexus GX
  • Amikor, nem az utasok szavaznak… Az év légitársaságának választották a Wizz Airt
  • Van képünk hozzá (23.03.23.) – Alpine A110 S
  • Van képünk hozzá (23.03.22.) – MG4
  • Petőfi Sándor kutyája éve még BKV-zni is megtanult
  • A kutyák és az emberek agya hasonlóan dolgozza fel a környezet hangjait – a tesztek alapján
  • A Honda Pilot gyengén teljesítette az IIHS töréstesztet
  • A hétvégén tesztelik a biztonsági rendszereket
  • A teszteredmények után az ADAC veszélyesnek tart hét nyári abroncsot
  • A Toyota Highlander így teljesítette az IIHS töréstesztet
  • A Grandlandot is megtapogatták
  • Megérkezett hazánkba is a frissített DS 3 és DS 7
  • Gondoltad volna, milyen nehézségekkel/veszélyekkel kell megküzdenie egy látássérült embernek a mindennapi közlekedésben?!
  • ASA…
  • Az Evolveo Z5 Strongphone-t is “megleste” Sanyi (Videóval!)
  • Alpine A110 S
  • A frissített DS 7-essel is gurultunk
  • DS 3 bemutatón jártunk
  • Túl a háromszázezren
  • Nagyon röviden a dízel Astráról (is)
  • A gyermekkori étkezési szokásaink egész életünkre kihatnak Gasztropress
  • Mennyi a napi vitamin- és ásványianyag-beviteled? Gasztropress
  • Café Párisi a Lotz-teremben Gasztropress
  • Michelin Guide ajánlást kapott az Avalon Ristorante Gasztropress
  • Csúcstechnológiás grill, ami kis helyen is elfér Gasztropress
  • Negyven százalékkal több üvegházhatású gázkibocsátást okoz a férfiak étrendje, mint a nőké Gasztropress
  • Olívakrémmel töltött pulykamellrolád Gasztropress
  • Túrós csusza alagút Gasztropress

Copyright © 2023 gasztroll.hu.

Powered by PressBook News WordPress theme

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.

Részletek

gasztroll.hu
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Feltétlenül szükséges sütik

A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.

Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.